Το Υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε 29 νέες θέσεις ΟΑΥ, ικανοποίηση εκφράζει ο Μιχαήλ

Το Υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε τελικά 29 νέες θέσεις από τις 56 που ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας είχε περιλάβει στον προϋπολογισμό του για το 2024, με τον Πρόεδρο του ΟΑΥ, Σταύρο Μιχαήλ, να δηλώνει στο ΚΥΠΕ απόλυτα ικανοποιημένος, αφού αυτές οι θέσεις είναι αυτές που υπολείπονταν από τη μελέτη της εταιρείας KPMG για την εισαγωγή του ΓεΣΥ, που είχε γίνει τότε, ώστε να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και η δομή του Οργανισμού.

Το θέμα των 56 νέων θέσεων, που ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας είχε περιλάβει στον προϋπολογισμό για το 2024, απασχόλησε τη χθεσινή σύσκεψη μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και του ΟΑΥ, με το αρμόδιο Υπουργείο να επιφυλάσσεται να απαντήσει το αργότερο σε δύο μέρες αν θα εγκρίνει ή όχι τις συγκεκριμένες θέσεις.

Τελικά, η απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο δόθηκε αργά χθες το βράδυ, με την έγκριση 29 νέων θέσεων, ενώ σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΟΑΥ, οι υπόλοιπες νέες θέσεις θα εξεταστούν για έγκριση το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Μιχαήλ, από τις 29 θέσεις οι 11 αφορούν θέσεις βοηθητικού και γραμματειακού προσωπικού, ενώ οι υπόλοιπες αφορούν διοικητικές θέσεις και επιστημονικές θέσεις.

Όπως σημείωσε, ο ΟΑΥ έχει ανάγκες σε πολλές ειδικότητες, όπως γιατρούς πολλών ειδικοτήτων και νοσηλευτές, για να προσθέσει ότι ο Οργανισμός χρειάζεται να έχει όλες τις ειδικότητες για να κατέχει την τεχνογνωσία.

Επιπλέον, είπε πως ο ΟΑΥ με την έγκριση αυτών των θέσεων μπορεί αυτή τη στιγμή να προχωρήσει με την προκήρυξή τους στους επόμενους δύο μήνες, ώστε να μπορεί να στελεχωθεί ο Οργανισμός και να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και η δομή του.

Εξάλλου, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα δώσει άδεια στον Οργανισμό για διαδικασία εσωτερικής αγοράς, δηλαδή να βρει άτομα μέσω αποσπάσεων από άλλες υπηρεσίες και Οργανισμούς.

«Θα ζητήσουμε αποσπάσεις. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να πάρεις κόσμο από άλλες υπηρεσίες και Οργανισμούς. Εμείς θα κάνουμε, όμως, την προσπάθεια», είπε.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι με αυτές τις θέσεις θα μπορέσει ο ΟΑΥ να κάνει τους σχεδιασμούς και τα προγράμματα που έχει, για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ανέφερε ακόμα πως «το ΓεΣΥ έχει φτάσει σε ένα σημείο, στο οποίο έχουν σχεδόν μπει όλα τα νοσηλευτήρια εκτός από ένα, έχει 7 χιλιάδες παρόχους και ένα εκατομμύριο δικαιούχους», σημειώνοντας ότι «έχουμε αρκετά πράγματα, που πρέπει να κάνουμε για να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς, είτε αυτό αφορά νέες τεχνολογίες, αλλά κυρίως αναβάθμιση της ποιότητας».

Απαντώντας σε ερώτηση αν στη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα εκκρεμούντα ζητήματα, που απασχολούν τον Οργανισμό, ο κ. Μιχαήλ είπε ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε και το θέμα της μείωσης των εσόδων της γενικής κυβερνητικής εισφοράς.

Όπως είπε, το Υπουργείο Οικονομικών εξήγησε στον ΟΑΥ ότι με βάση τον νόμο περί Δημοσιονομικής Ευθύνης, εφόσον το ποσό που δείχνει ο κρατικός προϋπολογισμός, ως κυβερνητική εισφορά στο ΓεΣΥ, ανέρχεται σε συγκεκριμένο ύψος, πρέπει να συνάδει και ο αριθμός του ΟΑΥ στο δικό του προϋπολογισμό.

«Υπήρχε μια διαφορά 40 εκατομμύρια και θα διορθώσουμε αυτή τη διαφορά που υπάρχει», κατέληξε.  

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε με συγκίνηση και υπερηφάνεια την Ολυμπιακή Φλόγα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα