Ολοκληρώθηκε η εφαρμογή θεσμοθετημένης σύνταξης εντός ενός μηνός για όλους

Ολοκληρώθηκε η εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδιασμού για την έγκαιρη καταβολή της θεσμοθετημένης σύνταξης για τους νέους συνταξιούχους εντός ενός μηνός από την συμπλήρωση της ηλικίας της συνταξιοδότησής τους ή από την ημερομηνία που επιθυμούν να λάβουν τη σύνταξή τους, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο αναφέρει ότι η έγκαιρη καταβολή της πρώτης πληρωμής για τη θεσμοθετημένη σύνταξη ξεκίνησε να εφαρμόζεται κατά την καταβολή των συντάξεων του Σεπτεμβρίου του 2023 και ολοκληρώνεται με την καταβολή των συντάξεων του Ιανουαρίου του 2024, επηρεάζοντας θετικά πέραν των 6.000 νέων συνταξιούχων σε ετήσια βάση και θέτοντας οριστικό τέλος στις πολύμηνες καθυστερήσεις του παρελθόντος.

Η επιτάχυνση της καταβολής όλων των παροχών και των επιδομάτων που καταβάλλονται από τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων αποτελεί πολιτική προτεραιότητα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος Διακυβέρνησης και εφαρμόζεται εξελικτικά με συγκεκριμένα αποτελέσματα, αναφέρει το Υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου δήλωσε ότι η επιλογή της θεσμοθετημένης σύνταξης ως της πρώτης παροχής που καταβάλλεται πλέον έγκαιρα σε όλους τους δικαιούχους είναι ενδεικτική της ελάχιστης εκτίμησης που η πολιτεία οφείλει να επιδεικνύει προς τους εργαζόμενους που ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους καταβάλλοντας τις εισφορές τους στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και αναμένουν ότι κατά τη μετάβασή τους από την εργασία στην συνταξιοδότηση το κράτος θα πράξει το αυτονόητο, ανταποκρινόμενο στις δικές του υποχρεώσεις εγκαίρως.

«Η ανθρωποκεντρική κυβερνητική πολιτική επιφέρει απτά αποτελέσματα που βελτιώνουν σταδιακά την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών, αντιμετωπίζοντας προβλήματα και διορθώνοντας στρεβλώσεις, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών», σημείωσε.

Δειτε Επισης

Οι Παγκύπριες Εξετάσεις φανέρωσαν ξανά το πρόβλημα της υπέρογκης ύλης-Καλείται να βρει λύσεις το ΥΠΑΝ
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση στηρίζει με δράσεις τον αγροτικό κόσμο
Σε συμμετοχή όλων για επίλυση του υδατικού καλεί η Παναγιώτου
Πρωτοβουλία για ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο συνυπέγραψε η Κύπρος
Άρνηση του ψευδοκράτους να δώσει άδεια στο Δήμο Αμμοχώστου για τους εορτασμούς του κατακλυσμού
Γλίτωσαν την ευθανασία οι σκύλοι που επιτέθηκαν σε γυναίκα και παιδιά στη Λεμεσό-Υπό την προστασία φιλοζωικής οργάνωσης
Δωρεάν στάθμευση και Wi-Fi στις παραλίες στον Δήμο Παραλιμνίου–Δερύνειας για τον Κατακλυσμό
Λειτουργούν παραλιακό εστιατόριο στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου
«Απέρριψαν αίτημα γονιών για παραμονή παιδιού στην Προδημοτική»-Καταγγελία από σύνδεσμο για ΔΕΠΥ
Βαθαίνει η κόντρα ΥΠΑΝ και ΟΕΛΜΕΚ για το σχέδιο αξιολόγησης-«Τα απεργιακά μέτρα θυματοποιούν τα παιδιά»