Εκδήλωση καταδίκης έξω από τα γραφεία της ΚΙΣΑ μετά την έκρηξη

Η Συμμαχία ενάντια στην Ακροδεξιά, τον Φασισμό και τον Ρατσισμό καταδικάζει την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στα γραφεία της Κίνησης για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ), που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Την ίδια ώρα, η Συμμαχία ενάντια στην Ακροδεξιά, τον Φασισμό και τον Ρατσισμό καλεί σε εκδήλωση καταδίκης της επίθεσης και αλληλεγγύης προς την ΚΙΣΑ τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, στις 17:00 έξω από τα γραφεία της ΚΙΣΑ στη Λευκωσία.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η Συμμαχία ενάντια στην Ακροδεξιά, τον Φασισμό και τον Ρατσισμό καταδικάζει την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στα γραφεία της Κίνησης για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ), μιας ιστορικής οργάνωσης προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων με 25 χρόνια δράσης, που έγινε τα ξημερώματα της 5ης του Γενάρη.

Η ΚΙΣΑ και μέλη της έχουν επανειλημμένα δεχτεί απειλές ποικίλων μορφών, απέναντι στις οποίες οι κρατικές αρχές επέδειξαν απαράδεκτη ανοχή, η οποία, μαζί και με τις κυβερνητικές πολιτικές και τη ρατσιστική και ξενοφοβική ρητορική τους στα θέματα μετανάστευσης, όχι μόνο επέτρεψαν αλλά και ενθάρρυναν ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις ενάντια στους μετανάστες και πρόσφυγες, καθώς και στους υπερασπιστές των δικαιωμάτων τους, καλλιεργώντας έτσι και εκφασισμό της κοινωνίας.

Η Συμμαχία ενάντια στην Ακροδεξιά, τον Φασισμό και τον Ρατσισμό, η οποία ιδρύθηκε μετά τα ρατσιστικά πογκρόμ στη Χλώρακα και στη Λεμεσό, απαιτεί από το κράτος να προχωρήσει άμεσα σε διερεύνηση της επίθεσης, να εντοπίσει και να τιμωρήσει τους ενόχους και να προστατεύσει την ΚΙΣΑ και τα μέλη της.

Η επίθεση ενάντια στην ΚΙΣΑ είναι και κατάφωρη επίθεση ενάντια στην κοινωνία, το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία, τη νομιμότητα και την ελευθερία. Καλούμε σε ενότητα δράσης κάθε προοδευτική φωνή, κάθε δημοκρατικό φορέα και κάθε δημοκρατικό πολίτη, για να φτάσει παντού το μήνυμα ότι ενωμένοι θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και την κοινωνία, για ένα ελπιδοφόρο μέλλον της ειρήνης, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συναδέλφωσης, χωρίς ρατσισμό και χωρίς οποιαδήποτε μορφή βίας, καταπίεσης, εκμετάλλευσης και διάκρισης.

H Συμμαχία ενάντια στην Ακροδεξιά, τον Φασισμό και τον Ρατσισμό καλεί σε συμβολική εκδήλωση καταδίκης της επίθεσης και αλληλεγγύης προς την ΚΙΣΑ τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στις 5 μ.μ. (έξω από τα γραφεία της ΚΙΣΑ - Αριστείδου 2, γωνία με Αισχύλου, εντός των τειχών Λευκωσία).

Δειτε Επισης

Βλέπει ανάγκη αναζωογόνησης της ιστορικής σχέσης με την Κένυα ο ΥΠΕΞ-Συναντήθηκε με τον ομόλογό του
Προανήγγειλε δημιουργία Εθνικού Κέντρου Κλινικής Tεκμηρίωσης ο Δαμιανός-Βρίσκεται στο τελικό στάδιο
Πρόταση μομφής κατά Φον Ντερ Λάιεν-Καταγγέλλει τους «εξτρεμιστές, αντιεμβολιαστές και θαυμαστές του Πούτιν»
Τραγωδία με δύο νεκρούς 16χρονους στην Ελλάδα-Είχαν εξαφανιστεί, εντοπίστηκαν σε κοίτη ποταμού
Επιδιώκει οικονομική σύσφιξη σχέσεων με το Αζερμπαϊτζάν ο Ερσίν Τατάρ
Πυρά Σπάβο σε Αστυνομία και Εισαγγελία για τις δύο καταδίκες από το ΕΔΑΔ-«Παραβίασαν τα δικαιώματα των θυμάτων»
Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου για τη δολοφονία των βρεφών στην Αμαλιάδα
Διαχειρίσιμη φωτιά στην Πάφο, κατέκαψε ενάμιση τετραγωνικό χιλιόμετρο-Ενδεχομένως να ξεκίνησε από τον δρόμο
Χειροπέδες σε δεσμοφύλακα για την υπόθεση του βαρυποινίτη και των επιχειρηματιών-Οδηγείται ενώπιον Δικαστήριου
Τυχόν αλλαγές στο δρόμο Λευκωσίας Τρόοδους θα οδηγήσουν σε καθυστέρηση 10 χρόνων-Προειδοποιεί ο Βαφέαδης