Στήνουν κάλπες στον ΔΗΣΥ για τους Δήμους που δεν πέτυχαν συνεργασίες

Κάλπες προτίθεται να στήσει ο Δημοκρατικός Συναγερμός και σε ό,τι αφορά τα υψηλόβαθμα αξιώματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις περιπτώσεις εκείνες που δεν επιτεύχθηκαν συνεργασίες με κόμματα του Κέντρου.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνεργασίες αποτελούν αρμοδιότητα της ηγεσίας και επικυρώνονται από το Πολιτικό Γραφείο. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες περιοχές, που δεν κατέστη κατορθωτό να επιτευχθεί κάποια συνεργασία και οι ενδιαφερόμενοι να διεκδικήσουν τα αξιώματα των περιφερειαρχών, δημάρχων και αντιδημάρχων εκ μέρους του ΔΗΣΥ είναι περισσότεροι του ενός. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε από το Εκτελεστικό Γραφείο να προωθηθεί πρόταση στο Πολιτικό Γραφείο, ώστε σε αυτές τις περιπτώσεις να ακολουθηθεί η διαδικασία που ακολουθείται και στην περίπτωση των εν δυνάμει δημοτικών συμβούλων, δηλαδή να αποφασίσουν τα μέλη του κόμματος.

Η διαδικασία αυτή θα γινόταν έτσι κι αλλιώς για κάποιους Δήμους, αν όσοι ήθελαν να βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο για τα Δημοτικά Συμβούλια ήταν περισσότεροι από τις διαθέσιμες θέσεις. Για τον σκοπό αυτό, τρέχει ήδη διαδικασία υποβολής ενδιαφέροντος, η οποία ξεκίνησε τον Δεκέμβριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες, ώστε να διαφανεί σε ποιες περιοχές είναι αναγκαίο να γίνει ψηφοφορία.

Σημειώνεται ότι ο ΔΗΣΥ παραμένει σε διαβούλευση με άλλες πολιτικές δυνάμεις για τους Δήμους όπου υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες και δεν αποκλείεται να επιτευχθούν και άλλες συμφωνίες τις επόμενες ημέρες.

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»