Νέο μεγάλο τέμενος θα εγκαινιαστεί στα κατεχόμενα

Τα εγκαίνια του μεγαλύτερου τζαμιού στα κατεχόμενα, με 62 τρούλους και 6 μιναρέδες, θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου από τον Σουάτ Γκιουνσέλ, ιδρυτή και ιδιοκτήτη του «πανεπιστημίου» εγγύς Ανατολή έξω από την κατεχόμενη Λευκωσία, στο χώρο του «πανεπιστημίου».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι εκπρόσωποι από πολλές μουσουλμανικές χώρες θα είναι παρόντες στα εγκαίνια, τα οποία θα συγκεντρώσουν επίσης πολλούς αξιωματούχους από την Τουρκία.

Τα θεμέλια του τζαμιού τέθηκαν το 2013 από τον τότε Αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Μπεσίρ Αταλάι και τον Πρόεδρο Θρησκευτικών Υποθέσεων, Μεχμέτ Γκιορμέζ. Το τζαμί ολοκληρώθηκε μετά από 10 χρόνια, είναι χτισμένο σε έκταση 30 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και θα επιτρέπει σε 10 χιλιάδες ανθρώπους να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα ταυτοχρόνως.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το σπάνιο κοινό Πάσχα ενώνει Ορθόδοξους και Καθολικούς πριν τους ξαναχωρίσει το ημερολόγιο
Ανείπωτη τραγωδία λίγο πριν την Ανάσταση-Νεκρός 22χρονος στο στήσιμο της λαμπρατζιάς, καταπλακώθηκε από πάσσαλο
Κατηγορίες Ζελένσκι σε Πούτιν για την πασχαλινή εκεγχειρία-«Παίζει με ανθρώπινες ζωές»
Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη-«Θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια για οριστική λύση του Κυπριακού»
ΒΙΝΤΕΟ: Με τις δέουσες τιμές έφτασε στην Κύπρο το Άγιο Φως
Πασχαλινή εκεχειρία κήρυξε ο Πούτιν-Διακοπή των επιχειρήσεων ως τη Δευτέρα
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ για τα 3 εκατ. ευρώ
Με... πλούσιο ποινικό παρελθόν για ναρκωτικά ο Αιγύπτιος που δολοφονήθηκε στην Καλλιθέα
«Δεύτε λάβετε φως»-Λαμπρή η τελετή αφής στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα
ΒΙΝΤΕΟ: Το σπάσιμο των μπότηδων έφερε την Πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα