Νέα στοιχεία για τη σύλληψη του τ/κ δικηγόρου-«Εντάλματα για άλλους τέσσερις από την ΚΔ»

Υπάρχει ένταλμα σύλληψης από την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω Europol για άλλους τέσσερις δικηγόρους στα κατεχόμενα, γράφει σήμερα η Γενί Μπακίς σημειώνοντας ότι ο Τ/κ δικηγόρος, Ακάν Κιουρσιάτ και η πολιτικός σύζυγός του, Φεζιλέτ Όζντενφέ «ταξίδεψαν VIP» από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, μέσω Κωνσταντινούπολης, στη Ρώμη.

Η τ/κ εφημερίδα είχε προαναγγείλει χθες ότι σήμερα θα έδινε νέα στοιχεία για την υπόθεση της σύλληψης του κ. Κιουρσιάτ. Σήμερα, όπως και χθες, η εφημερίδα αναφέρει ότι το διάταγμα κράτησης του Τ/κ δικηγόρου στην Ιταλία ανανεώθηκε μέχρι τις 16 Ιανουαρίου. Αναφέρει επίσης ότι το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής και για τους άλλους 4 δικηγόρους στα κατεχόμενα, αφορά – όπως και για τον Ακάν Κιουρσιάτ – πώληση ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα. Σημειώνει δε ότι και οι άλλοι 4 δικηγόροι μπορεί να συλληφθούν σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα μεταβούν, με βάση το συγκεκριμένο διάταγμα.

Η Ντιαλόγκ έχει για 3η συνεχόμενη μέρα κύριο θέμα στο πρωτοσέλιδό της αυτή την υπόθεση. Με τίτλο «Η κατάσταση είναι σοβαρή» γράφει ότι η Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει αποστείλει στην Ιταλία όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση του Τ/κ δικηγόρου κι αυτό αναμένεται να γίνει εντός 10 ημερών. Στο δημοσίευμα παρατίθενται σχετικές δηλώσεις σε ε/κ ΜΜΕ του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστου Ανδρέου.

Η Ντιαλόγκ αναφέρει ότι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, στην τ/κ πλευρά για το θέμα επικρατεί σιωπή.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Το Κίεβο καταγγέλλει ότι η Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση του τριετούς πολέμου
Ώρες αγωνίας για τον 46χρονο Γιώργο Χριστοφή που απουσιάζει από την οικία του
Ευκαιρία για Άγκυρα και Ουάσιγκτον να κλείσουν το μέτωπο των F-35 με «νέα αρχή» λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία
Αγωνία για κωπηλάτη που αγνοείται στη θάλασσα στην Κρήτη–Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας
Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι «βρήκε αγοραστή για το TikTok»
«Θερμική βόμβα» σαρώνει την Ευρώπη- Ρεκόρ θερμοκρασίας στην Αγγλία
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Επαρχία Πάφου
ΒΙΝΤΕΟ: Θυελλώδεις άνεμοι σήκωσαν στον αέρα τροχόσπιτο στη Σαντορίνη
Συνελήφθησαν 24 παράνομοι μετανάστες μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας
Με αυτοθυσία αστυνομικός έσωσε μητέρα και παιδί που παρασύρθηκαν από τους ανέμους πάνω σε στρώμα θαλάσσης