Χαρτογραφούν τα μελανά σημεία στο οδικό δίκτυο στη σκιά του τετραπλού θανατηφόρου-Σύσκεψη υπό τον Βαφεάδη

Θορυβημένη και ανήσυχη παρουσιάζεται η Κυβέρνηση, μετά το τετραπλό θανατηφόρο που σημειώθηκε μισή ώρα μετά την αλλαγή του χρόνου, με θύματα παππού, γιαγιά και τα δύο εγγόνια τους, με τον υπουργό Μεταφορών, Αλέξη Βαφεάδη, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, να χαρτογραφεί το οδικό δίκτυο, με στόχο να εντοπιστούν τα μελανά και επικίνδυνα σημεία και να καταγραφούν απόψεις, ώστε να καταλήξουν σε συγκεκριμένες λύσεις.

Το φρικτό θανατηφόρο είχε συγκλονίσει το παγκύπριο, αφού είχε ως αποτέλεσμα να ξεκληριστεί μία ολόκληρη οικογένεια και κατά τη διάρκεια των ερευνών της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ένα επικίνδυνο σημείο, στο οδικό δίκτυο. Κάτι που προκάλεσε ανησυχία στο Υπουργείο Μεταφορών, με τον πολιτικό προϊστάμενο να σηκώνει μανίκια και να επισπεύδει προγραμματισμένη συνάντηση με το Τμήμα Δημοσίων Έργων, για να θέσουν επί τάπητος όλα τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους.

«Η σύσκεψη ήταν ορισμένη για να δούμε τα θέματα της οδικής ασφάλειας. Θα γινόταν στις 15/1, όμως την επισπεύσαμε λόγω του τετραπλού θανατηφόρου, επειδή διαπιστώσαμε ότι ο τόπος που έγινε το δυστύχημα, είναι ένα μελανό σημείο του οδικού δικτύου», ανέφερε στον REPORTER ο υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης.

Μετά το τετραπλό θανατηφόρο, οι Αρχές άρχισαν να λαμβάνουν μαρτυρίες ότι στο εν λόγω σημείο είχαν σημειωθεί κι άλλα επικίνδυνα περιστατικά, ευτυχώς χωρίς ανεπιθύμητα αποτελέσματα και αυτό φαίνεται να είναι ένας από τους λόγους που το Υπουργείο Μεταφορών και τα οδικά έργα θέλουν να λάβουν μέτρα, ώστε να αποφευχθούν οι κίνδυνοι για νέα τραγωδία στο ίδιο σημείο.

«Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις. Όταν κάνεις διάγνωση κινδύνων, πρέπει να δεις πώς μπορεί να τους αποφύγεις ή να τους μειώσεις. Όσον αφορά στο να αποφευχθούν οι κίνδυνοι, χρειάζεται επέμβαση στο οδικό δίκτυο και αν μπορούμε να αλλάξουμε το σύστημα ασφαλείας. Στη σύσκεψη, επίσης, θα δούμε και το θέμα της μείωσης του κινδύνου, μέχρι να εφαρμοστούν μέτρα. Για παράδειγμα, υπάρχει εισήγηση για αστυνόμευση στο σημείο ή σύστημα φωτοεπισήμανσης, δηλαδή κινητές κάμερες», ανέφερε ο κ. Βαφεάδης.

Σημειώνεται πως εκτός από την εν λόγω περίπτωση, κατά τη σύσκεψη ο Αλέξης Βαφεάδης και οι εμπειρογνώμονες του Τμήματος Δημοσίων Έργων αναμένεται να εξετάσουν και άλλα σημεία στο οδικό δίκτυο, ώστε να γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν και να καταγράψουν εισηγήσεις και απόψεις, που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Πάντως, ο υπουργός Μεταφορών και οι εμπειρογνώμονες του Τμήματος Δημοσίων Έργων αναμένουν ενημέρωση από την Αστυνομία, όσον αφορά στις λεπτομέρειες του τετραπλού θανατηφόρου, καθώς και για τα ευρήματα της αναπαράστασης που έγινε την περασμένη Πέμπτη, ώστε να έχουν πλήρη εικόνα για τις συνθήκες και να εξετάσουν κατά πόσο υπάρχουν παράγοντες που επηρέασαν την ορατότητα.

Προχωρεί με καταχώρηση της υπόθεσης η Αστυνομία

Την ίδια ώρα, το πρωί της Δευτέρας εκπνέει το διάταγμα της εξαήμερης κράτησης του 44χρονου, ο οποίος ήταν οδηγός του διπλακάμπινου αυτοκινήτου που συγκρούστηκε με το όχημα της οικογένειας, με την Αστυνομία να μην εκφράζει πρόθεση για αίτημα για ανανέωση, καθώς θέλει να προχωρήσει με την καταχώρηση της υπόθεσης στο Δικαστήριο.

Προς αυτό το σκοπό, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί η έκθεση γεγονότων της Αστυνομίας, με τα ευρήματα της αναπαράστασης, αλλά και τις μαρτυρίες που έχει ενώπιον της η Δύναμη και στη συνέχεια ο φάκελος αναμένεται να διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη. Αυτό που αναμένει η Αστυνομία από την Εισαγγελία είναι να καταλήξει στα αδικήματα, τα οποία θα αντιμετωπίσει ο 44χρονος κατά τη διάρκεια της δίκης. Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής, ο 44χρονος είναι ύποπτος για αδικήματα που αφορούν πρόκληση θανάτου από αμέλεια και παραβίαση φωτεινού σηματοδότη και εναπόκειται στη Νομική Υπηρεσία να καταδείξει αν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να υποστηριχθεί και η κατηγορία για ανθρωποκτονία.

Σημειώνεται πως ενώπιον της Αστυνομίας υπήρχαν μαρτυρίες από οδηγούς που βρίσκονταν στην περιοχή την ώρα του δυστυχήματος, αλλά και από τους εμπλεκόμενους, ενώ οι ανακριτές εξέτασαν και οπτικοακουστικό υλικό από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης παρακείμενου πρατηρίου βενζίνης, στο οποίο ο 44χρονος φαίνεται να παραβιάζει τον κόκκινο φωτεινό σηματοδότη, της φωτοελεγχόμενης συμβολής όπου σημειώθηκε το τροχαίο, πριν τη σύγκρουση με το αυτοκίνητο που οδηγούσε η άτυχη 27χρονη.

Δειτε Επισης

BINTEΟ: Κάνουν τη νύχτα μέρα οι οπαδοί της Ομόνοιας 29ης
Συλλήψεις στη Λεμεσό έπειτα από εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση
Συμπλοκή νεαρών στα Λατσιά με έναν τραυματία-Πρόσωπο ανέσυρε μαχαίρι
Στις 10 οι συλλήψεις για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Διέκοψε και ανακοινώνει την Κυριακή την απόφαση για κράτηση των εννέα το Δικαστήριο-Στο επίκεντρο ο πληροφοριοδότης
Άμεση παρέμβαση Τμήματος Δασών για έλεγχο πυρκαγιάς στον Κάτω Πύργου Τυλληρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο οι συλληφθέντες για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Χειροπέδες σε 34χρονο για υπόθεση απατής-Ενοικίασε σπίτι σε άλλο πρόσωπο, αλλά δεν ήταν δικό του
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για το «Δημητρούι»-Στους 9 οι ύποπτοι για τις αρχές
Ακινητοποιήθηκε φορτηγό και έκλεισε λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού