Υπεραμύνθηκε ο Αρχηγός για οπαδική βία, απάντησε ο Σάντης-«Σχεδόν τον ικέτευα να αλλάξει έδρα ο αγώνας»

Υπεραμύνθηκε των ενεργειών της Αστυνομίας, ο Αρχηγός της Δύναμης, σε σχέση με τις ευθύνες που της καταλογίζονται για την οπαδική βία και την αδυναμία των Αρχών, να αποτρέψουν παραβατικές συμπεριφορές και να ελέγξουν τα αντικείμενα που μπαίνουν στους αγωνιστικούς χώρους.

Στη σκιά των επεισοδίων και όσα λαμβάνουν χώρα σε σχέση με τις αποφάσεις για τη βία στα γήπεδα, ο Στέλιος Παπαθεοδώρου, μιλώντας ενώπιον της Βουλής, στην παρουσία των ποδοσφαιρικών παραγόντων, κράτησε αμυντική στάση, ενώ έριξε το μπαλάκι της ευθύνης και στις ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παίζουν μπάλα στο ίδιο γήπεδο τα Σωματεία-Δεν θέλουν εποπτεία Συνδέσμων, ρίχνουν την ευθύνη στην πολιτεία

Όπως ανέφερε, «δεν μπορεί η Αστυνομία να είναι στο μάτι του κυκλώνα κάθε εβδομάδα, για την αστυνόμευση σωρεία αθλημάτων. Το έργο της Αστυνομίας είναι επίπονο, όσον αφορά στην εξεύρεση των μελών και της ασφάλειάς τους. Αναφέρθηκε από κάποιους, ότι έχει να κάνει με την οπαδική βία, ευθύνη έχει η Αστυνομία. Δεν ακούσαμε τι έκαναν οι ομάδες, πέραν από την Ομόνοια, για τους οπαδούς της. Οι άλλες ομάδες τι έκαναν; Να μας πουν τι έκαναν; Δεν μπορεί η ΑΕΛ, οι οπαδοί της οποίας έκαναν τα επεισόδια να επιρρίπτει τις ευθύνες στην Αστυνομία».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως, «είναι μία προσπάθεια που ως Αστυνομία, νιώθουμε ότι είμαστε μόνοι μας. Τα τελευταία χρόνια συζητούμε για τα κλειστά κυκλώματα. Με πρωτοβουλία δική μας, επισκεφτήκαμε και στείλαμε και στα σωματεία και στον ΚΟΑ, τα βελτιωτικά έργα που πρέπει να γίνουν στα στάδια. Τι έκαναν; Η ταυτοποίηση με την κάρτα φιλάθλου. Μπαίνουν με πλαστές κάρτες. Εμείς επιφορτιστήκαμε με τις έρευνες. Έχουμε πληροφορίες ότι τα αντικείμενα μεγάλου μεγέθους, δεν μπαίνουν από τις εισόδους. Μπαίνουν από άλλους».

Μάλιστα κατήγγειλε πως, «πρόσωπα από συγκεκριμένες ομάδες, σε Λεμεσό και Λευκωσία, είχαν φωτοβολίδες και κροτίδες σε ταβάνι σε χώρο που χειρίζονται τα σωματεία. Οι συλλήψεις για το 2022-2023 ήταν πενήντα οκτώ και το 2023-2024 πενήντα μία».

Πρόσθεσε επίσης πως, «εμείς έχουμε και τη βούληση και είμαστε πρόθυμοι να παρέχουμε κάθε μέσο, στη συνεργασία με όλους τους φορείς. Δεν μπορεί η Αστυνομία να θεωρείται υπεύθυνη για όποια παράβαση στους αθλητικούς χώρους. Αυτή είναι η αλήθεια. Κάνουμε το παν για περιορισμό της βίας. Κάποιες φορές προλάβαμε κάποια επεισόδια».

Απαντώντας στον Αρχηγό Αστυνομίας, ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ανδρέας Σάντης, διερωτήθηκε αν το μόνο κριτήριο του Αρχηγού, «για αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, είναι πόσοι αποβλήθηκαν από τα γήπεδα;»,

Στη συνέχεια υπενθύμισε πως, «με δική μας εισήγηση άλλαξε ο τρόπος εισαγωγής των φιλοξενούμενων στα γήπεδα. Σχεδόν ικέρευα τον Αρχηγό να αλλάξει η έδρα του αγώνα Ομόνοιας 29Μ-Ανόρθωσης, επειδή ήταν επικίνδυνο να γίνει ο αγώνας. Όταν πήγαμε στο ΓΣΠ και χωρίς να μπει ένας οπαδός της Ομόνοιας στο γήπεδο, είχαμε στο κέντρο του γηπέδου ναυτική φωτοβολίδα», ανέφερε.

«Αν θεωρεί ο οποιοσδήποτε εδώ μέσα ότι δεν θα μπουν φωτοβολίδες και κροτίδες στα γήπεδα, πλανάται πλάνη οικτρά. Είναι αστεία η αναφορά ότι οι κροτίδες μπαίνουν στα γήπεδα, επειδή η Αστυνομία είχε αναφέρει ότι μπαίνουν σε σημεία που δεν μπορούν να ελεχθούν. Η Αστυνομία ήρθε εδώ με αμυντική στάση. Να δούμε το πρόβλημα σε συνεργασία για να το λύσουμε και να μην επιρρίπτουμε ευθύνες», υπέδειξε ο κ. Σάντης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτσι θα αποφασίζει η Κυβέρνηση για κεκλεισμένων, θέλει συμμετοχή ο Κούμας-Πού τράβηξε κόκκινες γραμμές

Δειτε Επισης

Δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δεκαοκτώ μέλη έστειλε στην Κύπρο η Ιορδανία
Στην Κύπρο αποστολή από την Ιορδανία για ενίσχυση των πτητικών μέσων αεροπυρόσβεσης
Χειροπέδες σε άλλους δύο για το «Δημητρούι»-Ο ένας κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών
Ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας ανήμερα του Πάσχα-Έφυγαν με διαφορά τρία χρόνια μάνα και γιος
Μαύρο Πάσχα, νεκρός ο 30χρονος Ευτύχιος-Μετωπική σύγκρουση της μοτοσικλέτας του με όχημα
Αυτοί οι δύο αναζητουνται για τα επεισόδια στο Κίτι
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων βράχων-Περιορισμένη ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο