Η Φλόριντα μετρά τις πληγές της μετά την επέλαση του «Μίλτον»-Έλληνες καταγράφουν σε βίντεο το χάος

Η Φλόριντα ζει ακόμα στους ρυθμούς της καταστροφής, καθώς ο τυφώνας Μίλτον πέρασε αφήνοντας πίσω του σκηνές χάους και απελπισίας. Οι κάτοικοι προσπαθούν να μαζέψουν τα συντρίμμια από τις ζωές τους, καθώς οι πλημμύρες έχουν κατακλύσει ολόκληρες περιοχές, με πολλούς να παραμένουν χωρίς ρεύμα και βασικές υποδομές. Ανάμεσα σε αυτούς που βίωσαν τη σφοδρότητα του τυφώνα, βρίσκεται και το ζευγάρι των Ελλήνων ομογενών, η Μαλαματίνα και ο Ηλίας Μώρος που κατοικούν στην περιοχή Τρίνιτυ.

Παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις των αρχών να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να υποχωρήσουν τα νερά, το ζευγάρι αποφάσισε να επιχειρήσει χθες μια αυτοψία στην περιοχή τους, καταγράφοντας τις δραματικές εικόνες που άφησε πίσω του ο τυφώνας. Οδηγώντας ένα φορτηγάκι 4x4, το οποίο τους επέτρεψε να κινούνται στους πλημμυρισμένους δρόμους, κατέγραψαν τη σοκαριστική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής.

arthrou-milton

Στο βίντεο που έστειλαν στο Protothema.gr, η Μαλαματίνα και ο Ηλίας Μωρός περιγράφουν μια πόλη βυθισμένη στο νερό, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες και οι κάτοικοι παλεύουν να σώσουν ό,τι έχει απομείνει από τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Σε πολλά σημεία, η στάθμη του νερού έχει φτάσει ή και ξεπεράσει το 1 μέτρο, καθιστώντας τις μετακινήσεις σχεδόν αδύνατες για οποιοδήποτε άλλο όχημα εκτός από οχήματα εκτός δρόμου. Το ζευγάρι πέρασε μέσα από τους πλημμυρισμένους δρόμους, καταγράφοντας εικόνες καταστροφής που μαρτυρούν τη δύναμη του τυφώνα.

Σε ένα άλλο βίντεό τους καταγράφεται η δραματική κατάσταση σε παραθαλάσσια γειτονιά. Ένας νεαρός άνδρας βρίσκεται πάνω στο κανό του και με το κουπί του δείχνει το ύψος που έχει φτάσει η στάθμη του νερού. Τα νερά έχουν υπερβεί το ένα μέτρο, ενώ η θάλασσα φαίνεται να έχει ενωθεί με τη στεριά, πλημμυρίζοντας δρόμους και σπίτια. Η εικόνα είναι ενδεικτική της καταστροφής που έχει πλήξει την περιοχή, με τις αυλές και τα οικήματα να έχουν βυθιστεί κυριολεκτικά κάτω από το νερό.

Οι υποδομές έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Πολλές περιοχές παραμένουν χωρίς ρεύμα, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν να συγκεντρώσουν τα κομμάτια της καθημερινότητάς τους, ανήμποροι να εκτιμήσουν πότε θα επιστρέψει η ομαλότητα. Κάθε γειτονιά μαρτυρά την ένταση της καταστροφής: αυτοκίνητα βυθισμένα στο νερό, κατεστραμμένα σπίτια και δρόμοι που μοιάζουν περισσότερο με ποτάμια παρά με σημεία διέλευσης.

Η Μαλαματίνα Μωρός περιγράφει την κατάσταση ως τραγική «δεν μπορούμε να βγούμε έξω χωρίς να διασχίσουμε νερά. Όλοι οι δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι, δεν ξέρουμε πότε θα μπορέσουμε να κυκλοφορήσουμε κανονικά». Παρά την τραγικότητα της κατάστασης, οι κάτοικοι κάνουν ό,τι μπορούν για να αντέξουν, προσπαθώντας να μαζέψουν τα συντρίμμια και να επανέλθουν στην καθημερινότητα.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Τροχαίο με ζημιές 1,2 εκατομμυρίων ευρώ στο Μονακό-Bentley έπεσε σε τέσσερα supercars
Ο «υπολοχαγός Νταν» που αρνούνταν να εγκαταλείψει το σκάφος του στον τυφώνα Μίλτον έχει βαρύ ποινικό παρελθόν
Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εξόντωσε τον επικεφαλής του Ισλαμικού Τζιχάντ στον καταυλισμό Νουρ Σαμς
Η Φλόριντα μετρά τις πληγές της μετά την επέλαση του «Μίλτον»-Έλληνες καταγράφουν σε βίντεο το χάος
Το Ισραήλ έπληξε τη Βηρυτό με στόχο στέλεχος της Χεζμπολάχ– Tουλάχιστον 22 νεκροί και 117 τραυματίες
Το Ισραήλ έσπειρε τον φόβο στην καρδιά του Ιράν-Θρίλερ με τις ανακρίσεις διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης
Στους 15 οι νεκροί του τυφώνα Μίλτον-Άνδρας διασώθηκε πάνω σε ψυγείο 50 χιλόμετρα από την ακτή της Φλόριντα
ΒINTEO: Το Ισραήλ «ισοπέδωσε» συνοικία της Βηρυτού, στοχεύοντας τον γαμπρό του Νασράλα-Τουλάχιστον 18 νεκροί και 92 τραυματίες
«Τσουνάμι» καταγγελιών για βιασμούς από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ
Πρώην αστυνομικός στη Νότια Ουαλία κατείχε γυμνές φωτογραφίες από τουλάχιστον 200 ανήλικα κορίτσια