Σε πολύ στενό συντονισμό Κύπρος και εταίροι για τον GSI και το έργο στο «Αφροδίτη»

Υπάρχει πολύ στενός συντονισμός για τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να υπάρξει μείωση της τιμής του ηλεκτρισμού, δήλωσε την Τρίτη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Κληθείς να απαντήσει αν επίκεινται εξελίξεις στα ενεργειακά μετά και τις συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στη Νέα Υόρκη, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι στους τρεις βασικούς πυλώνες που εδράζονται οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι η έλευση φυσικού αερίου, οι διασυνδέσεις και η επίσπευση της διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) έχουν γίνει σημαντικά βήματα.

Εξήγησε περαιτέρω ότι στη Νέα Υόρκη έγιναν πολύ μεγάλης σημασίας συναντήσεις, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Γάλλο Πρόεδρο αναφορικά με το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης αλλά και με την κρατική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), TAQA, που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Great Sea Interconnector (GSI) αλλά και με την εταιρεία Chevron που αφορά το έργο στο «Αφροδίτη».

«Είμαστε σε πολύ στενό συντονισμό γιατί ακριβώς αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε τη σημασία που έχει για το κάθε κυπριακό νοικοκυριό ο ενεργειακός σχεδιασμός και η υλοποίηση αυτού το συντομότερο δυνατόν προς μείωση της τιμής του ηλεκτρισμού στη χώρα μας», ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης.

Υπέδειξε ότι οι αποφάσεις που λήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα θα πρέπει να ενεργοποιηθούν και να τεθούν σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κλάφτηκε και ο Φιντάν στην Ολγκίν για τις διώξεις σφετεριστών-Κατηγορίες για «δημιουργία έντασης» από Τατάρ
Αννίτα για την έκθεση Ελεγκτικής-«Έχω κανιβαλιστεί για κάτι που συνέβαινε, να εξεταστούν όλοι οι κρατικοί αξιωματούχοι»
Δημοτική Ομάδα ΔΗΣΥ Λακατάμιας: Εφαρμογή ενιαίας φορολογικής πολιτικής στον Δήμο Λακατάμιας
Aνάπτυξη Εθνικού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο
Ξεκαθαρίζει η Ελεγκτική για Βουλή-«Αμφισβητούμε τον τρόπο που δαπανήθηκε δημόσιο χρήμα και την καλλιτεχνική δημιουργία»
Στα σχολεία μέχρι τα 22 τα παιδιά της Ειδικής Εκπαίδευσης-Διαβουλεύσεις για εξεύρεση αξιοπρεπών δομών
Σε μείωση τιμών ενοικίου και αγοράς προσδοκεί τα επόμενα χρόνια ο Πρόεδρος
Στο απόγειο η ονοματολογία στον ΔΗΣΥ για τις βουλευτικές-Αντιδράσεις εκ των έσω για πιθανή υποψηφιότητα Γιωργάλλα
Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα φωνάζει επειδή η ΕΕ δεν κάνει μέλος την Τουρκία-«Μπορείτε πλέον να είστε ο πιο ισχυρός»
«Επιβεβλημένη» θεωρεί η Βουλή την… luxury αναβάθμιση της καντίνας-Υπηρεσιακές οι αποφάσεις για ξενοδοχεία