Σύγκρουση σε πολλαπλά πεδία στον ΔΗΣΥ-Ρίχνουν βέλη μέσω Χ προς πάσα κατεύθυνση

Η κρίση στον Δημοκρατικό Συναγερμό βρίσκει πεδίο έκφρασης και στο Χ. Μετά τις αναρτήσεις του Χρίστου Τριανταφυλλίδη, ο Αβέρωφ Νεοφύτου άδραξε την ευκαιρία να κατηγορήσει τον Νίκο Αναστασιάδη και τις αποφάσεις του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και να διαχωρίσει τη θέση του από αυτές, ενώ τα δικά του βέλη προς την πρόεδρο και τον αναπληρωτή πρόεδρο του κόμματος έριξε και ο Πέτρος Δημητρίου.

Απαντώντας σε σχόλιο που ανέφερε ότι ο Αναστασιάδης έκανε παρέμβαση υπέρ του Κωστάκη Κωνσταντίνου στο Πολιτικό Γραφείο, αφού είναι με δικές του οδηγίες που συμπεριφέρθηκε ως αντάρτης στις Προεδρικές Εκλογές, ο κ. Νεοφύτου έγραψε «δεν είναι αλήθεια πιο χρυσή, απ’ την αλήθεια της σιωπής. Μιλούν τα γεγονότα».

Απαντώντας σε άλλο σχόλιο ότι σιωπούσε για χειρισμούς του Νίκου Αναστασιάδη, όπως «το θάψιμο του Κυπριακού από μέρους του στο Κραν Μοντανά», ο κ. Νεοφύτου έγραψε «ίσως να σας έχει διαφύγει ότι μετά το Κραν Μοντανά μίλησα για το τσουνάμι που ερχόταν και ότι αμφισβητώντας την πολιτική ισότητα, θα βρεθούμε μπροστά στην κυριαρχική ισότητα. ‘Όπως και τις δηλώσεις μου στο πρώτο Εθνικό Συμβούλιο μετά το Κραν Μοντανά, που δήλωσα ότι και μονομερώς έπρεπε να είχαμε υπογράψει το πλαίσιο και μάλιστα με βουλοτζαίρην».

Όταν άλλος χρήστης του υπέδειξε πως η στήριξη στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη συνεχιζόταν και τον ρώτησε πώς γίνεται κυβερνών κόμμα να μην ήξερε τι σχεδιαζόταν για το Κραν Μοντανά, ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ απάντησε πως «βεβαίως και δεν ξέραμε. Μετά από όσα έγιναν ή δεν έγιναν στις τελευταίες προεδρικές, έχει ακόμη κάποιους που πιστεύουν ότι οι όποιες αποφάσεις ήταν από κοινού;», διερωτήθηκε. «Δεν ήρθαμε ναι σε μετωπική σύγκρουση με την Κυβέρνηση γιατί το αντίκτυπο στην οικονομία και στον τόπο θα ήταν βαρύτατο», υποστήριξε ο κ. Νεοφύτου. «Δεν έβαλα (και δεν το μετάνοιωσα), το πολιτικό μου κεφάλαιο πάνω από τι θεωρούσα πιο σωστό για τον τόπο μου», πρόσθεσε, σε μία αναφορά που πέραν του Νίκου Αναστασιάδη στοχεύει και στον Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Παλιό αγαπημένο για όλα φταίει ο Αβέρωφ»

Σε δική του ανάρτηση, ο πρώην Υφυπουργός παρά τω Προέδρω του Νίκου Αναστασιάδη, Πέτρος Δημητρίου, σχολίασε τις αναφορές της Αννίτας Δημητρίου σε τηλεοπτική της παρέμβαση, λέγοντας πως «φταίμε αυτόν που προδώσαμε γιατί δεν στηρίζει αυτούς που τον πρόδωσαν. Και αν δεν το κάνει τον βάζουμε και στη γωνιά».

Πρόσθεσε πως «σαν έτοιμη από καιρό περάσαμε στην επόμενη φάση. Στον παλιό αγαπημένο για όλα φταίει ο Αβέρωφ. Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Τίποτα δεν μάθαμε. Πραγματικά πολύ λυπηρό». Υποστήριξε, μάλιστα, πως «μου θυμίζει αυτούς που σπεύδουν να σχολιάσουν κάθε φορά ότι θα έπρεπε και το θύμα βιασμού να προσέχει. Ας μην φόραγε κοντές φούστες λ.χ.».

Ακολούθως, ο κ. Δημητρίου έστρεψε τα πυρά του και στον Ευθύμιο Δίπλαρο, που είχε δηλώσει ότι η ηγεσία δουλεύει πάρα πολλές ώρες, λέγοντας πως «μάλλον το μάθημα ενότητας θα ήταν την ίδια ώρα με εκείνες τις δύο με τέσσερις ώρες ξεκούρασης της ηγεσίας και το έχασαν».

Τέλος, ζήτησε «να σοβαρευτούμε γιατί θα κλαίμε επί ερειπίων. Όλοι. Και αυτή τη φορά η γελοιότητα των πετρών που από κάτω είναι ο Αβέρωφ δεν θα γλυτώσει κανένα. Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες».

«Μόνο δίπλα από την Αννίτα υπερασπιζόμαστε τον ΔΗΣΥ»

Παρέμβαση υπέρ της Αννίτας Δημητρίου έκανε από πλευράς του ο πρώην Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Οργανωτικού του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Στυλιανού. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του, «στεκόμαστε δίπλα στην Πρόεδρο της Παράταξης μας, Αννίτα Δημητρίου. Μόνο έτσι υπερασπιζόμαστε τον Δημοκρατικό Συναγερμό!».

«Το φορτίο που εναποθέσαμε και που κληρονόμησε στους ώμους της, είναι βαρύ και δύσκολο. Όλοι μαζί οφείλουμε να συμβάλουμε να φέρει σε πέρας την αποστολή της με επιτυχία! Και η αποστολή είναι μία: ο Δημοκρατικός Συναγερμός πρωταγωνιστής! Για τη σωτηρία της Κύπρου μας!», τόνισε.

Δειτε Επισης

Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας
«Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να είναι η λύση και δεν είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε»
Τη σημασία επίλυσης Κυπριακού υπογραμμίζουν τ/κ οργανώσεις
Υπουργική Σύνοδος στην Κύπρο στις 17 Μαΐου για Μεταναστευτικό
Επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν, προγραμματίστηκαν για την Τετάρτη οι πρώτες συναντήσεις
Στοχευμένες ενέργειες εντός έξι μηνών ζήτησε από την Chevron ο Υπουργός Ενέργειας
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Συζητήθηκε τροπολογία Ε. Χαραλαμπίδου για θητεία Προέδρου ΚΣ ΟΑΣΕ
Χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης για μισθολογική αναβάθμιση των ΣΥΟΠ ο Σιζόπουλος
Απειλεί την Τουρκία ο Τατάρ ότι αν αλλάξει πολιτική δεν θα είναι ξανά υποψήφιος