Ο αρχηγός της Χαμάς ζητά από Μπλίνκεν να τερματίσει την επιθετικότητα του Ισραήλ

Ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, κάλεσε τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, να χρησιμοποιήσει την τρέχουσα περιοδεία του στη Μέση Ανατολή για να τερματίσει την «επιθετικότητα» του Ισραήλ, καθώς μαίνεται ο πόλεμος στη Γάζα.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έφτασε στην Τουρκία την Παρασκευή κατά την έναρξη ενός ταξιδιού, που περιλαμβάνει προγραμματισμένες επισκέψεις στο Ισραήλ και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καθώς και σε πολλά κράτη του Κόλπου.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι ο Μπλίνκεν, στην τέταρτη περιφερειακή του περιοδεία από τότε που ξέσπασαν οι μάχες με τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, θα επικεντρωθεί στην παροχή περισσότερης βοήθειας στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, που κυβερνάται από την παλαιστινιακή μαχητική ομάδα.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε αργά την Παρασκευή στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της Χαμάς, ο Χανίγιε είπε ότι ελπίζει ότι ο Μπλίνκεν «έχει μάθει τα μαθήματα των τελευταίων τριών μηνών» κατά τους οποίους το Ισραήλ βομβάρδισε ανηλεώς τη Γάζα σε μια προσπάθεια να καταστρέψει την ισλαμιστική ομάδα.

Η υποστήριξη των ΗΠΑ στη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ «προκάλεσε άνευ προηγουμένου σφαγές και εγκλήματα πολέμου κατά του λαού μας στη Γάζα», είπε ο Χανίγιε.

«Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα είναι πιο συγκεντρωμένος στον τερματισμό της επίθεσης», καθώς και στην «κατοχή όλων των παλαιστινιακών εδαφών», πρόσθεσε ο αρχηγός της Χαμάς με έδρα το Κατάρ.

Ο Χανίγιε προέτρεψε επίσης τους περιφερειακούς ηγέτες να συναντηθούν με τον Μπλίνκεν για να του πουν ότι η σταθερότητα στη Μέση Ανατολή είναι «στενά συνδεδεμένη με την παλαιστινιακή μας υπόθεση».

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ στο χάος-Εκατοντάδες συλλήψεις και συγκρούσεις για τη Γάζα
Το ξέκοψε στον Μπλίνκεν ο Νετανιάχου-«Δεν θα δεχθώ μια συμφωνία για τερματισμό του πολέμου»
Νύχτα επεισοδίων και στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Συγκρούσεις διαδηλωτών με Αστυνομία
Νέα βίντεο από την έφοδο της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-Ο απολογισμός των ζημιών
Πολιτική κρίση στη Γεωργία μετά την άγρια καταστολή της διαδήλωσης κατά του «ρωσικού νόμου»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της εφόδου της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-«Δεν το έχουμε ξαναδεί»
Ντέρμπι στις ΗΠΑ με οριακό προβάδισμα μιας μονάδας του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ
Η Βρετανία απελαύνει τον πρώτο αιτούντα άσυλο στη Ρουάντα
To Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε τζαμί στο Αφγανιστάν
Τραγωδία στη Βηρυτό-Οκτώ νεκροί από έκρηξη φιάλης αερίου σε εστιατόριο