Ιδιαίτερα επικριτικό το Βολτ για τον ανασχηματισμό-«Οι προοπτικές είναι δυσοίωνες»

Ιδιαίτερα επικριτικό ως προς τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίστηκε το νέο κόμμα Volt. Κατηγόρησε τον κ. Χριστοδουλίδη ότι προσπαθεί να αλλάξει μια Κυβέρνηση που δεν λειτουργεί σωστά χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά, καθώς και για νέα αναίρεση των προεκλογικών του διακηρύξεων. Το κόμμα υποστήριξε επίσης πως «ό,τι και να λέγεται, πρόκειται περί κομματικών διορισμών προς όφελος των κομμάτων και όχι των αναγκών της χώρας». Σχολίασε, δε, και την παρέμβαση της Χριστίνας Γιαννάκης, λέγοντας πως τέτοιου είδους ενέργειες από δημόσιους υπαλλήλους αναδεικνύουν αδυναμία της Κυβέρνησης.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε τελικά στον ανασχηματισμό που είχε προαναγγείλει εδώ και πολλές μέρες. Χωρίς να σχολιάζουμε τα πρόσωπα που διορίστηκαν, τα οποία θα κριθούν από το έργο τους, παρατηρούμε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης προσπαθεί να αλλάξει μια κυβέρνηση που δεν λειτουργεί σωστά, χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά και τις ίδιες μεθόδους επιλογής των στελεχών της, με αποτέλεσμα οι προοπτικές να είναι δυσοίωνες», ανέφερε το Βολτ Κύπρος στην ανακοίνωσή του.

«Περαιτέρω, σημειώνουμε με ανησυχία ότι, όπως και στους αρχικούς διορισμούς στους οποίους προέβη μετά την εκλογή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναιρεί ξανά τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Υπενθυμίζουμε ότι, ο κ. Χριστοδουλίδης είχε δεσμευτεί ότι δεν θα διόριζε πρωτοκλασάτα κομματικά στελέχη σε θέσεις υπουργών, δεν θα προέβαινε σε υπουργοποίηση προσώπων που είχαν υπηρετήσει σε προηγούμενες κυβερνήσεις, καθώς και ότι θα υπήρχε ίση εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ειδικά στο θέμα της ίσης εκπροσώπησης των φύλων, μετά λύπης παρατηρούμε ότι μετά τον ανασχηματισμό η ανισοσκέλεια στην εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών έχει επιδεινωθεί και πλέον το Υπουργικό Συμβούλιο θα αποτελείται από 9 άνδρες και 2 γυναίκες. Ως Βολτ, θεωρούμε ότι, η άνιση εκπροσώπηση στο Υπουργικό Συμβούλιο δεν θεραπεύεται με το διορισμό γυναικών σε ανούσιες θέσεις υφυπουργών και επιτρόπων που δεν προβλέπονται από το Σύνταγμα», τόνισε.

Είναι επίσης σαφές πλέον, σύμφωνα με το κόμμα, «ότι η κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη είναι κομματική διακυβέρνηση των ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, με τη συμμετοχή στελέχους της Κεντρικής Επιτροπής των Οικολόγων. Ό,τι και να λέγεται, πρόκειται περί κομματικών διορισμών προς όφελος των κομμάτων και όχι των αναγκών της χώρας».

«Τέλος, παρατηρήσαμε με έκπληξη τη δημόσια παρέμβαση της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας Χριστίνας Γιαννάκη για τον ανασχηματισμό. Θεωρούμε ότι, πολιτικές παρεμβάσεις αυτού του είδους από δημόσιους υπαλλήλους αναδεικνύουν τη δυσλειτουργία της παρούσας κυβέρνησης και την αδυναμία της να ελέγξει τον κρατικό μηχανισμό, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία για την πορεία της χώρας μας», κατέληξε το Volt.

Δειτε Επισης

Ώρες αγωνίας για τον 46χρονο Γιώργο Χριστοφή που απουσιάζει από την οικία του
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Επαρχία Πάφου
Συνελήφθησαν 24 παράνομοι μετανάστες μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας
Νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική για πυρκαγιά στην Επαρχία Πάφου-Επιχειρούν πέντε πτητικά μέσα
Financial Times: Η Κύπρος και άλλα μεσογειακά κράτη της ΕΕ αντιδρούν στη συμφωνία Γαλλίας-ΗΒ για το μεταναστευτικό
Η χρήση σμυρίλιου προκάλεσε πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού-Καταγγέλλει τους πολίτες το Τμήμα Δασών καθώς δεν είχαν άδεια
Τραγωδία στην Πάφο-28χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα
Τρεις νέες συλλήψεις για την άγρια συμπλοκή και απόπειρα φόνου στην Πάφο
Υλοποιήθηκε το 45% των ανακλήσεων σε οχήματα με ΤΑΚΑΤΑ-Παραμένουν ακόμη 37.000 για αντικατάσταση των αερόσακων
Πυρκαγιά στην Επαρχία Λευκωσίας επηρέασε γραφεία εταιρείας και οχήματα-Διερευνώνται τα αίτια