Σε συμμετοχή στη διαδήλωση κατά των Βρετανικών Βάσεων καλεί η ΠΕΟ

Τη στήριξή της στη διαδήλωση κατά των Βρετανικών Βάσεων στο Ακρωτήρι, την οποία διοργανώνει το Συμβούλιο Ειρήνης Κύπρου (CPC) την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, στις 11:00 π.μ., εκφράζει η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η διαδήλωση, αναφέρει, διοργανώνεται ως απάντηση στην υποστήριξη, που παρέχουν οι βρετανικές στρατιωτικές βάσεις στον βομβαρδισμό της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό και καλεί τα μέλη της και όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη διαδήλωση για την καταδίκη των αεροπορικών επιθέσεων που διεξάγονται από τις βρετανικές βάσεις και για τη μεταφορά πολεμικού υλικού για την υποστήριξη των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

"Αγωνιζόμαστε να κάνουμε την Κύπρο γέφυρα ειρήνης και συνεργασίας των λαών και όχι ορμητήριο πολεμικών αεροσκαφών για να σκοτώνουν άμαχους στην Παλαιστίνη. Ο κυπριακός λαός δεν θέλει βρετανικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα του και απαιτούμε το κλείσιμό τους", τονίζει, προσθέτοντας ότι καταγγέλλει "την παράνομη παρουσία του αμερικανικού στρατού στη χώρα μας".

Επιπλέον, η ΠΕΟ αναφέρει ότι απαιτεί "να τερματιστεί η εμπλοκή της Κύπρου μέσω των βρετανικών βάσεων στη συνεχιζόμενη γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού" και ζητεί άμεση κατάπαυση του πυρός και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Καταληκτικά, η ΠΕΟ αναφέρει ότι απαιτεί από την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να ζητήσει εξηγήσεις σχετικά με τις στρατιωτικές δραστηριότητες των βρετανικών βάσεων και να εκφράσει στην πράξη την αλληλεγγύη της προς τον παλαιστινιακό λαό.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Ζουν περισσότερο οι γυναίκες στην Κύπρο σε σχέση με τους άντρες-Τι δείχνουν τα στοιχεία από τη Eurostat
Ιδρύεται έδρα Τεχνητής Νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
Πολύ πιο κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε η εκπροσώπηση των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις στην Κύπρο
Ανενεργός ο νόμος για Πόθεν Έσχες των δημοσίων υπαλλήλων, μη ξεκάθαρη η λύση-Χωρίς διόδους οι whistleblowers
Στη διάθεση του κοινού το Tax For All
Ξεκαθάρισε τις σκιές για απαγόρευση κινητών η Μιχαηλίδου-Πυρά από ΑΚΕΛ για αποτυχία εφαρμογής νόμων
«Μαθητές κατέστρεψαν τη ζωή μίας οικογένειας»-Καταγγελία για τα κινητά εντός των σχολείων
Κυρίως αίθριος σήμερα ο καιρός-Στους 32 βαθμούς θα ανέλθει η θερμοκρασία
Βγάζει το mute και ανοίγει τη συζήτηση για απαγόρευση κινητών στα σχολεία η Βουλή
Κραυγή απόγνωσης από οργανώσεις ΑμεΑ για επιδόματα-«Υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο σπίτι»