Τηλεκατευθυνόμενο πλωτό σκάφος των Χούθι εξερράγη κοντά σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

Ένα τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο πλωτό σκάφος, γεμάτο με εκρηκτικά, εξερράγη στην Ερυθρά Θάλασσα σήμερα, όμως δεν βρισκόταν αρκετά κοντά σε πολεμικά πλοία των ΗΠΑ ή σε εμπορικά ώστε να προκαλέσει θύματα ή ζημιές, ανακοίνωσε ένας διοικητής του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, κάνοντας λόγο για «αποτυχημένη επίθεση» των ανταρτών Χούθι της Υεμένης.

Ο υποναύαρχος Μπραντ Κούπερ, ο επικεφαλής των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, είπε σε δημοσιογράφους ότι πλέον έχουν καταγραφεί 25 επιθέσεις από τους Χούθι εναντίον εμπορικών πλοίων που διαπλέουν τη νότια Ερυθρά Θάλασσα και τον κόλπο του Άντεν. «Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ανεύθυνη συμπεριφορά τους μετριάζεται», πρόσθεσε.

Για την επίθεση με το πλωτό μη επανδρωμένο σκάφος, ο Κούπερ είπε: «Σημειώθηκε σε απόσταση περίπου δύο μιλίων από τα πλοία που βρίσκονταν στην περιοχή –εμπορικά και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ– και όλοι το είδαμε όταν εξερράγη».

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν έχουν αναπτυχθεί πεζοναύτες πάνω σε εμπορικά σκάφη που πλέουν στην Ερυθρά Θάλασσα για την ασφάλειά τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Μία εβδομάδα εθνικού πένθους στη Μιανμάρ μετά τον σεισμό των 7,7 βαθμών Ρίχτερ
Η Ουάσιγκτον απέλασε 17 «εγκληματίες» προς το Ελ Σαλβαδόρ
Αξιωματούχοι έψαχναν στη Γροιλανδία να βρουν κάποιον που θα ήθελε να συναντηθεί με τη σύζυγο του Βανς και δεν βρήκαν κανέναν
Υποστήριξη στη Λεπέν από κόμματα και πρόσωπα ακροδεξιάς σε Γαλλία και Ευρώπη
Οι Αρχές εκφράζουν φόβους πως η σορός του μικρού Εμίλ είχε μπει σε καταψύκτη για αρκετό καιρό
Η σειρά Adolescence θα μεταδοθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει την κακομεταχείριση των φοιτητών που συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις
Η ζωή κάτω από τα ερείπια-Συγκλονιστικά βίντεο από επιζώντες του σεισμού της Μιανμάρ
Τουλάχιστον 2.056 νεκροί από τον σεισμό στην Μιανμάρ-Πάνω από 3.900 οι τραυματίες
Βρέθηκε ο «Πίκατσου» της Κωνσταντινούπολης-Τι είπε στις πρώτες του δηλώσεις