Το who is who των νέων υπουργών και υφυπουργών της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη

Στον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανακοινώνοντας αλλαγές σε τέσσερα Υπουργεία και ένα Υφυπουργείο. Την ίδια ώρα διόρισε υφυπουργό Ευρωπαϊκών Θεμάτων ενώ κάλυψε και τα κενά στις θέσεις των Επιτρόπων.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας, ο υπουργός Γεωργίας, Πέτρος Ξενοφώντος, η υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Κουκκίδου Προκοπίου και η υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη αποχωρούν από την Κυβέρνηση μετά από ένδεκα μήνες. Τις θέσεις τους καταλαμβάνουν οι Βασίλης Πάλμας, στο Υπουργείο Άμυνας, ο Μάριος Χαρτσιώτης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Μιχάλης Δαμιανός στο Υπουργείο Υγείας και η Μαρία Παναγιώτου στο Υπουργείο Γεωργίας.

Επιπλέον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε στον διορισμό του Νικόδημου Δαμιανού ως υφυπουργού Καινοτομίας, Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής, της Μαριλένας Ραουνά, ως υφυπουργού Ευρωπαϊκών Θεμάτων και του Παναγιώτη Παλατέ ως επιτρόπου του Πολίτη, του Χαράλαμπου Χριστοφίνα, ως επίτροπου Ορεινών Περιοχών και της Αντωνίας Θεοδοσίου ως επιτρόπου Περιβάλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανακοίνωσε ανασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί

Το who is who των νέων υπουργών και υφυπουργών της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη

Υπουργός Άμυνας: Βασίλης Πάλμας

Ο Βασίλης Πάλμας γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1964. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση. Εργάστηκε ως διευθυντικό στέλεχος στον Όμιλο Λατομεία Φαρμακά.

Διετέλεσε μέλος της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών.

Ήταν νυμφευμένος με την Αγγελική Χριστοδούλου. Έχει ένα υιό.

Διετέλεσε πρόεδρος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος (ΝΕΔΗΚ) και στη συνέχεια διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ). Υπηρέτησε ως Διευθυντής Τύπου του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου.

Στις 8 Μαΐου 2017 διορίστηκε Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω στην Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, θέση που κατείχε μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 2022 όπου και παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

500

Υπουργός Γεωργίας: Μαρία Παναγιώτου

Η Μαρία Παναγιώτου γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου του 1982 στη Λάρνακα.

Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από όπου αποφοίτησε το 2004 με άριστα. Το 2006 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο University of Birmingham όπου πήρε τον τίτλο Mphil (B) in Modern East Mediterranean History. Το 2017 αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας (PhD in Modern and Contemporary History) του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τον Μαρτιο του 2023 ειχε την τιμη να διοριστεί απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Επίτροπος Περιβάλλοντος.

Διετέλεσε Επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ΕΔΕΚ και Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος από τον Μάρτιο του 2016 έως τον Φεβρουάριο του 2023. Από το 2004 μέχρι το 2022 εργάστηκε σε περισσότερα από επτά ερευνητικά προγράμματα αριστείας, συγχρηματοδοτούμενα από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία Ανάπτυξης, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας και το Ίδρυμα Αναστάσιος Γ. Λεβέντης, όπου και απέκτησε σημαντική πείρα στην αρχειακή έρευνα και στη διοίκηση ερευνητικών προγραμμάτων. Ξεχωρίζει την εργοδότησή της ως μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Κύπρου για το έργο Φάκελος της Κύπρου για την περίοδο 2007-2010. Στο διάστημα 2017 - 2022 εργάστηκε ως Ειδικός Επιστήμονας με καθήκοντα διδασκαλίας οικονομικής ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 16 επιστημονικά άρθρα σε σύμμεικτους τόμους και διεθνή επιστημονικά περιοδικά (όπως το European History Quarterly) γύρω από τη θεματική της οικονομικής ιστορίας, ενώ έχει ήδη συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό διεθνών επιστημονικών συνεδρίων με πιο πρόσφατο το Διεθνές Συνέδριο του Modern Greek Studies Association στο Τορόντο του Καναδά (Οκτώβριος 2022).

Κατάγεται από τον Άγιο Σέργιο Αμμοχώστου και διαμένει προσωρινά στη Λάρνακα. Οι γονείς της είναι ο Μιχάλης Παναγιώτου και η Ιφιγένεια Κόσσιφου. Είναι μητέρα ενός οκτάχρονου αγοριού, του Αχιλλέα Ιωάννου.

200

Υπουργός Δικαιοσύνης: Μάριος Χαρτσιώτης

Ο Μάριος Χαρτσιώτης γεννήθηκε στη Λευκωσία και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε την πρακτική του εξάσκηση στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και ενεγράφη στο μητρώο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου το 1988. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MA) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο κλάδο της Θεολογίας.

Απο το 1990 διατηρεί το δικό του δικηγορικό γραφείο στη Λεμεσό. Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια και πέτυχε σε εξετάσεις του ευρύτερου νομικού κλάδου. Είναι εγγεγραμμένος Διαιτητής στο Κυπριακό Κέντρο Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης και είναι επίσης εγγεγραμμένος Σύμβουλος Αφερεγγυότητας (insolvency practinioner).

Διετέλεσε μέλος του Οργ. Χρηματοδοτήσεως Στέγης και μέλος του Αθλητικού Εφετείου της ΚΟΠ.

Συμμετέχει και συμμετείχε είτε σαν Πρόεδρος είτε σαν μέλος σε αριθμό σωματείων και ιδρυμάτων.

Είναι νυμφευμένος και έχει ένα γιο.

marios-hartsiotis-640x640

Υπουργός Υγείας: Μιχάλης Δαμιανού

Ο Μιχάλης Δαμιανός γεννήθηκε στη Λευκωσία (Αρχάγγελο) με καταγωγή από τον Πολύστυπο και τη Λάρνακα.

Είναι δικηγόρος, κάτοχος πτυχίου νομικής (LLB) με άριστα από το Πανεπιστήμιο του Southampton (κάτοχος βραβείου καλύτερης ακαδημαϊκής επίδοσης από το ίδιο πανεπιστήμιο), κάτοχος μεταπτυχιακού πτυχίου νομικής (LLM) από το Πανεπιστήμιο του Cambridge με ειδίκευση στο Διεθνές Δίκαιο (κάτοχος βραβείου καλύτερης ακαδημαϊκής επίδοσης από το Fitzwilliam College του Πανεπιστημίου του Cambridge) και κάτοχος του επαγγελματικού τίτλου Solicitor του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Αγγλίας & Ουαλίας. Εργάστηκε στους διεθνείς νομικούς οίκους Simmons & Simmons και Hogan Lovells στο Λονδίνο, με εξειδίκευση στα εταιρικά, εμπορικά και ενεργειακά θέματα.

Με την επιστροφή του στην Κύπρο, εργάστηκε σε δικηγορικό γραφείο της Λευκωσίας και το 2010 ίδρυσε το δικηγορικό γραφείο που φέρει το όνομά του.

Διατέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Στροβόλου (2011-2016).

Είναι Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος από το 2018.

Είναι νυμφευμένος και έχει δύο παιδιά.

252928059_263296399145713_2957163876633290071_n

Υφυπουργός Καινοτομίας, Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής: Νικόδημος Δαμιανού

Ο Νικόδημος Δαμιανού γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1973.

Είναι κάτοχος πτυχίου Sc.B Computer Science από το Brown University - Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Διδακτορικού Τίτλου (Ph.D) στον τομέα των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & διαχείρισης Δικτύων από το Imperial College - Ηνωμένο Βασίλειο, πτυχίου DIC (Diploma of Information Security) από το Imperial College, και καθώς και τίτλου MBA από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Είναι επαγγελματίας σε θέματα τεχνολογιών πληροφορικής και ασφάλειας πληροφοριών με πολυετή εμπειρία σε Συστήματα Πληρωμών & Fintech, Μεθοδολογίες Διαχείρισης Κινδύνων και Τεχνολογίες Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Διετέλεσε Διευθυντικό στέλεχος στην Τράπεζα Κύπρου, ενώ τα τελευταία έξι (6) χρόνια εκτελεί καθήκοντα Γενικού Διευθυντή της εταιρείας JCC Payment Systems ltd.

Είναι νυμφευμένος με τη Ροδούλα Δαμιανού και πατέρας δύο παιδιών, της Ελένης και της Σοφίας.

damianoy.2e16d0ba.fill-1200x630

Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων: Μαριλένα Ραουνά

Νομικός. Διορίστηκε διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας στην κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη. Παράλληλα, Διπλωματική Σύβουλος για θέματα ΕΕ (EU Sherpa) και Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου.

Η Μαριλένα Ραουνά γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1983. Κατάγεται από την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Είναι απόφοιτος της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (BA in Jurisprudence) με μεταπτυχιακές σπουδές (LLM) σε Δημόσιο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο London School of Economics and Political Sciences (Chevening scholar). Eίναι κάτοχος διπλώματος γαλλικής γλώσσας και πολιτισμού του Πανεπιστημίου της Σορβόννης.

Από το 2007 μέχρι το 2010 εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας, ως επικεφαλής του ευρωπαϊκού προγράμματος για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, των νέων και των παιδιών (“Daphne III”).

Από το 2010 μέχρι το 2014 υπηρέτησε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή. Κατά τη διάρκεια της πρώτης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ (2012) ήταν η εθνική εκπρόσωπος της Κύπρου στην Ομάδα Εργασίας του Συμβουλίου για θέματα διεύρυνσης καθως και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας του Συμβουλίου της ΕΕ σε τριλόγους με Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη θέσπιση νέου μηχανισμού προενταξιακής βοήθειας.

Από το 2014 μέχρι το 2018 εργάστηκε στο Διπλωματικό Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας ως ειδική σύμβουλος του Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων Ευρωπαικής Ένωσης. Συμμετείχε επίσης στις πιο πρόσφατες διαπραγματεύσεις για την επίλυση του κυπριακού καθώς και σε ειδική διαπραγματευτική ομάδα για θέματα Ευρωπαικής Ένωσης.

Από το 2018 μέχρι το 2021 εργάστηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών ως ειδική σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών.

Είναι παντρεμένη με τον Seth Rosenbaum και είναι μητέρα δύο παιδιών.

raouna_1

Επίτροπος Πολίτη: Παναγιώτης Παλατές

Ο Παναγιώτης Παλατές γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1985.

Αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Αρχαγγέλου και υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Πεζικού.

Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και είναι πτυχιούχος του τμήματος Αρχαιολογίας. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Στρασβουργου (Universite de Strasbourg) στη Γαλλία στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών (Sciences Humaines et Sociales). Παράλληλα, ανέπτυξε ακαδημαϊκή έρευνα σε εξειδικευμένους τομείς των ανθρωπιστικών επιστημών με δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια.

Εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης σε ακαδημαϊκά ερευνητικά προγράμματα και σε ακαδημαϊκές ανασκαφικές έρευνες στην Ελλάδα και στην Ιορδανία, στην Ιθάκη, στο Νεκρομαντείο της Εφύρας και στο Tel Kafrein αντίστοιχα, ως επικεφαλής ανασκαφικού τομέα. Ακολούθως, εργάστηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων ως Επιστημονικός Συνεργάτης, και κατά το τελευταίο διάστημα διετέλεσε Σύμβουλος του ΠτΔ.

Ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά στο φοιτητικό κίνημα και στην τοπική κοινωνία, στα Ιωάννινα ως Πρόεδρος της Φοιτητικής Παράταξης Αναγέννηση, στη Λευκωσία ως Επαρχιακός Οργανωτικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος και ακολούθως ως Β. Γενικός Οργανωτικός Γραμματέας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ.

Είναι παντρεμένος με τη Μυρτώ Κτενά Παλατέ και είναι πατέρας του Κυριάκου, ηλικίας 9 χρόνων, και της Βεατρίκης, ηλικίας 5 χρονών.

261

Επίτροπος Ορεινών Περιοχών: Χαράλαμπος Χριστοφίνας

Ο Χαράλαμπος Χριστοφίνας, γεννήθηκε στην Κυπερούντα στις 29/03/1966.

Κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Εργάστηκε στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων από το 1985 έως το 1999.

Κατά την περίοδο των σπουδών εργάστηκε στην εταιρεία Louis Sbarro ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Από το 2007 δραστηριοποιήται στον Ιδιωτικό τομέα σε Εταιρεία παροχής Υπηρεσιών Κατασκευαστικού κλάδου.

Μέλος του Επαρχιακού Συμβουλίου της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ Λεμεσού από το 1993 και

Βηθός Επαρχιακός Γραμματέας της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ. Λεμεσού από το 1996 έως το 1999.

Αντιπρόεδρος Πολιτιστικής Επιτροπής Κυπερούντας για 5 χρόνια. Μέλος Επιτροπής ΣΠΕ ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑΣ 2005 έως το 2007.

Νυμφευμένος και πατέρας τριών παιδιών. Της Μαρίας 19 χρονών, του Αλέξαντρου 18 χρονών και της Θεοφανίας 11 χρονών. Από το 2018 μόνιμος κάτοικος Κυπερούντας.

Επίτροπος Περιβάλλοντος: Αντωνία Θεοδοσίου

Η Αντωνία Θεοδοσίου φοίτησε στο Πολυτεχνείο Άαχεν στη Γερμανία, και απέκτησε πτυχίο Αρχιτεκτονικής επιπέδου μάστερ με ειδικότητα στην οικολογική δόμηση και την αποκατάσταση μνημείων αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

Παρακολούθησε σειρά μαθημάτων για ένα χρόνο στη Μηχανική Περιβάλλοντος στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μπράουνσβαϊγκ στη Γερμανία. Παρακολούθησε επίσης σειρά μαθημάτων για δυο χρόνια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Αποκατάσταση Ιστορικών Μνημείων στο Πανεπιστήμιο Φρέντερικ στην Κύπρο.

Επαγγελματικά:

  • Διατηρεί γραφείο στη Λευκωσία αρχιτεκτονικών και περιβαλλοντικών μελετών
  • Διετέλεσε για πέντε χρόνια Διευθύντρια Έργου Διαχειριστικού Σχεδίου Βιώσιμης Ανάπτυξης Ακάμα στο Τμήμα Περιβάλλοντος για τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών
  • Συγκρότησε Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης των κοινοτήτων Ακάμα και προώθησε κοινωφελή έργα και δράσεις τα οποία έχουν συνέργεια με τους στόχους προστασίας των περιοχών Natura 2000-Χερσόνησος Ακάμα
  • Συνεργάστηκε με την Εθνική Επιτροπή UNESCO για την ένταξη της Τέχνης της Ξερολιθιάς στον Εθνικό και τον Παγκόσμιο Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας και μετείχε ως εμπειρογνώμονας της UNESCO σε αντίστοιχα εκπαιδευτικά προγράμματα
  • Εργάστηκε για δυο χρόνια στον ΚΟΤ, στο πρόγραμμα τουρισμού σε παραδοσιακές οικοδομές και σε θέματα περιβάλλοντος, και παρακολούθησε την Σχολή Ξεναγών
  • Μετείχε σε ευρωπαϊκά προγράμματα σε θέματα περιβάλλοντος, και του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου Natura2000, σε θέματα πολιτισμού και ενέργειας.

Έλαβε εθνικές και διεθνείς διακρίσεις για έργα αρχιτεκτονικής και τοπίου:

  • Βραβείο Συνδέσμου Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων - Αλέξη Θεοδοσιάδη για την αποκατάσταση Διατηρητέων κτηρίων
  • Έπαινος από τη Europa Nostra για την αποκατάσταση Διατηρητέου κτηρίου και ενσωμάτωση σε αυτό αρχαίων τάφων
  • Έπαινος από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την αποκατάσταση παραδοσιακού ανθρωπογενούς αγροτικού τοπίου σε περιοχή NATURA2000
  • Τρία βραβεία από το Ευρωπαϊκή Επιτροπή ICOMOS για την αποκατάσταση Διατηρητέων κτηρίων και Αρχαίων Μνημείων
  • Εκπροσώπηση της Κύπρου σε Μπιενάλε Τέχνης και Αρχιτεκτονικής στην Ιταλία με έργο αποκατάστασης Διατηρητέου κτηρίου και ενσωμάτωση σε αυτό αρχαίων τάφων
  • Βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την μουσειολογική επιμέλεια του Περιφερειακού Μουσείου Αγροτικής Ζωής και Παράδοσης Ακάμα - Εκπαιδευτικού Κέντρου Χειροτεχνίας / Οικοτεχνίας στη Δρούσεια, οι δράσεις του οποίου απέσπασαν βραβείο από το ευρωπαϊκό δίκτυο πολιτιστικού τουρισμού

Είναι μέλος σε εθνικές και διεθνείς Ενώσεις και Συμβούλια:

  • Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Διεπιστημονικής Μελέτης της Ξηρολιθιάς (SPS)
  • Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Χώρων - Κυπριακό Τμήμα (ICOMOS)
  • Επιστημονικός εκπρόσωπος του ICOMOS Κύπρου στη Διεθνή Επιστημονική Επιτροπή Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της Γης (ISCEAH)
  • Μέλος του Διοικητού Συμβουλίου του Ενεργειακού Γραφείου Κύπρου (CEA)
  • Μέλος του Διοικητού Συμβουλίου του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης, Πολιτισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης (MIO-ECSDE)
  • Μέλος της Επιτροπής Μνημείων και Παραδοσιακών Κατασκευών του ΕΤΕΚ (Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου)
  • Μέλος στην πρώτη Επιτροπή του ΕΤΕΚ για το Περιβάλλον
  • Προέδρος του Κυπριακού Ιδρύματος Πέτρα στην Πέτρα
  • Διετέλεσε για σειρά ετών Προέδρος της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών και Οικολογικών Οργανώσεων Κύπρου και είναι δραστήριο μέλος οργανώσεων περιβάλλοντος και πολιτισμού

Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του Κινήματος Οικολόγων το 1996 και μετείχε στην εγγραφή του στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα. Το 2001 κατήλθε υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές με το Κίνημα Οικολόγων και ακολούθως δραστηριοποιήθηκε εκτός Κινήματος παραμένοντας σε στενή συνεργασία. Το 2021 κατήλθε στις βουλευτικές εκλογές ως συνεργαζόμενη υποψήφια του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών, της Επιτροπής Κυπριακού και της Επιτροπής για τον Ακάμα.

Είναι συγγραφέας εκδόσεων για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, το ανθρωπογενές τοπίο, τις ξηρολιθικές κατασκευές, τη φύση και τον πολιτισμό της Χερσόνησου Ακάμα ως ακολούθως:

  • 1996 - Συγγραφή βιβλίου «ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΚΑΜΑ» σε συνεργασία με την Αρχιτέκτονα Αναστασία Πήττα. Αυτό αφορά την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, το πολιτιστικό τοπίο, το φυσικό περιβάλλον και τη φυσιογνωμία των οικισμών του Ακάμα. Χρηματοδότηση έκδοσης: Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη.
  • 2017 - Συγγραφή δίγλωσσου οδηγού «Ακάμας, Φύση Μύθος, Άνθρωπος» / Akamas, Nature, Myth, Man, σε συνεργασία με την Εύη Φιούρη-Αρχαιολόγο. Έκδοση του Τμήματος Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το ICOMOS - Κυπριακό Τμήμα
  • 2019 - Συγγραφή δίγλωσσου οδηγού με θέμα «το Αγροτικό Τοπίο» / Rural Landscapes. Έκδοση του Τμήματος Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το ICOMOS - Κυπριακό Τμήμα. Παρουσίαση του οδηγού και έκθεσης σε συνέδριο στο πλαίσιο της Διεθνούς Μέρας Μνημείων και Χώρων του ICOMOS.
  • 2023 - Συγγραφή «Εγχειριδίου Κατασκευής Δόμων σε Ορεινές Αναβαθμίδες στην Κύπρο» στο πλαίσιο του Έργου 3PRO TROODOS το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας και Καινοτομίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κύπρου.
  • 2023 - Ετοιμασία υλικού για τη δημιουργία ηλεκτρονικού οδηγού με θέμα: Διαδρομές Φύσης και Πολιτισμού στη Χερσόνησο Ακάμα, σε συνεργασία με τον Μανουήλ Ιωάννου-Γεωγράφο -Περιβαλλοντολόγο για το Τμήμα Περιβάλλοντος
  • 2024 - Υπό ετοιμασία: δίγλωσση έκδοση «Αγροτική Ζωή, Παραδόσεις – Χερσόνησος Ακάμα» για το Κοινοτικό Συμβούλιο Δρούσειας
  • 2024 - Υπό ετοιμασία: δίγλωσση έκδοση για την Ξηρολιθική Κληρονομιά της Κύπρου σε συνεργασία με την Αρχιτέκτονα Αναστασία Πήττα.
292581184_425051056332053_8517222455576591263_n

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών