Εκτός ΓεΣΥ ο γιατρός που κρίθηκε ένοχος για άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας ασθενούς

Εκτός του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ) βρέθηκε ο γιατρός που κρίθηκε ένοχος από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, για άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας ασθενούς.

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, ως όφειλε απέστειλε σήμερα σχετική επιστολή προς τον γιατρό ότι αποβάλλεται από το ΓεΣΥ και ως εκ τούτου θα πρέπει άμεσα να σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Πάντως ,ο ΟΑΥ ανταποκρίθηκε αρμοδίως, αφού όπως αναφέρθηκε πρόσφατα στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, ο Οργανισμός σε περιπτώσεις που εναντίον γιατρού εκκρεμεί ποινική υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου, αναστέλλει τις υπηρεσίες του εντός του ΓεΣΥ. Όσον αφορά στην άδεια εξάσκησης επαγγέλματος, όπως αναφέρθηκε κατά τη συνεδρία, αρμόδιο σώμα είναι το Ιατρικό Συμβούλιο Κύπρου.

Ως εκ τούτου, μπορεί ο ΟΑΥ να απομάκρυνε τον γιατρό από το ΓεΣΥ, ωστόσο μπορεί να συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμά του ιδιωτικά και μόνο ο ΠΙΣ θα μπορούσε να του αφαιρέσει την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.

Υπενθυμίζεται πως τα αδικήματα για τα οποία κρίθηκε ένοχος ο γιατρός διαπράχθηκαν τον Αύγουστο 2020, όταν το θύμα επισκέφθηκε τον κατηγορούμενο, για ιατρική εξέταση. Το Δικαστήριο, έκρινε ως αξιόπιστους το θύμα και το σύνολο των άλλων μαρτύρων κατηγόριας, κρίνοντας ταυτόχρονα τον κατηγορούμενο ως αναξιόπιστο.

Ο γιατρός θα ακούσει την ποινή του από το Δικαστήριο σε μεταγενέστερο στάδιο.

Δειτε Επισης

Ανάσα από τις υψηλές θερμοκρασίες-Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Κλιματιζόμενοι χώροι διαθέσιμοι στους πολίτες λόγω καύσωνα από Δήμο Λεμεσού
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού τη Δευτέρα
Συνεχίζεται η προσπάθεια για την ΑΤΑ, λένε συνδικαλιστές μετά τη συνάντηση με Υπ. Εργασίας
Απαντά στους Εικαστικούς Καλλιτέχνες ο Δήμος Λευκωσίας-Δηλώνει πρόθυμος να συζητήσει κατάρτιση νέας συμφωνίας
Ο Δήμος Λευκωσίας πήρε το κτήριο στέγασής του, ανέφερε το Σωματείο Εικαστικών Καλλιτεχνών
Ικανοποίηση Δήμου Στροβόλου για ανταπόκριση Κυβέρνησης σε προτάσεις του
Σημαντικό βήμα για αυτονομία θεωρούν οι ΕΟΑ τη ρύθμιση που ψήφισε η Βουλή
Ανοικτός κλιματιζόμενος χώρος στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου
Εγκρίθηκαν από τη Βουλή οι κανονισμοί για τη διάθεση γης για πανεπιστήμια