Συγχαρητήρια μηνύματα Προέδρων από άλλες χώρες για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας

Συγχαρητήρια μηνύματα από τους Προέδρους της Αιγύπτου, Κίνας και Ινδίας παρέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει ότι στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας  Σι Ζινπίνγκ, εκ μέρους της Κυβέρνησης και του λαού της Κίνας,  διαβιβάζει θερμά συγχαρητήρια και τις καλύτερες ευχές στη φίλη Κυβέρνηση της Κύπρου και τον φίλο λαό της.

Η Κίνα και η Κύπρος, είπε, απολαμβάνουν μακρόχρονη παραδοσιακή φιλία. Ο αμοιβαίος σεβασμός, η αμοιβαία εμπιστοσύνη, η φιλία και η συνεργασία είναι καθοριστικά χαρακτηριστικά των σχέσεων μεταξύ Κίνας και Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το μήνυμα του ΠτΔ για την ημέρα ανεξαρτησίας-«Στόχος η ενίσχυση της υπόστασης της Δημοκρατίας»

Αποδίδω, είπε, μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων και εξέφρασε ετοιμότητα να εργαστεί "μαζί σας για μια σθεναρή στήριξη των κύριων συμφερόντων της καθεμιάς από τις χώρες μας και για διεύρυνση των ανταλλαγών και της συνεργασίας μας σε όλους τους τομείς, εμπλουτίζοντας συνεχώς τη στρατηγική μας συνεργασία και προωθώντας από κοινού την ορθή και σταθερή ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας – Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, εκφράζοντας εγκάρδιες ευχές για πρόοδο και ευημερία της Κύπρου, είπε οι δύο χώρες συνδέονται από μια μακρά και ισχυρή φιλία που ενισχύθηκε μέσα από τα χρόνια μέσω αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης, με συνεχή συντονισμό σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Πεποίθηση του, είπε, είναι ότι μέσα από την αξιοποίηση των προσπαθειών μας, θα  μπορέσουμε να διευρύνουμε και να ενισχύσουμε τη διμερή μας συνεργασία σε διάφορους τομείς προς αμοιβαίο όφελος των δύο λαών μας.

Στο συγχαρητήριο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Ινδίας Ντρουπάντι Μούρμου εξέφρασε εκ μέρους της Κυβέρνησης και του λαού της Ινδίας και του ιδίου προσωπικά, θερμούς χαιρετισμούς και ευχές, σημειώνοντας ότι "σ' αυτό το σημαντικό ορόσημο, θα ήθελα να διαβιβάσω την εκτίμηση μου για τη διαρκή φιλία μας και την ισχυρή διμερή σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες μας".

Τόνισε ότι οι διμερείς σχέσεις είναι ιστορικές και εδράζονται στις κοινές αξίες της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της εξωστρέφειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα κόμματα τιμούν την επέτειο της Ανεξαρτησίας-«Ένα ορόσημο χάραξης πορείας για καλύτερο μέλλον»

Μέσα από τα χρόνια, είπε, "η συνεργασία μας ενισχύεται συνεχώς και είμαι πεπεισμένος ότι στα χρόνια που έρχονται θα δούμε ακόμη περισσότερη συνεργασία ανάμεσα στις χώρες μας, συμβάλλοντας έτσι στην ειρήνη, την ευημερία και την ανάπτυξη των δύο κρατών μας και της περιοχής".

Στο μεταξύ, σε δεύτερη ανακοίνωση της Προεδρίας, αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έλαβε συγχαρητήριο μήνυμα από τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β’ όπου αναφέρεται ότι «στην επέτειο της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκ μέρους του λαού και της Κυβέρνησης του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, με μεγάλη χαρά διαβιβάζω τα πιο ειλικρινή μας συγχαρητήρια. Παρακαλώ δεχθείτε τις καλύτερες μου ευχές για συνεχή πρόοδο και ευημερία για τη χώρα και τον λαό σας».

Παράλληλα, προστίθεται ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έλαβε συγχαρητήριο μήνυμα από τον Βασιλιά Κάρολο Γ’, του Ηνωμένου Βασιλείου, και μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «εκτιμώ τα μέγιστα τους στενούς δεσμούς μεταξύ των κρατών μας και είμαι βέβαιος ότι οι σχέσεις μας θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται στην πολύ ξεχωριστή 75η επέτειο της Κοινοπολιτείας, μια υπενθύμιση των διαχρονικών αξιών και επιδιώξεων που μας ενώνουν». Ακόμη, αναφέρεται ότι ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ υπογράμμισε την προσήλωση του στις ισχυρές και διαρκείς διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε συγχαρητήριο μήνυμα από τον Σουλτάνο του Ομάν Χαϊθάμ μπιν Τάρικ, ο οποίος εξέφρασε προς τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη «ευτυχία και καλή υγεία και στον φίλο λαό της Κύπρου συνεχή πρόοδο και ευημερία».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατέθεσαν στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα ΠτΔ και Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Δειτε Επισης

Στις 12 Νοεμβρίου η δίκη για την κακοποίηση του πεντάχρονου από συνομήλικούς του
Στην επάρκεια κρύβεται η ουσία... Θέλουμε ειδικό κανονισμό για την φρούρηση κατάδικου και όχι της... σούβλας;
Σε πολύ στενό συντονισμό Κύπρος και εταίροι για τον GSI και το έργο στο «Αφροδίτη»
Κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς οι δύο που συνελήφθησαν στην παρέλαση
Συγχαρητήρια μηνύματα Προέδρων από άλλες χώρες για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας
Ξεκαθαρίζει για τον τερματισμό των μέτρων στήριξης η Κυβέρνηση-«Ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει»
Πραγματικός στόχος του Ισραήλ είναι το Ιράν και η αναμόρφωση όλης της Μέσης Ανατολής
Με κάθε λαμπρότητα τίμησε την ημέρα της Ανεξαρτησίας η Κύπρος (pics)
Το διακύβευμα για τη νέα ηγεσία της Αστυνομίας-«Πρέπει να επικρατεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες»
Αναμένει στο ακουστικό η Λευκωσία για επίσημη ενημέρωση από ΗΕ για την ημερομηνία συνάντησης