Αξιοποίηση σημαντικών τεχνολογικών εξελίξεων επιδιώκει ο νέος υφυπουργός Καινοτομίας

Η επιτάχυνση και ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και η αξιοποίηση των σημαντικότατων εξελίξεων στον τομέα της τεχνολογίας, είναι ανάμεσα στους στόχους του νέου Υφυπουργού Καινοτομίας, Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής Νικόδημου Δαμιανού, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα αύριο Τετάρτη.

Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Δαμιανού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόταση και την εμπιστοσύνη, να αναλάβει ένα τόσο σημαντικό Υφυπουργείο.

«Έρχομαι στο Υφυπουργείο ως ένας επαγγελματίας του χώρου της τεχνολογίας γενικότερα, και "θωρακισμένος" πίσω από αυτή την ιδιότητα, η αποκλειστική μου προτεραιότητα θα είναι με σκληρή δουλειά να πετύχουμε τους στόχους που πρωτίστως ο ίδιος ο Πρόεδρος έχει θέσει σε αυτό τον τομέα, αλλά και τους οποίους οι πολίτες και οι επιχειρήσεις αυτού του τόπου αναμένουν από αυτό το Υφυπουργείο», ανέφερε.

Ανάμεσα στους στόχους, όπως είπε, είναι πρώτον η επιτάχυνση και ολοκλήρωση με επιτυχία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ παράλληλα να βρεθούν οι τρόποι να αξιοποιηθούν οι σημαντικότατες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας, ώστε να υπάρξουν λύσεις που θα έχουν πρακτικό αποτέλεσμα στην καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων της κυπριακής αγοράς.

«Ως ένας ενεργός πολίτης και επαγγελματίας που είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί τόσο με αριθμό επιχειρήσεων όσο και με Κυβερνητικές υπηρεσίες και οργανισμούς, αντιλαμβάνομαι και γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι τούτο», κατέληξε ο κ. Δαμιανού.

Δειτε Επισης

Καθρέφτης του Ερντογάν ο Τατάρ-Δέχεται συνάντηση αλλά απορρίπτει την ομοσπονδία και επιμένει στα «δύο κράτη»
Πέραν των 35 διμερών συναντήσεων πραγματοποίησε ο ΥΠΕΞ στη Νέα Υόρκη
ΠτΔ: Ακόμα πιο σημαντικός ο ρόλος μιας επανενωμένης Κύπρου στην περιοχή
Τελευταίο επεισόδιο για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη-Αναμένονται νέα μετά τη συνάντηση ΓΓ-Τατάρ
Έσφιξε ο κλοιός, ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής-Ώρα δύσκολων αποφάσεων Προέδρου για Παπαθεοδώρου και Φιλιππίδη
Συνάντηση Ραουνά-Αριστοτέλους με επίκεντρο την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Έντονες αντιδράσεις στα κατεχόμενα μετά την ομιλία Ερντογάν
Παραθέτει γεύμα ο ΠτΔ τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας
Ζήτησε στήριξη από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας ο Ερτουγρούλογλου
Η Αστυνομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν χρειάζεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης