Έφτασε στα Χανιά ο Μπλίνκεν, τον υποδέχτηκε ο Μητσοτάκης

τα Χανιά έφθασε ο Άντονι Μπλίνκεν όπου έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κ. Μητσοτάκη, η συνάντηση πραγματοποιείται στην οικία του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Τα Χανιά είναι ο δεύτερος σταθμός του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην περιοδεία που πραγματοποιεί σε Τουρκία, Ελλάδα και Μέση Ανατολή.

Ο Άντονι Μπλίνκεν φτάνει στα Χανιά μετά την Κωνσταντινούπολη, όπου είχε συναντήσεις με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν και με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού, μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας, στην οποία θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης ‘Αννα Μαρία Μπούρα και η ειδική σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του πρωθυπουργού.

Η ατζέντα της συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ θα επικεντρωθεί σε δύο άξονες, όπως εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτης σήμερα στον ΣΚΑΪ. Στις διεθνείς εξελίξεις αναφορικά με τους πολέμους στη Γάζα και την Ουκρανία, λόγω των εντεινόμενων ανησυχιών για επέκταση των συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν και στις διμερείς σχέσεις, ειδικά για τα ζητήματα ενεργειακής και αμυντικής συνεργασίας, που σχετίζονται και με την προμήθεια των F-35, είπε ο κ. Γεραπετρίτης αναφέροντας μάλιστα ότι «αισθάνομαι ότι το ζήτημα θα λήξει, είναι θέμα χρόνου η Έλλάδα να μπει στο πρόγραμμα».

Τη σημασία της συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών παρουσία και της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας υπογράμμισε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Είναι μία πάρα πολύ σημαντική συνάντηση», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης κι επισημαίνοντας πως στο πλαίσιο αυτής «θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην περιοχή μας» τόνισε πως, «σηματοδοτεί η επίσκεψη αυτή, για ακόμα μία φορά, τον σημαίνοντα ρόλο, τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα, συνολικά αλλά και στην περιοχή ευρύτερα. Η ατζέντα έχει μέσα και τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, συνολικά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω των πολέμων που έχουμε κοντά μας και βέβαια και τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ θεωρώ ότι είναι στο καλύτερο

δυνατό σημείο, στο υψηλότατο επίπεδο», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: skai

Δειτε Επισης

Μπροστά στα μάτια του παιδιού της έπαθε ανακοπή η 44χρονη στο Ηράκλειο-Σε κρίσιμη κατάσταση
Γυναίκα έχασε το παιδί της στο κέντρο του Ηρακλείου και έπαθε ανακοπή
ΒΙΝΤΕΟ: Φρικτό θανατηφόρο στην Ελλάδα, 30χρονος προσέκρουσε σε νταλίκα για να αποφύγει πεζό
ΒΙΝΤΕΟ: Έξι χρόνια μετά την τραγωδία στο Μάτι και η κατάσταση παραμένει η ίδια
«Διαγράφηκαν ανεξήγητα 11 λεπτά συνομιλιών πριν το δυστύχημα»-Τι λέει η οικογένεια του μηχανοδηγού
Βίντεο-ντοκουμέντα από την έκρηξη σε βενζινάδικο και τοποθέτηση βόμβας σε κάβα στην Ελλάδα
Γάζωσαν με καλάσνικοφ αυτοκίνητο στην Ελλάδα-Τραυματίστηκε ένας 23χρονος
Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου-Ζητά τη διερεύνηση για άσκηση έφεσης στην απόφαση για το Μάτι
Έφεση για τις ποινές χάδι και τις αθωώσεις ετοιμάζουν συγγενείς θυμάτων-Ο κίνδυνος της παραγραφής
Έκρηξη οργής μετά την απόφαση για το Μάτι -Πώς τα 111 χρόνια έγιναν 5 και οι καταδικασθέντες είναι ελεύθεροι