Τετραμερή συνάντηση Κύπρου-ΕΕ-Ιταλίας-Ιορδανίας με επίκεντρο τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές

Οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό χώρες της περιοχής όπως την Κύπρο, αλλά και άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) βρέθηκαν στο επίκεντρο τετραμερούς συνάντησης στο πλαίσιο της Συνόδου των MED9, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, της Πρωθυπουργού της Ιταλίας, Giorgia Meloni και του Βασιλιά της Ιορδανίας, Abdullah II bin Al-Hussein, με βασικό θέμα συζήτησης τη Συρία.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, «στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό χώρες της περιοχής όπως την Κύπρο, αλλά και άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ζήτημα ιδιαίτερα σημαντικό υπό το φως και των πρόσφατων εξελίξεων στην περιοχή μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Μετά τις διπλωματικές επαφές μπαίνει στα βαθιά η Σύνοδος των MED9

Προστίθεται ότι οι ηγέτες «συζήτησαν τρόπους στήριξης των εθελοντικών επιστροφών Σύρων στη Συρία, μέσα από τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών στο πλαίσιο ενός ισχυρού σχεδίου Αρχικής Αποκατάστασης».

Σημειώνεται ότι οι ηγέτες «τόνισαν σε αυτό το πλαίσιο και την επιτακτική ανάγκη να διεξαχθεί μια δομημένη συζήτηση σε επίπεδο ΕΕ για καθορισμό κοινών πολιτικών και ενεργειών».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ο καθένας στον δικό του ΚΕΝΤΡ(ικ)Ο δρόμο στις Βουλευτικές αλλά με ευδιάκριτα σημεία διασταύρωσης
Ξανάρχισε το τροπάρι με τους σφετεριστές ο Τατάρ-Ξεκίνησε blame game ενόψει Νέας Υόρκης
Εξαιρετικές οι σχέσεις Κύπρου και ΗΠΑ-Έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο, τα καλύτερα έπονται»
Στη λεγόμενη «προεδρία» στα κατεχόμενα ο Φειδίας-Έλαβε συνέντευξη από τον Τατάρ
Συναντήθηκε με τον Ντάουτι η Ολγκίν-Πήρε διαβεβαιώσεις από Βρετανία για στήριξη των προσπαθειών της στο Κυπριακό
Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι διελεύσεις από τα οδοφράγματα το 2024-Ξεπέρασαν τα επτά εκατομμύρια
Στηρίζει Ερχιουρμάν για «πρόεδρο» ο Τσελέρ-Έλαβε πλήρη εξουσιοδότηση από το ΚΚΔ
Δυναμιτίζει το κλίμα πριν την πενταμερή o Tατάρ-Διαμαρτυρήθηκε στον Γκουτέρες για συλλήψεις σφετεριστών
Δεν επηρεάζεται άμεσα από πιθανή συμφωνία Βρετανίας-Γαλλίας για το Μεταναστευτικό η Κύπρος
Κρατά αποστάσεις από την κόντρα ΔΗΣΥ και Οδυσσέα ο Πρόεδρος-Δεν θα εμπλακεί στο δημόσιο διάλογο