Διευκρινίσεις Χ. Αλεξάνδρου για Ακάμα-«Δεν λάμβανε αποφάσεις μόνο του το Τμήμα Δασών»

Ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, ο οποίος βρίσκεται σε προαφυπηρετική άδεια, σε ανακοίνωση αναφορικά με τα έργα για τη διαχείριση του Εθνικού Δασικού Πάρκου του Ακάμα και σε σχέση με τα δημοσιεύματα και τη σχετική συζήτηση και την Πρόταση που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο στις 20 Δεκεμβρίου, 2023, όπως δημοσιεύθηκε στο ΚΥΠΕ, παραθέτει τις θέσεις του, για «τα πραγματικά γεγονότα και προς αποκατάσταση της αλήθειας», όπως αναφέρει.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζει ότι το Τμήμα Δασών δεν λάμβανε αποφάσεις από μόνο του και πως ουσιαστικά ασκούσε χρέη γραμματείας, ενώ εκτελούσε τις οδηγίες του Υπουργείου και τις Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

Προσθέτει ότι ο Υπουργός εργοδοτούσε δύο Συμβούλους αποκλειστικά για το θέμα, οι οποίοι συμμετείχαν σε όλες τις συνεδρίες  και όταν υπήρχε διαφωνία οι αποφάσεις λαμβάνονταν στο επίπεδο του Υπουργείου και ποτέ από το Τμήμα Δασών.

Αναφέρει επίσης ότι πραγματοποιούνταν τακτικές συνεδρίες υπό την προεδρία του Υπουργού και έγιναν παρουσιάσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό.

Εξηγεί επίσης ότι το Σχέδιο δεν ετοιμάσθηκε από το Τμήμα Δασών, αλλά από τον ίδιο μελετητή που ετοίμασε το Διαχειριστικό Σχέδιο της περιοχής του δικτύου Natura 2000 και προσθέτει ότι ο ίδιος ως Διευθυντής του Τμήματος ανάλωσε περισσότερο χρόνο σε αυτό από ό,τι για οποιοδήποτε άλλο θέμα ακόμη και από το θέμα των δασικών πυρκαγιών, που αδιαμφησβήτητα αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα του Τμήματος.

Στην μακροσκελή ανακοίνωση διατυπώνει τη θέση ότι δεν κατασκευάζονται πιο πλατιοί δρόμοι και πως τα χαρακτηριστικά των δρόμων είναι σύμφωνα με τις αποφάσεις και οι εκτελούμενες εργασίες σύμφωνα με τα εγκεκριμένα από το Υπουργικό Συμβούλιο κατασκευαστικά σχέδια, και πως η κατ’ «ισχυρισμό» διαφορά προκύπτει επειδή δεν λαμβάνονται υπόψη όλες οι εργασίες των κατασκευαστικών σχεδίων.  

Αναφέρει ακόμα πως φαίνεται να υπάρχει γενικότερο πρόβλημα ως προς τη λήψη αποφάσεων, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να συζητάς ένα θέμα για περισσότερα από 40 χρόνια, να ετοιμάζεται ένα Σχέδιο, το Σχέδιο και η υλοποίηση του να αποτελούν αντικείμενο τόσο εξαντλητικών διαβουλεύσεων με όλους τους ενδιαφερόμενους για πέντε χρόνια, οι αποφάσεις να λαμβάνονται στο ύψιστο δυνατό επίπεδο, του Υπουργικού Συμβουλίου, το Σχέδιο να αφορά τη διαχείριση της περιοχής, να έχει τύχει αυτής της διαβούλευσης, να υποβάλλεται και να εξασφαλίζει τρεις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και να μιλούμε για επανασχεδιασμό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καταζητείται 37χρονος για υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων στη Λεμεσό
Επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Θεσσαλονίκη-«Βγες έξω θα σε σκοτώσω»
Eτοιμη να αυξήσει κατά 50 δισ. ευρώ τις εισαγωγές από ΗΠΑ έναντι συμφωνίας για τους δασμούς η ΕΕ
ΒΙΝΤΕΟ: O Πούτιν δείχνει για πρώτη φορά το πολυτελές διαμέρισμά του στο Κρεμλίνο
Νέα ηχητικά ντοκουμέντα από την τραγωδία στα Τέμπη-Ουρλιαχτά παιδιών, «πήρε φωτιά το τρένο»
Βρέθηκε νικητής στο Τζόκερ-Κέρδισε 4,7 εκατομμύρια ευρώ
Πώς έφτασαν οι Ελληνικές Αρχές μέσω Λιθουανίας στον 59χρονο «κατάσκοπο» -ελαιοχρωματιστή» στην Αλεξανδρούπολη
Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει την πρώτη πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία
Σύλληψη 27χρονου στη Λευκωσία γιατί δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο-Εντοπίστηκαν κλοπιμαία στο διαμέρισμα του
Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ κοντά στο προεδρικό μέγαρο της Δαμασκού