Ταυτοποιήθηκε ο 17χρονος που άνοιξε πυρ σε λύκειο της Αϊόβα και σκότωσε έναν μαθητή-Κρίσιμα άλλος ένας

Ένας 17χρονος μαθητής οπλισμένος με δύο πυροβόλα όπλα και έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό άνοιξε πυρ μέσα σε λύκειο της Αϊόβα, την Πέμπτη, την πρώτη μέρα μετά από τις διακοπές των εορτών — σκοτώνοντας έναν μαθητή και τραυματίζοντας άλλους πέντε, προτού γυρίσει το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτονήσει, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο ένοπλος Ντίλαν Μπάτλερ (Dylan Butler) πριν την αιματηρή επίθεσή του δημοσίευσε μέσα από τις τουαλέτες του λυκείου «Perry» ένα μήνυμα στο TikTok λέγοντας «τώρα περιμένουμε». Στον λογαριασμό του είχε και μια σημαία της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.

aiowa

Τέσσερις από τους τραυματίες είναι μαθητές γυμνασίου ή λυκείου, ο πέμπτος ανήκει στη διοίκηση, διευκρίνισε η αστυνομία.

Οι αξιωματούχοι δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των ανήλικων θυμάτων, ενώ στις τοπικές αναφορές ο ενήλικας προσδιορίστηκε ως ο Διευθυντής Νταν Μάρμπουργκερ. Ένας από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση και οι άλλοι τέσσερις είναι σε σταθερή, σύμφωνα με τον βοηθό διευθυντή του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Αϊόβα.

Ο 17χρονος δράστης ήταν μαθητής στο Λύκειο Πέρι, δήλωσαν αξιωματούχοι σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ύποπτος πέθανε κατά τα φαινόμενα μετά τον αυτοπυροβολισμό του. Βρέθηκε από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σχολείο για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό "με ένα τραύμα από σφαίρα που ο ίδιος προκάλεσε στον εαυτό του". Ο ύποπτος ως δράστης είχε δύο όπλα, εκ των οποίων ένα πυροβόλο, δήλωσε ο Μιτς Μόρτβεντ, τοπικός αξιωματούχος.

Η αστυνομία ανακάλυψε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό κατά τη διάρκεια έρευνας σε σχολικό κτίριο.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν την πρώτη ημέρα του εαρινού εξαμήνου, σύμφωνα με το ημερολόγιο της περιφέρειας όπου βρίσκεται το σχολείο.

Το Πέρι, μια πόλη περίπου 7.900 κατοίκων, βρίσκεται σχεδόν 64 χλμ. βορειοδυτικά του Ντι Μόιν, της πρωτεύουσας της πολιτείας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν πως θα θεωρείται υπεύθυνο για νέες επιθέσεις των Χούθι
Απελάσεις εξπρές από τον Τραμπ-Έστειλε σε φυλακή 250 μέλη βενεζουελάνικου καρτέλ ναρκωτικών
Συγκλονίζουν οι Αλαουίτες για τις εκτεταμένες σφαγές από τζιχαντιστές στη Συρία-«Αυτό είναι εθνοκάθαρση»
Έξαρση της φονικής γρίπης των πτηνών H7N9 σε φάρμα πουλερικών στις ΗΠΑ
Αγωνία για τους όρους της εκεχειρίας πριν το τηλεφώνημα μεταξύ Πούτιν και Τραμπ
Επεισόδια στις συγκεντρώσεις για την τραγωδία με τους 59 νεκρούς στη Βόρεια Μακεδονία
Άγνωστος έβαλε φωτιά σε άνδρα κοντά στην Times Square–Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του
Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις ΗΠΑ-Στους 40 οι νεκροί, τεράστιες οι καταστροφές
Νέα ποινή φυλάκισης στον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας Σαακασβίλι
Φρίκη στη Βραζιλία-Δολοφόνησε 16χρονη έγκυο και της πήρε το μωρό