Ο αρχηγός της Χαμάς ζητά από Μπλίνκεν να τερματίσει την επιθετικότητα του Ισραήλ

Ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, κάλεσε τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, να χρησιμοποιήσει την τρέχουσα περιοδεία του στη Μέση Ανατολή για να τερματίσει την «επιθετικότητα» του Ισραήλ, καθώς μαίνεται ο πόλεμος στη Γάζα.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έφτασε στην Τουρκία την Παρασκευή κατά την έναρξη ενός ταξιδιού, που περιλαμβάνει προγραμματισμένες επισκέψεις στο Ισραήλ και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καθώς και σε πολλά κράτη του Κόλπου.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι ο Μπλίνκεν, στην τέταρτη περιφερειακή του περιοδεία από τότε που ξέσπασαν οι μάχες με τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, θα επικεντρωθεί στην παροχή περισσότερης βοήθειας στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, που κυβερνάται από την παλαιστινιακή μαχητική ομάδα.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε αργά την Παρασκευή στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της Χαμάς, ο Χανίγιε είπε ότι ελπίζει ότι ο Μπλίνκεν «έχει μάθει τα μαθήματα των τελευταίων τριών μηνών» κατά τους οποίους το Ισραήλ βομβάρδισε ανηλεώς τη Γάζα σε μια προσπάθεια να καταστρέψει την ισλαμιστική ομάδα.

Η υποστήριξη των ΗΠΑ στη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ «προκάλεσε άνευ προηγουμένου σφαγές και εγκλήματα πολέμου κατά του λαού μας στη Γάζα», είπε ο Χανίγιε.

«Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα είναι πιο συγκεντρωμένος στον τερματισμό της επίθεσης», καθώς και στην «κατοχή όλων των παλαιστινιακών εδαφών», πρόσθεσε ο αρχηγός της Χαμάς με έδρα το Κατάρ.

Ο Χανίγιε προέτρεψε επίσης τους περιφερειακούς ηγέτες να συναντηθούν με τον Μπλίνκεν για να του πουν ότι η σταθερότητα στη Μέση Ανατολή είναι «στενά συνδεδεμένη με την παλαιστινιακή μας υπόθεση».

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οκτώ χρόνια φυλάκιση για Ιμάμογλου ζητά η εισαγγελία για το πλαστό δίπλωμα
Παραπληροφόρηση πως «Τα παιδιά της Φωτιάς» ανέλαβαν την ευθύνη των πυρκαγιών, υποστηρίζουν οι Τούρκοι
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρή έκρηξη σε βενζινάδικο στη Ρώμη-Αναφορές για δεκάδες τραυματίες
Ο Τραμπ αναμένει ότι η Χαμάς θα απαντήσει εντός 24 ωρών για πρόταση εκεχειρίας
Ο Τραμπ θα αρχίσει να ενημερώνει τους εμπορικούς εταίρους του για τους δασμούς
Δύο νεκροί από τις πυρκαγιές στην Τουρκία-Άγνωστη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για δεκάδες εμπρησμούς
Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την κυβέρνηση των Ταλιμπάν
«Ο Φιντάν ανακοίνωσε ότι Τουρκία και Συρία ξεκίνησαν συνομιλίες για Συμφωνία Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας»
Πούτιν και Τραμπ συζήτησαν τηλεφωνικά για μία ώρα-«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις με Κίεβο»
Η Χαμάς προειδοποιεί Παλαιστίνιους να μην έχουν επαφή με ανθρωπιστικό ίδρυμα GHF