Σε δίκη ο Αφρικανός που φέρεται να βίασε 80χρονη-Εξέταση έδειξε πως δεν είναι τελικά ανήλικος

Υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την έναρξη της δίκης στην οποία παραπέμφθηκε, παραμένει ο αλλοδαπός, με καταγωγή από την Αφρική, ο οποίος φέρεται να βίασε 80χρονη, περι τα μέσα του περασμένο Δεκεμβρίου, σε παραλία της Αγίας Νάπας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Ακολούθησε την 80χρονη από παραλία ο 17χρονος που φέρεται να τη βίασε-Έρευνες για να διαπιστωθεί αν όντως είναι ανήλικος

Ο ύποπτος, παραπέμφθηκε σε δίκη για την υπόθεση, αφού εναντίον του προέκυψαν στοιχεία που δικαιολογούσαν την άσκηση ποινικής δίωξης. Εκτός από το βίντεο που εντοπίστηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, αμέσως μετά την καταγγελία της 80χρονης, το οποίο καταγράφει τον φερόμενο θύτη να ακολουθεί το θύμα, οι Αρχές κάλεσαν την 80χρονη για αναγνώριση του αλλοδαπού, πράγμα το οποίο έπραξε.

Πάντως, παρά τα στοιχεία που έχει ενώπιον της η ανακριτική ομάδα που ανέλαβε την υπόθεση, ο αλλοδαπός συνεχίζει να αρνείται ότι βίασε την 80χρονη και δηλώνει αθώος για το περιστατικό, δίνοντας τους δικούς του ισχυρισμούς ως προς το τι συνέβη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ογδοντάχρονη κατήγγειλε ότι δέχθηκε σεξουαλική κακοποίηση από 17χρονο

Την ίδια ώρα, οι Αρχές υπέβαλαν τον Αφρικανό σε εξιδεικευμένη εξέταση για να διαπιστωθεί κατά πόσον ήταν 17 ετών, αφού η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή πίστευε ότι δεν ήταν ανήλικος, όπως ισχυριζόταν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αλλοδαπός, υποβλήθηκε σε προκαταρκτική εξέταση για να διαφανεί η ηλικία του, η οποία κατέδειξε ότι πρόκειται για ενήλικο πρόσωπο περίπου 21 με 23 ετών.

Οι Αρχές, εκτιμούν ότι η προκαταρκτική ένδειξη θα επιβεβαιωθεί μόλις έχουν και το δεύτερο αποτέλεσμα εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε ο φερόμενος θύτης, ώστε να κλειδώσουν το πρώτο αποτέλεσμα και την αρχική τους εκτίμηση.

Υπενθυμίζεται ότι η 80χρονη στην καταγγελία της, είχε αναφέρει πως ο 17χρονος που είναι αιτητής ασύλου, την ακολουθούσε ενώ η ίδια έφευγε από παραλία και μετά της επιτέθηκε και την κακοποίησε σεξουαλικά. Μετά την καταγγελία, η ηλικιωμένη είχε εξεταστεί από αρμόδιους ιατρούς, ενώ εξετάσεις έγιναν και στον Αφρικανό.

Σημειώνεται πως η καταγγελία στην Αστυνομία έγινε στις 14 Δεκεμβρίου και την επόμενη ημέρα, μέλη της Δύναμης συνέλαβαν τον Αφρικανό, που διέμενε σε ξενοδοχείο που μισθώνεται από το κράτος.

Δειτε Επισης

Ακινητοποιήθηκε φορτηγό και έκλεισε λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού
Άλλος ένας εμπρησμός-Έκαψαν μοτοσικλέτα στη Λευκωσία
Αδέλφια επιτέθηκαν και κτύπησαν 23χρονη στη Λεμεσό-Την απείλησαν με μαχαίρι για να τους δώσει 200 ευρώ
Αναχώρησε το πλοίο Jennifer από το λιμάνι της Λάρνακας-Μεταφέρει βοήθεια μόνο από τα ΗΑΕ
Εξελίξεις για την ενέδρα στο «Δημητρούι»-Συνέλαβε οκτώ πρόσωπα η Αστυνομία
Έκρυβαν ναρκωτικά σε διαμέρισμα στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα
Ακόμη μια υπόθεση εμπρησμού-Πυρπόλησαν οχήματα στη Λεμεσό
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα