Η Ρωσία θα παράγει πάνω από 32.000 drones κάθε χρόνο έως το 2030

Η Ρωσία σχεδιάζει να παράγει περισσότερα από 32.000 drones κάθε χρόνο έως το 2030 και οι εγχώριοι παραγωγοί να αντιπροσωπεύουν το 70% της αγοράς, μετέδωσε το Σάββατο το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον πρώτο αντιπρόεδρο της ρωσικής Κυβέρνησης, Αντρέι Μπελούσοφ.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται ευρέως από τη Μόσχα και το Κίεβο από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και οι δύο πλευρές αυξάνουν απότομα τη στρατιωτική παραγωγή, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται.

"Ο ετήσιος όγκος παραγωγής μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) - εξαιρουμένων των εκπαιδευτικών UAV - έχει προγραμματιστεί σε 32.500 μονάδες", δήλωσε ο Μπελούσοφ στο TASS. «Αυτό είναι σχεδόν τρεις φορές υψηλότερο από τον τρέχοντα όγκο παραγωγής», πρόσθεσε.

«Ταυτόχρονα, σχεδιάζεται ότι το μερίδιο των ρωσικών UAV θα αποτελεί το 70% της αγοράς αυτού του τύπου UAV», ανέφερε.

Η Μόσχα χρησιμοποιεί τα φτηνής παραγωγής, ιρανικής κατασκευής drones Shahed, γνωστά στην Ουκρανία για τους θορυβώδεις βενζινοκινητήρες τους, όλο και πιο συχνά σε εναέριες επιθέσεις σε ουκρανικές υποδομές πολύ πίσω από τις γραμμές του μετώπου του πολέμου στα ανατολικά και νότια της χώρας.

Η Ρωσία θα χρηματοδοτήσει το εθνικό έργο για τα UAV με 696 δισεκατομμύρια ρούβλια (7,66 δισεκατομμύρια δολάρια) έως το 2030, είπε ο Μπελούσοφ, και θα δημοσιεύσει περισσότερες λεπτομέρειες αυτόν τον μήνα.

Πέρυσι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε ότι τα UAV θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε όλες σχεδόν τις βιομηχανίες, όχι μόνο στον στρατό.

Τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αρχικά μπέρδεψαν την ουκρανική αεράμυνα καθώς ήταν πιο δύσκολο να εντοπιστούν από τους πυραύλους, ενώ η κατάρριψη φθηνών drones με ακριβούς πυραύλους αεράμυνας δεν ήταν η πιο οικονομική στρατηγική.

Η Ουκρανία, εν τω μεταξύ, χρησιμοποίησε εντατικά drones FPV - μικρά drones που προορίζονταν αρχικά για προσωπική πολιτική χρήση αλλά τροποποιήθηκαν για το πεδίο της μάχης - ως φθηνή αλλά αποτελεσματική επιλογή για αναγνώριση και επιθέσεις, μια τακτική που έχει αντιγράψει η Ρωσία.

Η Ουκρανία δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι σχεδίαζε να παράγει περισσότερα από 11.000 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας το 2024, καθώς και ένα εκατομμύριο drones FPV, με μεγάλη ζήτηση στην πρώτη γραμμή. 

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Η πρώτη αντίδραση από τον ηγέτη του Ιράν με τη δολοφονία Νασράλα-«Το Ισραήλ δεν μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στη Χεζμπολάχ»
Οργή για την εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα - «Ασφυκτιούσε επί οκτώ λεπτά»
Βίντεο από το αρχηγείο των IDF την ώρα που εκτελείται το σχέδιο δολοφονίας του Νασράλα
Έξι τουλάχιστον νεκροί σε ρωσικό πλήγμα σε νοσοκομείο στην περιφέρεια Σούμι
Ανακοίνωσαν επίσημα το θάνατο Νασράλα-«Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»
Νεκρός ο επικεφαλής της Χαμάς στη Νότια Συρία-Ανακοίνωση του Ισραηλινού στρατού
Σαρωτικό το πέρασμα του τυφώνα «Helen» από τις ΗΠΑ-49 νεκροί, πάνω από 3.500 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
Εκατοντάδες οικογένειες εγκαταλείπουν τα νότια προάστια της Βηρυτού-Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στους χθεσινούς βομβαρδισμούς
Διπλωματικές πιέσεις σε Νετανιάχου-«Κανείς δεν φαίνεται ικανός να σταματήσει τους πολέμους σε Γάζα και Λίβανο»
Το Ισραήλ αποκλείει τον Λίβανο από αέρα και θάλασσα, χτυπά κτίρια στη Βηρυτό-Χωρίς τηλεπικοινωνίες η Χεζμπολάχ