Στα χέρια του Προέδρου η επιστολή παραίτησης Χατζηζαχαρία-Αναμένονται αποφάσεις

Την παραίτησή του υπέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Φίλιππος Χατζηζαχαρία, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που υπήρχαν τις τελευταίες ώρες για πρόθεσή του να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα.

Ο κ. Χατζηζαχαρία επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους στη λακωνική επιστολή παραίτησής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν βαθιά ενοχλημένος από τη φημολογία που αναπτύχθηκε γύρω από το όνομά του τις τελευταίες ημέρες, καθώς θεωρείτο πολύ πιθανή η αντικατάστασή του στο πλαίσιο του ανασχηματισμού. Λόγω του αρνητικού κλίματος που είχε δημιουργηθεί, αποφάσισε να αποχωρήσει ο ίδιος από την Κυβέρνηση.

Η παραίτησή του θα γίνει αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος αναμένεται να αποφασίσει εντός των επόμενων ωρών τα επόμενα βήματά του.

Απέφυγε να τοποθετηθεί η Κανάρη

Πάντως, ερωτηθείσα για το ζήτημα του ανασχηματισμού και τις πληροφορίες ότι το όνομα της βρίσκεται στους Υπουργούς που θα αντικατασταθούν, η Πόπη Κανάρη υπέδειξε ότι αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

«Εμείς, σαν ομάδα, στο Υπουργείο, δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά. Έχουμε δημιουργήσει και στήνουμε υποδομές στον τομέα της υγείας που θα είναι σημαντικές για τη βελτίωση του ΓεΣΥ μας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες», είπε η Υπουργός Υγείας.

Σίγουρα, συνέχισε, τα απτά αποτελέσματα αυτών των υποδομών θα φανούν μέσα στο 2024 και «συνεχίζουμε το ρόλο μας με βάση το πρόγραμμα του Προέδρου μας και αυτό μας ενδιαφέρει. Από εκεί και πέρα, οι αποφάσεις είναι στον Πρόεδρο».

Δειτε Επισης

«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
ΒΙΝΤΕΟ: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»
Τέθηκε σε λειτουργία η υπηρεσία «Τι ψηφίζω»-Όλες οι λεπτομέρειες
Υπ. Εργασίας: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση εργασιακών σχέσεων
Επιβεβαίωση της βρετανικής θέσης ως προς τις απευθείας πτήσεις για Τύμπου
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»
Προκαλούν τα κατεχόμενα-«Αδικία και ιστορικό λάθος η ένταξη Κύπρου στην ΕΕ»
«Η Κύπρος σταθερός συνεργάτης και εταίρος της ΕΕ»-Το μήνυμα ΥΠΕΞ για την ένταξη Κύπρου στην Ένωση
Συναντήθηκε με Μπορέλ η Ολγκίν-Έλαβε πλήρη στήριξη της ΕΕ για τις συνομιλίες για Κυπριακό