Θέματα υποστελέχωσης και κτιριακών εγκαταστάσεων θέτει ενώπιον Μιχσηλίδου η ΟΛΤΕΚ

Με την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, θα συναντηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024, στις 14:00, στο Υπουργείο, η ηγεσία της ΟΛΤΕΚ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Οργάνωσης, Παναγιώτης Λυσάνδρου, προσθέτοντας ότι ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης θα είναι η στελέχωση της Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Ερωτηθείς αν ανησυχεί την Οργάνωση η αυξητική τάση στα κρούσματα των λοιμώξεων και ιδιαίτερα του COVID-19, ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ είπε ότι δεν έχει παρατηρηθεί αυξημένος αριθμός απουσιών από τα σχολεία λόγω κορωνοϊού, «αν και έχουμε για άλλους λόγους κάποιες απουσίες που ίσως είναι κάπως αυξημένες σε σχέση με το αναμενόμενο».

«Σε ένα σχολείο μεγάλο έλειπαν 60 από τους 800, αλλά οι 5 με 6 είχαν COVID-19. Η αύξηση που παρατηρείται λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού ασφαλώς και μας ανησυχεί. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παροτρύνουμε τους μαθητές μας και τα μέλη μας να λαμβάνουν όσο γίνεται μέτρα προστασίας και να μην παρατηρηθούν φαινόμενα άλλων χρόνων που είχαμε πάρα πολλές απουσίες λόγω της συγκεκριμένης επιδημίας/ασθένειας», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αναφορικά με εκκρεμότητες που υπάρχουν σε εκπαιδευτικά ζητήματα, ο κ. Λυσάνδρου είπε ότι υπάρχουν εκκρεμότητες, για τις οποίες την ερχόμενη Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου, στις 14:00, θα έχουν συνάντηση με την Υπουργό για να τις συζητήσουν.

Είναι θέματα, συνέχισε, που αφορούν τη στελέχωση της Τεχνικής Εκπαίδευσης, όπως το σημαντικό θέμα των διοικητικών στελεχών.

Όπως είπε ο κ. Λυσάνδρου, ως ΟΛΤΕΚ ζητούν αύξηση των θέσεων σε όλες τις βαθμίδες από τους απλούς Βοηθούς Διευθυντές μέχρι και τους επιθεωρητές.

Σημείωσε ότι τα προγράμματα που έχει η Τεχνική Εκπαίδευση στελεχώνονται από τις διοικητικές θέσεις που προβλεπόταν να στελεχώνουν την πρωινή φοίτηση μόνο.

«Επομένως, είναι αντιληπτό ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Σημαίνει ότι στην πρωινή φοίτηση θα παρατηρείται έλλειψη στελεχών. Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι. Είναι και άλλοι και θα τα ξανασυζητήσουμε με την Υπουργό την Παρασκευή», πρόσθεσε.

Άλλο θέμα, είπε ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, είναι αυτό των σχολικών κτιρίων.

«Πρέπει να προωθηθούν τα θέματα που έχουν να κάνουν με τα κτιριολογικά. Η Τεχνική Σχολή στη Λεμεσό έχει ξεκινήσει εδώ και σχεδόν 1 χρόνο και αυτό είναι ευχάριστο. Στη Λάρνακα πληροφορούμαστε ότι θα ξεκινήσει εντός των επόμενων λίγων μηνών και αυτό είναι ευχάριστο. Όμως, έχουμε και άλλα θέματα κτιριολογικά, όπως στην Πόλη Χρυσοχούς, στο Παραλίμνι. Χρειάζονται κάποιες νέες Τεχνικές Σχολές στην ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας και στην Πάφο. Πρέπει αυτά τα θέματα να προωθηθούν διότι είναι σημαντικά», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ αφού ευχήθηκε καλή χρονιά στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, ευχήθηκε μια χρονιά παραγωγική και αποτελεσματική σε όλα τα επίπεδα για το καλό των παιδιών και γενικότερα της δημόσιας εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συννεφιασμένο το σκηνικό του καιρού, αναμένονται βροχές και καταιγίδες το Πάσχα-Πέφτει η θερμοκρασία
Η αντίδραση των αγροτών μετά το χάσμα που προέκυψε από το «e-κοφίνι»-Ζητούν δημιουργία δημοπρατηρίου
Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας συμφωνεί με Μανιφέστο Mental Health Europe ενόψει Ευρωεκλογών
Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα
Εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων
Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Συνδικαλιστική ελευθερία στον στρατό ζητά η Ισότητα
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Επιτροπής Δεοντολογίας Αθλητισμού και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Ελλάδας
Οδηγίες Ευαγγέλου να σταματήσει να αποκόπτεται το ΕΕΕ από γυναίκες στα καταφύγια