Τάξη και οργάνωση στο παιδικό δωμάτιο; Και όμως υπάρχει μια ...μαγική συνταγή

Η οργάνωση και διατήρηση της τάξης ενός παιδικού δωματίου φαντάζει ομολογουμένως άπιαστη ή και όνειρο θερινής νυχτός, ιδιαίτερα για όσους από εμάς έχουμε μικρά παιδιά και αναγνωρίζουμε και τι σημαίνει αλλά και με τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

Το ευχάριστο πάντως είναι πως υπάρχει ο τρόπος να πετύχουμε δύο στα δύο. Αρκεί να ακολουθήσουμε κάποια πρακτικά βήματα, τα οποία θα μας βγάλουν τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα ασπροπρόσωπους. Η αξιοποίηση για παράδειγμα κάθε γωνιάς του δωματίου με την ανάλογη επίπλωση που προϋποθέτει έξυπνη αποθήκευση και φυσικά διαθέτει μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση, μπορεί να κάνει τα ίδια τα παιδιά να βλέπουν το συγύρισμα σαν κάτι δημιουργικό και ευχάριστο το οποίο δεν θα θέλουν πλέον να αποφεύγουν. Τουναντίον, θα το επιδιώκουν.

Το θέμα θα μου πείτε, είναι πού μπορούμε να βρούμε αυτές τις πολλές και... «μαγικές» λύσεις αποθήκευσης και συν τω χρόνω έμπνευσης των μικρών ταραξιών μας. Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα από τη λέξη ΙΚΕΑ. Διότι υπάρχει τόση ποικιλία επιλογών σε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές, που δεν υπάρχει περίπτωση να μην καλυφθεί κάθε ανάγκη και προτίμηση.

TROFAST: Η σύνθεση που πάει παντού

Ξεκινώντας από τις διάσημες συνθέσεις αποθήκευσης TROFAST οι οποίες είναι συνυφασμένες με την ιστορία της ΙΚΕΑ, αντιλαμβάνεται κανείς ότι μπορούν να τοποθετηθούν σε κάθε παιδικό δωμάτιο, όποιο και να είναι το μέγεθός του, όποια ανάγκη και αν προκύπτει.

Αρκεί να πούμε πως δεν είναι υπερβολή το γεγονός ότι, η συγκεκριμένη σύνθεση, που προσφέρει πληθώρα επιλογών, σχημάτων, χρωμάτων και μεγεθών, πάει παντού. Είναι τόσο πρακτική και ασφαλής, μεταφέρεται εύκολα και μέσα σε αυτή μπορούν να τοποθετηθούν πολλά αντικείμενα και παιχνίδια, ανά κατηγορία ή μέγεθος ή ακόμη και χρώμα. Θα σας πω μόνο κάτι απλό. Ότι η συγκεκριμένη σύνθεση ταιριάζει απόλυτα με το προφίλ κάθε -κατά κύριο λόγο μαμάς- που έχει μανία με την τάξη, οπως ισχύει και για τη γράφουσα μαμά!

2 (1)

SMASTAD/PLATSA: Ιδανική για κάθε ανάγκη αποθήκευσης

Με τις πολλές επιλογές που προσφέρει η σειρά SMASTAD/PLATSA μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη αποθήκευσης σε κάθε φάση της ζωής των παιδιών μας, ξεκινώντας από τη βρεφική ηλικία και φθάνοντας χωρίς υπερβολή ακόμη και μέχρι την ενηλικίωσή τους. Στον αριθμό αυτό ασφαλώς δεν περιλαμβάνονται τα κουτιά αποθήκευσης και άλλες τόσες συναφείς επιλογές που υπάρχουν στην ΙΚΕΑ.

Στη σειρά υπάρχει μια πλειάδα επιλογών σε ντουλάπες που περιλαμβάνουν ράγες για κρέμασμα ρούχων, συρταριέρες, συνθέσεις αποθήκευσης με πάγκο, συρόμενες μονάδες και άλλα τόσα, που μπορούν να είναι είτε μόνα τους, είτε ακόμη και σε συνδυασμούς. Όλα σε αγαπημένες χρωματικές επιλογές, σχήματα και μεγέθη για κάθε γούστο και κάθε ιδιαίτερη ανάγκη.

  • Οι συρταριέρες υπνοδωματίου

Όποιο και αν είναι το μέγεθος του δωματίου, σημασία έχει ότι υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές σε συρταριέρες που θα βρείτε και την ιδανική για την περίπτωσή σας. Με λιγότερα ή και περισσότερα συρτάρια, μέσα στα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε ότι επιθυμείτε και για λόγους οργάνωσης, αλλά και για λόγους καθαριότητας.

  • Βιβλιοθήκες

Και καθώς το παιδί μεγαλώνει, αρχίζει να αποκτά και τα πρώτα του βιβλία. Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζει από μικρό ότι σε εκείνο τον χώρο πρέπει να τοποθετούνται τα βιβλία του. Και ομολογουμένως είναι σπουδαία η δύναμη της συνήθειας. Όσο για το τι προσφέρει σε βιβλιοθήκες η ΙΚΕΑ; Εκείνο που έχω να σας πω είναι πως οι επιλογές είναι τόσες πολλές που δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε κάποια που να σας ταιριάζει.

3

Από ένα έξυπνο και τακτοποιημένο παιδικό δωμάτιο δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και τα ανάλογα κουτιά αποθήκευσης κάθε μεγέθους και χρώματος. Με ροδάκια ή καπάκι, πλαστικά, χάρτινα, ή ξύλινα, με παιχνιδιάρικο μοτίβο ή μονόχρωμα. Ασφαλώς δεν απουσιάζουν και οι επιλογές σε τσάντες και καλάθια αποθήκευσης.

SLAKT: Τα πιο unique κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο

Μη μου πείτε πως δεν φαντάζει ιδανική λύση με για ένα μικρό ή μέτριου μεγέθους δωμάτιο το κρεβάτι που διαθέτει αποθηκευτικό χώρο. Αυτό που έχω πάντως να σας πω εγώ, είναι ότι στην ΙΚΕΑ υπάρχουν αυτές οι επιλογές. Εκεί μπορούμε να βρούμε κρεβάτια με συρταριέρες, με χώρο αποθήκευσης κ.α.

Οργάνωση παιδικού δωματίου σημαίνει ΙΚΕΑ

Είναι γι’ αυτό τον λόγο που η επιλογή της ΙΚΕΑ αποτελεί μονόδρομο, σ’ ότι αφορά στην οργάνωση και στην τάξη του παιδικού δωματίου. Υπάρχουν τόσες πολλές λύσεις τις οποίες μας προσφέρει και μπορούμε να δούμε στα καταστήματα ΙΚΕΑ Κύπρου αλλά και στην ΙΚΕΑ online, από όπου επίσης μπορούμε να κάνουμε τις αγορές μας με ιδιαίτερη ευκολία.

Δειτε Επισης

ΠΑΣΥΚΑΦ: Συνεχίζει για δεύτερη χρόνια το επιτυχημένο πρόγραμμα «Αλλάζω…ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΕΓΩ»
Ποιο είναι το φαινόμενο που απειλεί τις σχέσεις μας;
Καρδιακοί όγκοι
Metropolis Mall: Ο Kύριος Προορισμός Αγορών, Ψυχαγωγίας και Κοινότητας στην Καρδιά της Λάρνακας
Ο 7ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής Robotex και ο 1ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Αθλητικής Ρομποτικής MRC
Η γκαλερί RIANA RAOUNA παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Matete Martini “HUG EACH OTHER AGAIN” στη Λευκωσία
Πρωταθλητές στον αθλητισμό ενώνουν δυνάμεις για το Telethon
Έρχεται η απόλυτη γαστρονομική εμπειρία που κανένας λάτρης της gourmet κουζίνας δεν πρέπει να χάσει
Συμμετοχή του Σχεδίου Ανάκαμψης στην εκδήλωση για την Ημέρα Ευρώπης
Ευρωεκλογές 2024: Ανοιχτή Συζήτηση με υποψήφιους Ευρωβουλευτές