Στο Ισραήλ ο Μπλίνκεν, συναντήθηκε με τον Νετανιάχου-Μίλησαν και για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους

Στο Ισραήλ βρέθηκε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί, με στόχο να αποτραπεί η περαιτέρω ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Ο Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, στον οποίο τόνισε την ανάγκη να διασφαλιστεί η ειρήνη τόσο στο Ισραήλ όσο και στην περιοχή, μεταξύ άλλων μέσω της ίδρυσης ενός παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Μπλίνκεν επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ στο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τόνισε τη σημασία της αποφυγής περαιτέρω βλάβης των αμάχων και της προστασίας των πολιτικών υποδομών στη Γάζα.

Μπλίνκεν και Νετανιάχου συζήτησαν, ακόμα, τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων και τη σημασία αύξησης της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Ακόμα, ο Μπλίνκεν εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον διορισμό της Σίγκριντ Κάαγκ, πρώην αναπληρώτριας πρωθυπουργού της Ολλανδίας, ως ανώτερης συντονίστριας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια και την ανοικοδόμηση στη Γάζα και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί στενά μαζί της.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Άγνωστος έβαλε φωτιά σε άνδρα κοντά στην Times Square–Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του
Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις ΗΠΑ-Στους 40 οι νεκροί, τεράστιες οι καταστροφές
Νέα ποινή φυλάκισης στον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας Σαακασβίλι
Φρίκη στη Βραζιλία-Δολοφόνησε 16χρονη έγκυο και της πήρε το μωρό
Επιστρέφουν οι αστροναύτες που είχαν εγκλωβιστεί για πάνω από 9 μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Τουλάχιστον 20 συλλήψεις για τη φονική φωτιά στα Σκόπια-«Όλοι άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο»
Προανήγγειλε επαφές με Πούτιν για την Ουκρανία Τράμπ-Θα συνομιλήσουν την Τρίτη
Βομβαρδίζει τον Λίβανο το Ισραήλ-Υποστηρίζει πως ανταποδίδει τα πυρά
Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από έκρηξη στο διυλιστήριο του Ριαζάν της Ρωσίας
Στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία του Πάπα Φραγκίσκου μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο