Παράταση για υποβολή στοιχείων στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων

Παράταση μέχρι το τέλος Μαρτίου έδωσε το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΤΕΕΔΙ) για την υποβολή των στοιχείων των πραγματικών δικαιούχων για όλες τις περιπτώσεις εταιρειών και άλλων νομικών οντοτήτων. Επιπλέον, ανακαλούνται οι χρηματικές επιβαρύνσεις που επιβλήθηκαν και επιστρέφονται τα ποσά που καταβλήθηκαν.

Σε ανακοίνωσή του το ΤΕΕΔΙ αναφέρει ότι στις 29 Ιανουαρίου 2024, τέθηκε σε ισχύ η τροποποιητική Οδηγία Κ.Δ.Π.34/2024, με την οποία ρυθμίζεται η παράταση του προβλεπόμενου χρόνου υποβολής/επιβεβαίωσης στοιχείων των πραγματικών δικαιούχων για όλες τις περιπτώσεις Εταιρειών και Άλλων Νομικών Οντοτήτων, μέχρι και την 31η Μαρτίου 2024. Συγχρόνως, ρυθμίζεται η υποχρέωση υποβολής πρόσθετων στοιχείων για τις εταιρείες ή άλλες νομικές οντότητες των οποίων η μετοχική δομή καταλήγει σε εμπίστευμα, ίδρυμα ή άλλη νομική διευθέτηση παρεμφερή με εμπίστευμα και πάλι μέχρι την 31η Μαρτίου 2024.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από την 1η Απριλίου 2024, η μη συμμόρφωση θα επιφέρει την επιβολή διοικητικών και άλλων κυρώσεων, σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί της Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες Νόμου και της ΚΔΠ112/21, ως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει.

Σε συνέχεια των πιο πάνω ρυθμίσεων, το ΤΕΕΔΙ προχωρεί σε ανάκληση των χρηματικών επιβαρύνσεων που επιβλήθηκαν και επιστροφή των χρηματικών ποσών που καταβλήθηκαν. Ειδικότερα, το ΤΕΕΔΙ αναφέρει ότι θα προβεί στις αναγκαίες διευθετήσεις, σε συνεργασία με την JCC, για επιστροφή των χρηματικών επιβαρύνσεων που πληρώθηκαν από 01/01/2024 – 16/01/2024,  απευθείας στην κάρτα με την οποία έγινε η πληρωμή, χωρίς οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια από πλευράς αιτητή.οικ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 15,7 εκατομμύρια του Τζόκερ
Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Σκάμματα» για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή
Τις εισηγήσεις για τις τ/κ περιουσίες κατέθεσε η ΠΕΠ ενώπιον της Επ. Προσφύγων
Δαπάνες €0,5 εκ. για αναβάθμιση παραλιών στον Προϋπολογισμό 2025
Μέχρι τέλος έτους η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό επιδομάτων-Καταγράφηκαν 42 διαφορετικά
Στήριξη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΤΕΠΑΚ εξέφρασε η Υπουργός Παιδείας
Γύρω στις έξι χιλιάδες τα διαφιλονικούμενα κτήματα παγκυπρίως
Στήριξη από την πολιτεία ζητούν οι επανεγκατασταθέντες Μαρωνίτες
Καταβολή ΕΕΕ σε άτομα με αναπηρία, ανεξάρτητα από το οικογενειακό εισόδημα, επιδιώκει η Βουλή
Μαθητές επιδίδονται σε τζόγο και challenges μέσω κινητών-Υπογραμμίζει την ανάγκη για απαγόρευση η ΥΠΑΝ