Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής των Οικολόγων Οζ Καραχάν ο ένας εκ των συλληφθέντων στην παρέλαση

Ο υποψήφιος για τις ευρωεκλογές, Οζ Καραχάν, είναι ο ένας εκ των δύο προσώπων, που συνελήφθησαν στην παρέλαση στη Λευκωσία, επειδή είχαν στην κατοχή τους πανό με πολιτικό μήνυμα. Το δεύτερο πρόσωπο είναι ο πρώην δημοσιογράφος Γιώργος Τάττης.

Σε ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων αναφέρεται πως «η Αστυνομία συνέλαβε σήμερα το πρωί δύο πρόσωπα με γνωστή πολιτική δράση - τον Γιώργο Ττάτη και τον Οζ Καραχάν - γιατί κατά τη διάρκεια της παρέλασης προσπάθησαν να ανοίξουν πανό με το σύνθημα "Κυπριακή Δημοκρατία: Η μόνη λύση"».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα στην στρατιωτική παρέλαση-Είχαν πανό με πολιτικό μήνυμα

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «η Αστυνομία του κ. Χριστοδουλίδη όχι μόνο συνέλαβε τα δύο πρόσωπα, αλλά τα μετέφερε στο ΤΑΕ Λευκωσίας με χειροπέδες όπου ανακρίθηκαν ως κοινοί εγκληματίες. Η Αστυνομία έχει προσάψει στα δύο πρόσωπα απίθανες καταγγελίες. Προφανώς δεν είναι αυτή η υπόθεση από αυτές που αναμένεται ότι ο Γενικός Εισαγγελέας να εκδώσει διάταγμα αναστολής δίωξη».

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση προστίθεται πως «ο τρόπος που χειρίστηκε την υπόθεση ο νέος αρχηγός αστυνομίας αποτελεί κακό οιωνό για την θητεία του. Μπήκαμε προφανώς στην εποχή της μηδενικής ανοχής στους "ανάρμοστους"».

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Περδίκης, ανέφερε ότι βρίσκονται έξω από το ΤΑΕ Λευκωσίας και περιμένουν να τους επιτρέψει η Αστυνομία «να εξασκήσουμε το δικαίωμα μας να δούμε τους ανθρώπους μας που κρατούνται». «Ούτε αυτό το δικαίωμα δεν γίνεται σεβαστό», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η όλη ιστορία ξεκίνησε από την προσπάθεια ατόμων να κρατήσουν ένα πανό πλαγίως μπροστά από την εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση. «Η Αστυνομία επενέβηκε για να τους πιάσει το πανό και να τους απομακρύνει και φαίνεται ότι έγινε κάποιας μορφής διαπληκτισμός», ανέφερε.

«Χρεώνω την Αστυνομία με υπερβολική αυστηρότητα, για ένα θέμα για το οποίο δεν έπρεπε να είναι αυστηρή και επιθετική. Και εξακολουθεί να είναι επιθετική», σημείωσε ο κ. Περδίκης.

Αναφερόμενος στους δύο συλληφθέντες, ο κ. Περδίκης σημείωσε πως «είναι πολιτικά πρόσωπα. Δεν συμπεριφέρεσαι έτσι στα άτομα που έχουν κάποια παρουσία στην πολιτική ζωή της χώρας», σημείωσε ο κ. Περδίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του 18χρονος-Στην δημοσιότητα τα στοιχεία του
Παγετός στους δρόμους που οδηγούν στο Τρόοδος-Πρόσβαση μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές
Deepfake απάτες και στην Κύπρο-Πώς η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί την ασφάλεια των πολιτών
Ένα θανατηφόρο κάθε δέκα μέρες το 2024, ανήλικοι και νεαροί τα περισσότερα θύματα-Δεν βοήθησαν οι κάμερες
Όλοι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, εάν όμως οι θεσμοί τους άφηναν να δικαστούν...
Συνελήφθησαν δυο γυναίκες για κλοπή χρημάτων στην Λάρνακα-Καταζητείται ακόμα ένα πρόσωπο
Συνεχίζει τον αγώνα η χαροκαμένη μάνα του Θανάση-«Με βασάνιζαν για 20 χρόνια, μέχρι που ξέθαψα το παιδί μου»
Χειροπέδες σε 30χρονο για εμπρησμό οχήματος ιδιοκτησίας 70χρονου στη Λεμεσό
Κλείνουν δρόμοι για τις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις
Πυρκαγιές σε σπίτια σε Λευκωσία και Αυγόρου-Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές