Επεξεργάζεται το πρόγραμμά του για τον Δήμο Λευκωσίας ο Νίκος Τορναρίτης

Τις διεργασίες της υποψηφιότητάς του ξεκίνησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης, ενόψει της διεκδίκησης της Δημαρχίας του μητροπολιτικού Δήμου της Λευκωσίας. Υπενθυμίζεται ότι, κατόπιν της συμφωνίας η οποία επιτεύχθηκε μεταξύ του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και της ΔΗΠΑ, ο κ. Τορναρίτης θα είναι ο κοινός του υποψήφιος, με τον ίδιο να δηλώνει στην εξαγγελία του πως πρόκειται για μια «πρόταση σύνθεσης».

Αν και ήδη, από τη στιγμή της εξαγγελίας του, προσδιόρισε κάποιες προτεραιότητες, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας του προγράμματός του, το οποίο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο υποψήφιος επιθυμεί να είναι συμβατό με τις πραγματικές ανάγκες της πρωτεύουσας και πλήρως υλοποιήσιμο. Γι’ αυτό και επιδιώκει αφενός να καταγράψει τις θέσεις των δημοτών για διάφορα ζητήματα και αφετέρου να πλαισιώσει την υποψηφιότητά του από ομάδα ειδικών, που μπορούν να προσφέρουν λύσεις.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Τορναρίτη, ήδη ο βουλευτής έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα να πυκνώνει τις επαφές του με δημότες και από τα τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα του νέου Δήμου, με πολύωρες επισκέψεις σε συγκεκριμένες περιοχές και πολλές συνομιλίες, οι οποίες του έδωσαν αφενός την ευκαιρία να καταγράψει απόψεις, προβλήματα και εισηγήσεις και αφετέρου ένα πρώτο στίγμα για την πορεία της υποψηφιότητάς του, καθώς τα μηνύματα ήταν πολύ θετικά.

Ο ίδιος θεωρεί ότι μπορεί να κεφαλαιοποιήσει πάνω στην πολιτική του εμπειρία στο κεντρικό κράτος για να κτίσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντιλαμβανόμενος τις προκλήσεις που έχει η μετάβαση από την προηγούμενη κατάσταση πραγμάτων στη δομή που προβλέπεται από τη μεταρρύθμιση αλλά και το ειδικό βάρος που έχει ο Δήμος Λευκωσίας, για το οποίο θέλει να αξιοποιήσει το πολιτικό του υπόβαθρο. Πέραν, ωστόσο, της διαχείρισης της μετάβασης, ο Νίκος Τορναρίτης φαίνεται να επιθυμεί να επενδύσει στην ουσιαστική κα ομαλή συνένωση των τεσσάρων διακριτών συνιστωσών του νέου Δήμου, καθώς και στην σωστή ανάπτυξη της Λευκωσίας για τα επόμενα χρόνια.

Από εκεί και πέρα, στο επίκεντρο των προτάσεων Τορναρίτη αναμένεται να βρίσκεται το περιβάλλον και η πράσινη ανάπτυξη, έργα υποδομών με έμφαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, η μετατροπή της πρωτεύουσας σε πιο προσβάσιμη πόλη, η βελτίωση του κυκλοφοριακού, η καλύτερη σχέση του Δήμου με τους δημότες και η πιο εύκολη διεκπεραίωση, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Προτάσεις αναμένεται να υπάρχουν και για τις ειδικές προκλήσεις που έχει η Λευκωσία ως η πρωτεύουσα του κράτους. Εντός των δημοτικών της ορίων εδρεύει η μεγάλη πλειοψηφία των κρατικών υπηρεσιών και τα περισσότερα πανεπιστήμια, θα βρίσκεται στο επίκεντρο της κυπριακής Προεδρίας το 2026, ενώ είναι μια μοιρασμένη πρωτεύουσα, γεγονός που προκαλεί επιπλέον πρακτικά προβλήματα, πέραν της πολιτικής διάστασης.

Σημειώνεται ότι για σήμερα ήταν προγραμματισμένη και η πρώτη επίσημη εκδήλωση από πλευράς ΔΗΣΥ για την υποψηφιότητα Νίκου Τορναρίτη, η οποία, όπως ανακοίνωσε η παράταξη δίνει το έναυσμα για την προεκλογική εκστρατεία. Βάσει προγράμματος, η Αννίτα Δημητρίου, η ηγεσία και μέλη της παράταξης, θα πορεύονταν από την Πλατεία Ελευθερίας στην Πλατεία Φανερωμένης μαζί με τον υποψήφιο, ώστε να συνομιλήσουν με πολίτες.

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός μπαίνει στον εκλογικό αγώνα για τις δημοτικές εκλογές με μηνύματα ενότητας και αισιοδοξίας. Η Λευκωσία, μαζί με την Αγλαντζιά, την Έγκωμη και τον Άγιο Δομέτιο, αποκτούν νέες δυνατότητες με τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη συγκρότηση σε νέο διευρυμένο Δήμο», ανέφερε το κόμμα του κ. Τορναρίτη στην σχετική ανακοίνωση.

Οι πρώτες ενέργειες του Νίκου Τορναρίτη γίνονται, πάντως, χωρίς να γνωρίζει τους αντιπάλους του. Οι πληροφορίες φέρουν το ΑΚΕΛ πολύ κοντά στην υποψηφιότητα Χαράλαμπου Προύντζου αλλά παραμένει άγνωστο τι θα πράξουν η ΕΔΕΚ, το ΕΛΑΜ, οι Οικολόγοι και το Βολτ. Ενδεχομένως κάποιες από αυτές τις δυνάμεις να υποστηρίξουν είτε την υποψηφιότητα Τορναρίτη είτε αυτήν του κ. Προύντζου όταν επισημοποιηθεί, αλλά δεν αποκλείεται ούτε το ενδεχόμενο να υπάρξει και άλλη υποψηφιότητα, είτε προερχόμενη από αυτά τα κόμματα, είτε ανεξάρτητη, που θα επηρεάσει τις δυναμικές.

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα
Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη για αντικατάσταση Οδυσσέα
Κρίσιμο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση
Οι... μνηστήρες περιμένουν Οδυσσέα-Τα κρυφά χαμόγελα, οι φήμες διαρκείας και τα πολιτικά σενάρια