Ανοικτό το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη-Μπλίνκεν στα Χανιά

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στην Ελλάδα, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «δεν αποκλείεται συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Άντονι Μπλίνκεν στα Χανιά», όπου θα παρευρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης για τους εορτασμούς των Θεοφανίων, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι θα ακολουθήσει επίσημη ενημέρωση.

Κατά την πρώτη του ενημέρωση για τη νέα χρονιά, ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ότι «το 2024 βρίσκει τη χώρα μας σε ισχυρή θέση σε οικονομικό, πολιτικό και διεθνές επίπεδο». Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της Kυβέρνησης σε μια σειρά τομέων, που αφορούν το εισόδημα των πολιτών και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, καθώς και τη λειτουργία του κράτους.

Ειδικότερα, ως προς το μεταρρυθμιστικό έργο της Kυβέρνησης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έκανε αναφορά στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, το οποίο αφορά την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων στη χώρα.

«Είναι μια αναγκαία μεταρρύθμιση η οποία ικανοποιεί πάγια αιτήματα της πανεπιστημιακής κοινότητας και θα δημιουργήσει σημαντικά οφέλη στην χώρα μας, όπως η ενίσχυση της οικονομίας με την προσέλκυση φοιτητών από το εξωτερικό, την ανάσχεση του brain drain με φοιτητές που θα σπουδάζουν και επιστήμονες που θα επιστρέψουν για να διδάξουν στη χώρα τους, αλλά και με τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας. Οι προϋποθέσεις για την λειτουργία τους, όπως έχουμε τονίσει θα είναι ιδιαίτερα αυστηρές», ανέφερε ο ίδιος.

Ακόμα, σημείωσε ότι σε δημόσια διαβούλευση έχει τεθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές, την οποία χαρακτήρισε ως «ιστορική τομή για την δημοκρατία μας».

«Μια βαθιά κοινωνική μεταρρύθμιση που θα άρει όλα τα πραγματικά και πρακτικά εμπόδια συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, για όλους όσοι έχουν δικαίωμα ψήφου, όπου και αν ζουν και όπου και αν βρίσκονται στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα, δηλαδή αν για λόγους εργασίας ή σπουδών βρίσκονται μακριά από τον τόπο άσκησης των εκλογικών τους δικαιωμάτων ή αν αδυνατούν λόγω αναπηρίας ή προβλημάτων υγείας να προσέλθουν στις κάλπες», σημείωσε σχετικά.

Τέλος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην άνοδο των κρουσμάτων SARS COV-2, καθώς και άλλων ιών του αναπνευστικού, στη χώρα.

«Καλούμε τους πολίτες να τηρήσουν τις συστάσεις του ΕΟΔΥ και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και τονίζουμε ξανά πως είναι αναγκαίο να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν πιο άμεσα με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον Covid, καθώς και με το εμβόλιο της γρίπης, τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα», κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Τραγωδία στη Νάξο-Ηλικιωμένη πνίγηκε στην παραλία του Αγίου Γεωργίου
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
Μαθήτρια βρήκε κατσαρίδα μέσα σε σχολικό γεύμα στην Ελλάδα (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν
Έγινε ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη Χίο (pic)
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα