Πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ κατέρριψε πύραυλο κρουζ των Χούτι που κατευθυνόταν στην Ερυθρά Θάλασσα

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Gravely (DDG 107) «κατέρριψε» χθες Τρίτη στις 23:30 (σ.σ. ώρα Σανάα· 22:30 ώρα Κύπρου) πύραυλο κρουζ «που εκτοξεύθηκε από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν αντάρτες Χούτι προς την κατεύθυνση της Ερυθράς Θάλασσας», ανακοίνωσε μέσω X (του πρώην Twitter) το μεικτό διοικητήριο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).

«Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ούτε ζημιές», πρόσθεσε η CENTCOM.

Οι Χούτι, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν και ελέγχουν σχεδόν όλη τη βόρεια Υεμένη, πολλαπλασίασαν από τα τέλη της περασμένης χρονιάς τις επιθέσεις τους εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, εξωθώντας μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες να δώσουν εντολή στα καράβια τους να κάνουν τον γύρο της Αφρικής, με αποτέλεσμα να καταστούν πολύ πιο χρονοβόρες και δαπανηρές οι θαλάσσιες μεταφορές. Συνεχίζουν να εξαπολύουν πυραύλους και drones, παρά τη σειρά πυραυλικών πληγμάτων των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και της Βρετανίας εναντίον εγκαταστάσεων, θέσεων και πυραύλων τους.

Ο όγκος των εμπορευμάτων που διέρχονται από τη Διώρυγα του Σουέζ μειώθηκε κατά 42% μέσα σε δυο μήνες εξαιτίας των επιθέσεων, κατά υπολογισμούς της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Wall Street Journal: Πρόβες πολέμου στον Ειρηνικό, ΗΠΑ και Κίνα ακονίζουν τα ξίφη τους
Τουλάχιστον 100 φάκελοι με ελλείψεις στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών-Θα γίνει επανέλεγχος
«Όχι» Ιράν σε διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ αν ζητηθεί διακοπή του εμπλουτισμού ουρανίου
Έρευνες της Αστυνομίας στη Λεμεσό μετά από πληροφορία για ύποπτο πρόσωπο
Σ. Στεφάνου: Με καλή θέληση και με συγκεκριμένες θέσεις να προσέλθει στη Νέα Υόρκη η Ε/κ πλευρά
Ν. Παπαδόπουλος: Πρέπει να στηρίξουμε τον Πρόεδρο για να διεκδικεί και όχι να προτείνουμε υποχωρήσεις
Κύπρος και Γαλλία υπογράφουν αναβαθμισμένη στρατηγική εταιρική συμφωνία-Προανήγγειλε επίσκεψη Μακρόν ο Πρόεδρος
Αναμένει εισήγηση από Νομική Υπηρεσία για πολλαπλές συντάξεις ο ΠτΔ-«Η Βουλή επέλεξε κάτι διαφορετικό, απόλυτα σεβαστό»
Με εναλλακτικά σενάρια μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Ξεκάθαρος στόχος η επανέναρξη συνομιλίων
Πρώην αστυνομικός στην Τουρκία δολοφόνησε την φίλη του, την έβαλε σε βαλίτσα και την πέταξε στο δρόμο