Αποδεκτή η παραίτηση Χατζηζαχαρία από τον Προέδρο-Αναπληρωτής ο Βαφεάδης μέχρι νεωτέρας

Αποδεκτή έκανε την παραίτηση του Υφυπουργού Καινοτομίας και Έρευνας, Φίλιππου Χατζηζαχαρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Προεδρία, ο κος Φίλιππος Χατζηζαχαρία υπέβαλε γραπτώς σήμερα το μεσημέρι την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για προσωπικούς λόγους.

Παράλληλα αναφέρει πως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε αποδεκτή την παραίτηση και ευχαριστεί τον κ. Φίλιππο Χατζηζαχαρία για τις υπηρεσίες που προσέφερε στη διακυβέρνηση και του εύχεται επιτυχία για τη συνέχεια.

Μέχρι τον διορισμό νέου Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, τα καθήκοντα του Υφυπουργού, όπως αναφέρει η Προεδρία, θα εκτελεί ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξης Βαφεάδης.

Υπενθυμίζεται πως, ο κος Χατζηζαχαρία, επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους στη λακωνική επιστολή παραίτησής του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν βαθιά ενοχλημένος από τη φημολογία που αναπτύχθηκε γύρω από το όνομά του τις τελευταίες ημέρες, καθώς θεωρείτο πολύ πιθανή η αντικατάστασή του στο πλαίσιο του ανασχηματισμού από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη. Λόγω του αρνητικού κλίματος που είχε δημιουργηθεί, αποφάσισε να αποχωρήσει ο ίδιος από την Κυβέρνηση.

Απέφυγε να τοποθετηθεί η Κανάρη

Πάντως, ερωτηθείσα για το ζήτημα του ανασχηματισμού και τις πληροφορίες ότι το όνομα της βρίσκεται στους Υπουργούς που θα αντικατασταθούν, η Πόπη Κανάρη υπέδειξε ότι αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

«Εμείς, σαν ομάδα, στο Υπουργείο, δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά. Έχουμε δημιουργήσει και στήνουμε υποδομές στον τομέα της υγείας που θα είναι σημαντικές για τη βελτίωση του ΓεΣΥ μας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες», είπε η Υπουργός Υγείας.

Σίγουρα, συνέχισε, τα απτά αποτελέσματα αυτών των υποδομών θα φανούν μέσα στο 2024 και «συνεχίζουμε το ρόλο μας με βάση το πρόγραμμα του Προέδρου μας και αυτό μας ενδιαφέρει. Από εκεί και πέρα, οι αποφάσεις είναι στον Πρόεδρο».

Δειτε Επισης

Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας
«Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να είναι η λύση και δεν είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε»
Τη σημασία επίλυσης Κυπριακού υπογραμμίζουν τ/κ οργανώσεις
Υπουργική Σύνοδος στην Κύπρο στις 17 Μαΐου για Μεταναστευτικό
Επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν, προγραμματίστηκαν για την Τετάρτη οι πρώτες συναντήσεις
Στοχευμένες ενέργειες εντός έξι μηνών ζήτησε από την Chevron ο Υπουργός Ενέργειας
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Συζητήθηκε τροπολογία Ε. Χαραλαμπίδου για θητεία Προέδρου ΚΣ ΟΑΣΕ
Χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης για μισθολογική αναβάθμιση των ΣΥΟΠ ο Σιζόπουλος
Απειλεί την Τουρκία ο Τατάρ ότι αν αλλάξει πολιτική δεν θα είναι ξανά υποψήφιος