Μελετώνται νομικά μέτρα για τον σφετερισμό E/κ περιουσιών-Σε επαφές με τις Ιταλικές Αρχές η Κυβέρνηση

Από τα πρώτα στοιχεία που έχει υπόψη της η Κυβέρνηση φαίνεται ότι ο Τουρκοκύπριος δικηγόρους Ακάν Κιουρσάτ, που συνελήφθη στη Ρώμη, δεν φαίνεται να ταξίδεψε από τη Λάρνακα, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. Ανέφερε ωστόσο ότι αυτό θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες μέρες.

Ερωτηθείς την Πέμπτη για το θέμα του Τουρκοκύπριου δικηγόρου, ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι η υπόθεση διερευνάται.

Σε σχέση με τη δράση του για το θέμα των περιουσιών στα κατεχόμενα, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι υπάρχει ένα ευρωπαϊκό ένταλμα που είχε εκδοθεί το 2007 και καταγράφονται οι λόγοι για τους οποίους είχε εκδοθεί το ένταλμα, μεταξύ των οποίων είναι και ζητήματα σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών.

Ερωτηθείς για τα μέτρα που μελετά αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση για τις υποθέσεις που είναι σε εξέλιξη σε σχέση με σφετερισμούς περιουσιών, ο Εκπρόσωπος είπε ότι μελετώνται τα νομικά μέτρα που θα ληφθούν και γίνεται μια σοβαρή μελέτη, ενώ αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ανακοινωθεί οτιδήποτε.

Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο συνελήφθη ο Τουρκοκύπριους, ανέφερε ότι ήταν εφαρμογή του εντάλματος και οι κυπριακές αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις αρχές στην Ιταλία.

Ανέφερε ακόμα ότι αυτή τη στιγμή επιχειρείται να διακριβωθούν τα έγγραφα που είχε στην κατοχή του.

Πηγή: ΚYΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από την Τύμπου φέρεται να πέταξε για Ιταλία ο συλληφθείς Τ/κ δικηγόρος

Δειτε Επισης

Περιμένει θετική βήματα από την πολυμερή ο Ιζτζιάν-«Δεν μπορεί ο ΓΓ να βάλει υπογραφή σε νέα αποτυχία»
Καλή ευκαιρία θεωρεί την πολυμερή η Αννίτα για να προβληθούν οι θέσεις μας υπέρ της επανέναρξη-«Η μόνη που πρέπει να εκτίθεται είναι η Τουρκία»
Παραπέμπει σε Ήλιος, Μαρί και Συνεργατισμό για το πόρισμα ΤΑΚΑΤΑ το Άλμα-«Η κρατική αδράνεια σκοτώνει»
Στο Κογκρέσο νομοσχέδιο για πενταετή παράταση της άρσης του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο
Ξεκινά στη Νέα Υόρκη η άτυπη διευρυμένη συνάντηση για Κυπριακό
Αντίστροφη μέτρηση για την πολυμερή ανάμεσα στα εμπόδια που θέτει η τουρκική πλευρά
Επιβεβαιώνουν την παρουσία Φιντάν στη Νέα Υόρκη τα τουρκικά ΜΜΕ
Ερχιουμάν: Ο Χριστοδουλίδης το παίζει ‘ως η πλευρά που θέλει λύση’ καλυπτόμενος πίσω από την πολιτική του Τατάρ
Στις 26/7 η ΑJet αρχίζει πτήσεις από το Λονδίνο μέσω Τουρκίας προς κατεχόμενα
Πυρά ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ για τιμές στους καταδρομείς-«Διαγωνισμός προσεταιρισμού των απομειναριών του πραξικοπήματος»