Πράσινο Υπουργικού για δωρεάν υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών από τεσσάρων ετών

Την επέκταση της δωρεάν φοίτησης στην προδημοτική εκπαίδευση από την ηλικία των 4 ετών, ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, δήλωσε η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, μετά το τέλος της συνεδρίας του Υπουργικού.

Αποτελεί ένα έργο του σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και είναι ένα έργο μεγάλης παιδαγωγικής αξίας, πρόσθεσε και σημείωσε ότι όλα τα παιδιά δικαιούνται διετούς δωρεάν φοίτησης σε προσχολική εκπαίδευση. Έχει και κοινωνικό όφελος, ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου, καθώς οι γονείς μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Η πρόταση, διευκρίνισε, αφορά τη δωρεάν φοίτηση και δημόσια και κοινοτικά νηπιαγωγεία, σε βάθος 8ετίας, αρχίζοντας από την επόμενη σχολική χρονιά.

Όπως εξήγησε η Υπουργός, από την ερχόμενη σχολική χρονιά, «κατεβαίνουμε δύο μήνες κάτω, υποχρεωτικά και δωρεάν. Αντί 4 και 8 μηνών θα δεχόμαστε παιδιά στα δημόσια και κοινοτικά νηπιαγωγεία από 4 χρονών και 6 μηνών και σιγά σιγά θα φτάσουμε στα 4 έτη». Θα ζητήσουν είπε, και από τη Βουλή την ψήφιση της αναγκαίας τροποποίησης της νομοθεσίας.

Επιπλέον, συνέχισε, από το 2025 συνεχίζεται η επιχορήγηση παιδιών που επιλέγουν να φοιτήσουν στα ιδιωτικά σχολεία. «Συνεπώς έχουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους και θεωρούμε πως με τη συγκεκριμένη πρόταση αντιμετωπίζουμε κι απαντούμε στις ανησυχίες που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια». Δεν μπορούμε να καθυστερήσουμε περισσότερο γιατί η ισχύς του σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι δύο ακόμη χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2026, κι έχουν καταφέρει – όπως πρόσθεσε – να μην χάσουν ούτε ένα σεντ από τα κονδύλια. Κάποια δε κονδύλια, σημείωσε, τα χρησιμοποίησαν για επεκτάσεις και βελτιώσεις νηπιαγωγείων

Ερωτηθείσα για το θέμα του ανασχηματισμού, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι το θέμα αφορά αποκλειστικά και αρμοδίως μόνο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Μας έχει ήδη ενημερώσει ότι οι όποιες σκέψεις γίνονται γι’ αυτό το θέμα θα μας κοινοποιηθούν έγκαιρα. Προσωπικά δεν ασχολούμαι με αυτό το θέμα. Έχουμε πολύ σοβαρό έργο να κάνουμε μπροστά μας. Δεν θα πρέπει αυτού του είδους οι συζητήσεις να μας απασχολούν».

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Αντιμέτωποι με σκύλους που βρίσκονταν σε άθλιες συνθήκες βρέθηκαν εθελοντές στη Λεμεσό (pics)
Τετράχρονο κοριτσάκι τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στην Πάφο-Μεταφέρθηκε στο Μακάρειο
Κλειστό τμήμα οδικού δικτύου για Γ΄ Φάση του Αποχετευτικού Συστήματος στη Δρομολαξιά
Μπήκε λουκέτο στον παράνομο βρεφοκομικό σταθμό στη Λάρνακα μετά την καταγγελία για κακοποίηση μωρού
Πλαστικά παιγνίδια, και άλλα προϊόντα με επικίνδυνα χημικά στην αγορά της ΕΕ
Εκατοντάδες Labubu μαϊμού κατάσχεσε το Τμήμα Τελωνείων
Σειρά εργασιών στον αυτοκινητόδρομο την Τετάρτη και το Σάββατο
Καταζητείται 37χρονος για υπόθεση κλοπής στην Αγία Νάπα
Καταγγελία στην Αστυνομία για κακοποίηση βρέφους σε σταθμό στη Λάρνακα
Ποινή φυλάκισης έξι ετών σε 30χρονο για εμπρησμό κατοικίας