Πέθανε η Αθηνά Μαρτίνου σε ηλικία 97 ετών-Η ισχυρή γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας

Έφυγε από την ζωή η εφοπλίστρια Αθηνά (Νουνού) Μαρτίνου, η ισχυρή γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας σε ηλικία 97 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία θα τελεστεί σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

Ήταν η πλουσιότερη γυναίκα της Ευρώπης και προσωπική φίλη της βασίλισσας Ελισάβετ αν και η ίδια προτιμούσε να κρατάει χαμηλό προφίλ και να μην επιδεικνύει την ισχύ και την οικονομική της άνεση.

Αποτέλεσε μία από τις πρωτοπόρες στη διεθνή θαλάσσια βιομηχανία διεθνώς. Ίδρυσε την Thenamaris Ships Management, ναυτιλιακό κολοσσό.

Το 1971 αποφάσισε να ασχοληθεί με τη διαχείριση των πλοίων της οικογένειάς της και μαζί με τους γιούς της Θανάση, Ντίνο και Ανδρέα, ίδρυσαν την εταιρεία Thenamaris Ships Management, κατορθώντας το 1975 να φτάσει τον στόλο της στα 36 πλοία.

Τι έλεγε το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου για την προσωπικότητα της

Αφετηρία για τη δημιουργία του Ιδρύματος, το πάθος της Αθηνάς Ι. Μαρτίνου για τη θάλασσα και προορισμός η προσφορά στην κοινωνία, αυτή που δραστηριοποιείται γύρω από τη θάλασσα και νιώθει στις φλέβες της την καθημερινή της παρουσία.

Ακόμα και σήμερα στα 90 της, είναι η αγάπη για την ίδια τη ζωή που την καθορίζει. Η ίδια, όπως χαρακτηριστικά λέει, είναι «σαν τη θάλασσα, γένους θηλυκού». Όλη η στάση της απέναντι στη ζωή, είναι όπως και απέναντι στη θάλασσα. Αγάπη και πάθος, σεβασμός και αφοσίωση. Για αυτό αποδέχεται τη ζωή με όλες τις πλευρές της, είτε ήρεμη και γαλήνια, είτε ταραγμένη και τρικυμιώδη. Γιατί η Αθηνά Ι. Μαρτίνου, σαν τη θάλασσα, δεν είναι ποτέ στατική. Τολμηρή και φιλόδοξη, εργατική και επίμονη, διακριτική και χαμηλών τόνων, είναι η Νουνού της ελληνικής ναυτιλίας.

Για κάθε πράξη, κάθε κίνηση στη ζωή της Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, η θάλασσα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης. Στάθηκε γενναιόδωρη μαζί της, όπως σε όσους την αγαπούν και τη σέβονται. Κυνήγησε με πολλή δουλειά, δυναμισμό και πάθος το όνειρό της, και κατάφερε να κερδίσει με την αξία της τον σεβασμό και την αναγνώριση του κόσμου της ναυτιλίας.

Η Αθηνά Ι. Μαρτίνου επιστρέφει πάντα στη θάλασσα για να αντλήσει δύναμη, και σε εκείνη θέλει να ανταποδώσει τη γενναιοδωρία που της έδειξε. Όπως τα κύματα της θάλασσας μας ταξιδεύουν μακριά, έτσι και εκείνη με την ουσιαστική, αλλά αθόρυβη κοινωφελή δράση του Ιδρύματός της, θέλει να συμβάλει καθοριστικά στην υλοποίηση έργων προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας, να τη βοηθήσει να υπερβεί τους ορίζοντές της, να ταξιδέψει, να πάει μακριά.

Πηγή: Iefeimerida

Δειτε Επισης

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός στα Χανιά-Κατηγορείται για εκβιασμούς και δωροληψία
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή των πυροβολισμών κατά της θωρακισμένης Mercedes στα Άνω Λιόσια
Μαφιόζικη η ενέδρα κατά του 42χρονου στην Ελλάδα-Τι ψάχνουν οι Αρχές για την απόπειρα
Ελεύθερη η μητέρα του νεκρού εμβρύου που εντοπίστηκε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στην Ελλάδα
Ενέδρα θανάτου σε 42χρονο που συνελήφθη για τη δολοφονία Καραϊβάζ-Τον γάζωσαν με καλάσνικοφ
Σάλος με το drones show με φόντο την Ακρόπολη-Εξηγήσεις από το Ζάππειο ζητούν Πιερρακάκης-Μενδώνη τι απαντά η Adidas
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος για τραγουδίστρια στην Εθνική Οδό-Έπιασε φωτιά το αυτοκίνητό της
Εντοπίστηκε η μητέρα του νεκρού εμβρύου στη Θεσσαλονίκη-Τι είπε στους αστυνομικούς
Πτήση της Lufthansa έμεινε επί 10 λεπτά χωρίς πιλότο-Ο κυβερνήτης ήταν τουαλέτα και ο συγκυβερνήτης λιποθύμησε
Από το Ζάππειο πήραν άδεια για την απογείωση των drones της Adidas με φόντο την Ακρόπολη