Επί μήνες ένοπλος Ισραηλινός παρίστανε τον στρατιώτη–Έχει φωτογραφεί και με τον Νετανιάχου στη Γάζα

Ο Ρόι Γιαφαράχ επί έναν χρόνο πολεμούσε με τον ισραηλινό στρατό στη Γάζα λαμβάνοντας μάλιστα μέρος σε πολλές από τις σκληρές μάχες ανάμεσα στον IDF και τους ενόπλους της Χαμάς.

Ο Ρόι Γιαφαράχ έχει ποστάρει όλο αυτό το διάστημα εκατοντάδες φωτογραφίες από τα πεδία των αμχών μαζί με τους συμπολεμιστές του. Ο Γιαφαράχ ήταν εκεί και μάλιστα φωτογραφήθηκε και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ τις πρώτες ημέρες της χερσαίας επιχείρησης όταν ο Νετανιάχου βρέθηκε μαζί με τις ειδικές μονάδες για να τους εμψυχώσει…

Όλα τα παραπάνω μπορεί να μοιάζουν τυπικά, στα όρια του «αδιάφορου», με τη μόνη διαφορά πως ο Ρόι Γιαφαράχ δεν είναι στρατιώτης του ισραηλινού στρατού, δεν ανήκει σε καμία ομάδα εφέδρων ή μονίμων γιατί έχει εξαιρεθεί της στράτευσης από τα 18 του για λόγους υγείας… Ο Γιαφαράχ έχει μάλιστα αρκετά μεγάλο ποινικό μητρώο στο οποίο περιλαμβάνεται η καταδίκη για κλοπή πυροβόλων όπλων…

BB_SOLIDGERS_0201_re_autoOrient_i

Η υπόθεση του συγκεκριμένου άνδρα έχει γίνει πρώτη είδηση στα μεγάλα ισραηλινά μέσα όχι τόσο για το ότι βρέθηκε με κάποιον τρόπο στα πεδία την μάχης όσο για την ευκολία με την οποία βρέθηκε δίπλα στον Πρωθυπουργό της χώρας… Με βάση τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ο Ρόι Γιαφαράχ δήλωνε μέλος ειδικών μονάδων του στρατού και μάλιστα είχε επιλέξει και ως ειδικότητα αυτή του «πυροτεχνουργού».

Σήμερα ο συγκεκριμένος άνδρας εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του σε δικαστήριο στο Τελ Αβίβ και ο συνήγορος υπεράσπισής του δήλωσε πως ο πελάτης του βρισκόταν στο πεδίο της Γάζας καθώς αισθάνεται βαθιά την έννοια του καθήκοντος και της προστασίας της χώρας του. Οι δικαστικές αρχές δεν προχώρησαν σε απαγγελία κατηγοριών κατά του Ρόι Γιαφαράχ καθώς φαίνεται πως έχει υπάρξει συμβιβασμός και ο ισραηλινός στρατός δεν θέλησε να του ασκηθούν διώξεις.

Παραμένει άγνωστο σε πόσες και ποιες επιχειρήσεις του Ισραηλινού στρατού είχε λάβει μέρος ο συγκεκριμένος άνδρας καθώς αυτά τα στρατιωτικά αρχεία είναι χαρακτηρισμένα από τις ένοπλες δυνάμεις και τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ άκρως απόρρητα.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Η θέση των IDF για τον τραυματισμό Κυανόκρανων στον Λίβανο-«Πυροβολήσαμε κατά απειλής, το φυλάκιό τους ήταν κοντά»
Σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ για «80 βλήματα» μέσα σε 3 λεπτά από τον Λίβανο
Επί μήνες ένοπλος Ισραηλινός παρίστανε τον στρατιώτη–Έχει φωτογραφεί και με τον Νετανιάχου στη Γάζα
Εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Φλόριντα-Τουλάχιστον 16 οι νεκροί
Η Κομισιόν καλεί την Τουρκία να κάνει «ενδελεχείς έρευνες» για φερόμενες κακοποιήσεις μεταναστών
Ζελένσκι για συνάντηση με Πάπα-Κεντρικό θέμα η επιστροφή συμπατριωτών μας που βρίσκονται σε αιχμαλωσία
Ελληνίδα επιστήμονας στις ΗΠΑ μιλά για τις απειλές συνωμοσιολόγων μετά τον τυφώνα Milton
Σαράντα νέες καταγγελίες κατά του Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, μεταξύ άλλων για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς
Κόλαση φωτιάς μετά από έκρηξη σε πλοίο μεταφοράς πετρελαίου στη Βαλτική
Για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατηγορεί το Ισραήλ ο ΟΗΕ-«Συντονισμένη πολιτική καταστροφής»