Ιδιαίτερα επικριτικό το Βολτ για τον ανασχηματισμό-«Οι προοπτικές είναι δυσοίωνες»

Ιδιαίτερα επικριτικό ως προς τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίστηκε το νέο κόμμα Volt. Κατηγόρησε τον κ. Χριστοδουλίδη ότι προσπαθεί να αλλάξει μια Κυβέρνηση που δεν λειτουργεί σωστά χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά, καθώς και για νέα αναίρεση των προεκλογικών του διακηρύξεων. Το κόμμα υποστήριξε επίσης πως «ό,τι και να λέγεται, πρόκειται περί κομματικών διορισμών προς όφελος των κομμάτων και όχι των αναγκών της χώρας». Σχολίασε, δε, και την παρέμβαση της Χριστίνας Γιαννάκης, λέγοντας πως τέτοιου είδους ενέργειες από δημόσιους υπαλλήλους αναδεικνύουν αδυναμία της Κυβέρνησης.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε τελικά στον ανασχηματισμό που είχε προαναγγείλει εδώ και πολλές μέρες. Χωρίς να σχολιάζουμε τα πρόσωπα που διορίστηκαν, τα οποία θα κριθούν από το έργο τους, παρατηρούμε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης προσπαθεί να αλλάξει μια κυβέρνηση που δεν λειτουργεί σωστά, χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά και τις ίδιες μεθόδους επιλογής των στελεχών της, με αποτέλεσμα οι προοπτικές να είναι δυσοίωνες», ανέφερε το Βολτ Κύπρος στην ανακοίνωσή του.

«Περαιτέρω, σημειώνουμε με ανησυχία ότι, όπως και στους αρχικούς διορισμούς στους οποίους προέβη μετά την εκλογή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναιρεί ξανά τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Υπενθυμίζουμε ότι, ο κ. Χριστοδουλίδης είχε δεσμευτεί ότι δεν θα διόριζε πρωτοκλασάτα κομματικά στελέχη σε θέσεις υπουργών, δεν θα προέβαινε σε υπουργοποίηση προσώπων που είχαν υπηρετήσει σε προηγούμενες κυβερνήσεις, καθώς και ότι θα υπήρχε ίση εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ειδικά στο θέμα της ίσης εκπροσώπησης των φύλων, μετά λύπης παρατηρούμε ότι μετά τον ανασχηματισμό η ανισοσκέλεια στην εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών έχει επιδεινωθεί και πλέον το Υπουργικό Συμβούλιο θα αποτελείται από 9 άνδρες και 2 γυναίκες. Ως Βολτ, θεωρούμε ότι, η άνιση εκπροσώπηση στο Υπουργικό Συμβούλιο δεν θεραπεύεται με το διορισμό γυναικών σε ανούσιες θέσεις υφυπουργών και επιτρόπων που δεν προβλέπονται από το Σύνταγμα», τόνισε.

Είναι επίσης σαφές πλέον, σύμφωνα με το κόμμα, «ότι η κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη είναι κομματική διακυβέρνηση των ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, με τη συμμετοχή στελέχους της Κεντρικής Επιτροπής των Οικολόγων. Ό,τι και να λέγεται, πρόκειται περί κομματικών διορισμών προς όφελος των κομμάτων και όχι των αναγκών της χώρας».

«Τέλος, παρατηρήσαμε με έκπληξη τη δημόσια παρέμβαση της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας Χριστίνας Γιαννάκη για τον ανασχηματισμό. Θεωρούμε ότι, πολιτικές παρεμβάσεις αυτού του είδους από δημόσιους υπαλλήλους αναδεικνύουν τη δυσλειτουργία της παρούσας κυβέρνησης και την αδυναμία της να ελέγξει τον κρατικό μηχανισμό, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία για την πορεία της χώρας μας», κατέληξε το Volt.

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα