Φωνάζουν οι κάτοικοι των Λιβαδιών για τα διαδοχικά έκτροπα-«Μας λένε δεν υπάρχει προσωπικό στους Σταθμούς»

Τα ντροπιαστικά έκτροπα που σημειώθηκαν στα Λιβάδια το βράδυ της Πέμπτης, τα οποία προκάλεσαν αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής, φαίνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται, μιας και όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, κάθε λίγο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα σε περιόδους εορτών, δεκάδες νεαροί κουκουλοφόροι προκαλούν ζημιές, ενώ την ίδια ώρα, η Αστυνομία δείχνει ανήμπορη να φθάσει στα ίχνη των δραστών.

Παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι των Λιβαδιών εξέφρασαν σε κατ’ ιδίαν συνάντησή τους με την υπουργό Δικαιοσύνης, Άννα Προκοπίου, τα σφοδρά τους παράπονα για την κατάσταση που επικρατεί και την ανασφάλεια που τους διακατέχει και έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι πρόκειται να ληφθούν μέτρα, εντούτοις, ένα μήνα αργότερα, έρχονται αντιμέτωποι με νέα επεισόδια.

Σημειώνεται ότι αυτή τη φορά, τα επεισόδια προκάλεσε μια ομάδα νεαρών, οι οποίοι έριχναν κροτίδες και άλλα εύφλεκτα υλικά κοντά στο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Λιβαδιών, με αποτέλεσμα να προκληθούν εστίες φωτιάς. Αφού οι κάτοικοι κάλεσαν την Πυροσβεστική για να κατασβήσει τις φωτιές που προκλήθηκαν, μόλις έσπευσε στο σημείο το όχημα της Υπηρεσίας, τότε οι νεαροί άρχισαν να το πετροβολούν. Έπειτα, έσπευσαν στο σημείο μέλη της Αστυνομίας, αναγκάζοντας τους νεαρούς να τραπούν σε φυγή, χωρίς ωστόσο να υπάρξει οποιαδήποτε σύλληψη.

Από την επόμενη ημέρα, η Αστυνομία άρχισε τις έρευνες εξετάζοντας κλειστά κυκλώματα της περιοχής για να εντοπίσει εάν είναι εφικτό κάποιες πληροφορίες, ούτως ώστε να καταλήξει στα ίχνη των δραστών, οι οποίοι σημειώνεται ότι αρκετοί εξ’ αυτών έφεραν κουκούλες στα πρόσωπά τους.

Πάντως, τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Λιβάδια, ξεχείλισαν το ποτήρι της οργής και της υπομονής στους κάτοικους, οι οποίοι για άλλη μια φορά εκφράζουν την ανησυχία τους και την ανασφάλεια που αισθάνονται. Μιλώντας στον REPORTER o Δήμαρχος Λιβαδιών, Μάριος Αρμένης, ανέφερε ότι, «είναι ανάστατοι όλοι οι κάτοικοι της περιοχής. Με πήραν τηλέφωνο το βράδυ ότι υπάρχουν επεισόδια στην περιοχή, αφού πήρα το αυτοκίνητό μου πήγα στο σημείο και είδα τα όσα ντροπιαστικά σημειώθηκαν. Ήταν περίπου τριάντα νεαροί, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες και έριχναν κροτίδες, βόμβες μολότοφ, κρατούσαν ρόπαλα και ορισμένοι κρατούσαν πιστόλι ρίχνοντας φωτοβολίδες. Αντιγράψαν με λίγα λόγια τα όσα έγιναν στην Ελλάδα πρόσφατα με τον θάνατο του Αστυνομικού. Αντί να μας προβληματίσουν αυτά τα συμβάντα, ερχόμαστε και τα βλέπουμε ξανά μπροστά μας».

Τα επεισόδια, σημειώθηκαν σχεδόν σε όλη την περιοχή των Λιβαδιών, με τον κ. Αρμένη να εξηγεί ότι ήταν μπροστά και γύρω από το παλιό κοιμητήριο της περιοχής, μπροστά από το Δημαρχείο, δίπλα από γνωστή υπεραγορά και στο Δημοτικό σχολείο που υπάρχει. «Είναι κάτι που δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε να γίνεται στα Λιβάδια, αφού κάθε λίγο καιρό εμφανίζονται και κάνουν ζημιές. Κάτι πρέπει να κάνει επιτέλους η Αστυνομία και δεν γίνεται να μην συλλαμβάνει ποτέ κανένα, ούτε ένα άτομο τουλάχιστον».

Η δράση των κουκουλοφόρων, σύμφωνα με τον Δήμαρχο της περιοχής, γίνεται σχεδόν κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα. «Πριν δεκαπέντε ημέρες περίπου, έβαλαν φωτιά στο Δημοτικό Σχολείο και την προλάβαμε χωρίς να έχουμε ζημιές. Πριν ένα μήνα επίσης, πάλι στο Δημοτικό Σχολείο, είχαμε μικρή εστία φωτιάς. Δεν γνωρίζουμε τον λόγο που ωθεί τους κουκουλοφόρους σε αυτές τις ενέργειες», ανέφερε ο κ. Αρμένης.

Παρά το γεγονός ότι η υπουργός υποσχέθηκε μέτρα στον Δήμαρχο, εντούτοις, όπως αναφέρει ο ίδιος, «δυστυχώς δεν άλλαξε κάτι. Το πρόβλημα που μας λένε είναι ότι δεν υπάρχει προσωπικό στους Σταθμούς για να αστυνομεύσουν την περιοχή. Ο Αστυνομικός Σταθμός Ορόκλινης που είναι υπεύθυνος για την αστυνόμευση των Λιβαδιών, δείχνει αδυναμία για να μας προστατέψει. Όταν καλέσουμε για βοήθεια, μας λένε ότι έχουν άλλα περιστατικά και θα έρθουν όταν μπορέσουν. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα».

Λόγω των συχνών επεισοδίων που σημειώνονται, ανέφερε ο κ. Αρμένης, «φοβούνται και οι ίδιοι οι κάτοικοι. Κάθε φορά ζητάμε πληροφορίες για να μάθουμε κάποιες λεπτομέρειες, ωστόσο ο κόσμος φοβάται να μιλήσει. Δυστυχώς, δεν θέλουν να μιλήσουν για να μην βρουν τον μπελά τους. Όταν βλέπεις μπροστά σου τριάντα αλήτες να πετάνε μολότοφ και να κρατούν ρόπαλα, τι θα κάνουν; Ήρθε μια μητέρα κοντά μου, η οποία διαμένει μισό χιλιόμετρο από το σημείο που έγιναν τα επεισόδια και μου ανέφερε ότι το μωρό της όλη τη νύχτα δεν μπόρεσε να κοιμηθεί από τα όσα συνέβαιναν. Όπως εκείνο το μωρό όμως, μικροί και μεγάλοι, έχουν το αίσθημα της ανασφάλειας στην περιοχή».

Αυτό που διαφάνηκε πάντως από τα επεισόδια, είναι ότι ανάμεσα στους νεαρούς, πιθανότατα να εμπλέκονται και νεαροί εκτός της περιοχής, καθώς όπως εξήγησε ο κ. Αρμένης, «μετά από τα όσα έγιναν στην περιοχή μας, σημειώθηκαν επεισόδια και στο χωριό Δροσιά. Πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα. Μας ανέφεραν ότι θα αποστέλλουν περιπολίες, μέχρις ότου αποφασιστούν τα μέτρα, ωστόσο ακόμη δεν είδαμε τίποτα στην πράξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πέτρες, μολότοφ και φωτιές από τους κουκουλοφόρους στα Λιβάδια-«Εδώ και χρόνια δεν συνελήφθη κανένας»

Δειτε Επισης

Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»
Απόρριψη έφεσης ΑΤΗΚ από Εφετείο για πρόστιμο από ΕΠΑ