Επέκρινε συμπεριφορά ασφαλιστικών και τραπεζών η ΕΚΥΣΥ σε συνεδρία στη Βουλή

Ο ΓΓ της ΕΚΥΣΥ, Κώστας Σκαρπάρης, επέκρινε έντονα τη συμπεριφορά των ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίες, όπως ανέφερε, εφαρμόζουν μέτρα δυσμενούς διάκρισης σε βάρος των συνταξιούχων με μοναδικό κριτήριο την ηλικία τους.

Σε ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ αναφέρεται πως ο κ. Σκαρπάρης μιλούσε σε συζήτηση που διεχήχθη στις 7 Οκτωβρίου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής αναφορικά με το δικαίωμα των ατόμων της τρίτης ηλικίας στην ασφάλιση και στις πιστοληπτικές διευκολύνσεις και πως αναφέρθηκε και σε προηγούμενες συζητήσεις που έγιναν για το θέμα αυτό στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής, στην οποία κατατέθηκαν στοιχεία από την Αστυνομία που αποδεικνύουν πως δεν είναι οι ηλικιωμένοι που εμπλέκονται στα πιο πολλά ατυχήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολίτες δεύτερης κατηγορίας οι ηλικιωμένοι, ακμάζει η κοινωνική περιθωριοποίηση

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η ΕΚΥΣΥ κάλεσε την Κυβέρνηση να ασκήσει την επιρροή της προς τις ασφαλιστικές εταιρείες για να μην τιμωρούν τους συνταξιούχους με αυτό τον τρόπο, "καθώς επίσης και να σταματήσουν οι υπερβολικά ψηλές χρεώσεις των τραπεζών στα άτομα της τρίτης ηλικίας, τα οποία τιμωρούνται γιατί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη νέα τεχνολογία".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απαντά για τη διαμαρτυρία στο Στρόβολο το Τμήμα Πολεοδομίας-«Η είσοδος έχει ακυρωθεί βάσει σχεδιασμού»
Εξελίξεις τις επόμενες ημέρες για την έφεση Τυχικού-Αρχίζει η διαδικασία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατοίκων Αγίας Θεοδώρας και Αγίας Θεοδοσίας στο Στρόβολο
Τέλεσε το μνημόσυνο της μητέρας του ο Τυχικός-Την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα στο Πατριαρχείο (pics)
Αίθριος ο καιρός, στους 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος
Εισήγηση ΣΠΟΛΜΗΚ προς ΥΠΕΣ για απευθείας έκδοση άδειας οικοδομής με πολεοδομική άδεια
Το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος 2025
Ξεκινά η αποδοχή αιτήσεων για έκδοση μπλε κάρτας της ΕΕ-Όλες οι λεπτομέρειες
​​​​​​ Παραδόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Σαΐττά
Εκκαθάρισε τις δηλώσεις εισοδήματς για το 2023 πριν την υποβολή νέων για το 2024 ο Έφορος Φορολογίας