Δεκατρεις συλλήψεις από την Αστυνομία για παράνομη εργοδότηση και απασχόληση

Εφτά υποθέσεις αδικημάτων παράνομης εργοδότησης και παράνομης απασχόλησης προέκυψαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων ελέγχων, που έγιναν από την Αστυνομία σε αριθμό υποστατικών στις επαρχίες Λευκωσίας, Αμμοχώστου και Λεμεσού, κατά τη χθεσινή ημέρα. Κατά τους ελέγχους συνελήφθησαν 12 πρόσωπα, τα οποία εργάζονταν παράνομα χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή, ενώ εναντίον των εφτά φερόμενων εργοδοτών τους, ένας από τους οποίους συνελήφθη για παράνομη παραμονή στη Δημοκρατία, διερευνώνται υποθέσεις παράνομης εργοδότησης.

Τρεις από τις υποθέσεις παράνομης εργοδότησης και παράνομης απασχόλησης προέκυψαν στην επαρχία Λευκωσίας, μετά από έλεγχο από την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης – ΥΑΜ Λευκωσίας, σε τρία υποστατικά και συγκεκριμένα σε εστιατόριο, σε καφετέρια και σε εμπορικό κατάστημα.

Στο εστιατόριο εργάζονταν παράνομα τρία πρόσωπα, γυναίκα ηλικίας 30 ετών και δύο άντρες ηλικίας 50 και 60 ετών, με εργοδότης τους, άντρα ηλικίας 43 ετών. Άλλα τρία πρόσωπα, άντρες ηλικίας 23, 28, και 30 ετών, εργάζονταν παράνομα στην καφετέρια, με εργοδότη τους, άντρα ηλικίας 48 ετών, ενώ στο κατάστημα εργάζονταν παράνομα δύο πρόσωπα, άντρες ηλικίας 18 και 29 ετών, με εργοδότη τους, άντρα ηλικίας 55 ετών.

Οι 50χρονος και 60χρονος, που εντοπίστηκαν να εργάζονται στο εστιατόριο, διαπιστώθηκε ότι παραμένουν παράνομα στην Κύπρο, ενώ οι άλλοι έξι εργοδοτούμενοι βρίσκονται στην Κύπρο, οι πέντε ως φοιτητές και ο έκτος ως αιτητής ασύλου.

Τις υποθέσεις διερευνούν ο Κεντρικός Αστυνομικός Σταθμός Λευκωσίας και οι Αστυνομικοί Σταθμοί Αγίου Δομετίου και Λακατάμιας.

Δύο από τις υποθέσεις διερευνώνται στην επαρχία Αμμοχώστου, μετά από έλεγχο από την ΥΑΜ Αμμοχώστου, σε κατάστημα Mini Market και σε οικοδομή υπό ανέγερση κατοικίας.

Στο κατάστημα εργαζόταν παράνομα άντρας ηλικίας 23 ετών, φοιτητής, με εργοδότη του, άντρα ηλικίας 30 ετών, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι παραμένει παράνομα στην Κύπρο, ενώ στην οικοδομή, εργαζόταν άντρας ηλικίας 23 ετών, ο οποίος επίσης διαπιστώθηκε ότι παραμένει παράνομα στην Κύπρο, με εργοδότη του, άντρα ηλικίας 42 ετών.

Τις υποθέσεις διερευνούν οι Αστυνομικοί Σταθμοί Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου.

Οι άλλες δύο από τις εφτά υποθέσεις, προέκυψαν στην επαρχία Λεμεσού, μετά από έλεγχο από την ΥΑΜ Λεμεσού, σε εστιατόριο, καθώς και σε πλανόδιο πωλητή.

Στο εστιατόριο εντοπίστηκε να εργάζεται άντρας ηλικίας 27 ετών, με εργοδότη του, γυναίκα ηλικίας 64 ετών, ενώ ως πλανόδιος πωλητής, χρησιμοποιώντας και αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοιχτό χώρο στάθμευσης, εντοπίστηκε να εργάζεται άντρας ηλικίας 26 ετών, με φερόμενο ως εργοδότη του, άντρα ηλικίας 37 ετών. Οι 27χρονος και 26χρονος εργοδοτούμενοι, διαπιστώθηκε ότι παραμένουν παράνομα στην Κύπρο.

Τις υποθέσεις διερευνούν οι Αστυνομικοί Σταθμοί Γερμασόγειας και Πολεμιδιών.

Η Αστυνομία συνεχίζει καθημερινά τις συντονισμένες δράσεις και επιχειρήσεις ελέγχου για αντιμετώπιση και πάταξη των αδικημάτων παράνομης εργοδότησης και παράνομης απασχόλησης.

Δειτε Επισης

Σε επίπεδο Κόκκινου Συναγερμού ο κίνδυνος για δασικές πυρκαγιές το Σάββατο
Ξυλοφόρτωσαν και έστειλαν στο νοσοκομείο ένα πρόσωπο κοντά στην Πρεσβεία του Ισραήλ
Η Παραδεισιώτου τελικά στη θέση Κωνσταντίνου για πειθαρχικές Κατσουνωτού-Δεν κατηγορήθηκε για κατάχρηση εξουσίας αλλά για ανάρμοστη συμπεριφορά
Καταζητείται ο 40χρονος Όμηρος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις (pic)
Συνελήφθη βαρυποινίτης και άλλοι τέσσερις για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις-Καταζητείται άλλος ένας
Οδηγός ετών 13,5 έκοβε βόλτες με όχημα χωρίς πινακίδες-Συνοδηγός η αδερφή του με βρέφος στην αγκαλιά της
Πρώτα στήριξη των υφιστάμενων στεγών για απεξάρτηση αποφυλακισθέντων και μετά δημιουργία νέων
Καταζητεί την 37χρονη Νάταλυ Τζιαπούρα η Αστυνομία (pic)
Κατασχέθηκαν πάνω από 6.000 προϊόντα μαϊμού από κατάστημα στην Πάφο
Τριανταφυλλίδης: Ενημερώθηκα από τα ΜΜΕ και ακόμα όχι η πελάτισσα μου, ζητούμε επίσημη ενημέρωση