Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Πρόεδρος για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, το απόγευμα της 31ης Ιανουαρίου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παραστεί στην εκδήλωση που διοργανώνει η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εις μνήμη του Ζακ Ντελόρ, ενώ το βράδυ αναμένεται να παρακαθίσει στο δείπνο που θα παραθέτει προς τιμή των ηγετών ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Το πρωί της επομένης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ ακολούθως θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τις οποίες θα απασχολήσουν θέματα που άπτονται της αναθεώρησης του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, η κατάσταση στην Ουκρανία και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα απευθυνθεί με ομιλία του στη Σύνοδο, όπου θα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στην κρίσιμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στην ανάγκη για λήψη ενεργού ρόλου από πλευράς της ΕΕ για τον τερματισμό, αλλά και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Αντωνίου, τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου Βίκτωρα Παπαδόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες, θα επιστρέψει στην Κύπρο αργά το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 20χρονο που προέβαινε σε άσεμνες πράξεις έξω από πανεπιστήμιο στη Λευκωσία
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακυρώνει την απόφαση της Κομισιόν να αποκρύψει τα μηνύματα φον ντερ Λάιεν-Μπουρλά
Προστασία ζωτικών ενεργειακών υποδομών από παρεμβάσεις ζητά από ΕΕ ο Παπαναστασίου
Πώς τοποθετείται ο ΠΔΣ για την έκθεση Ελεγκτικής-«Επείγουσα ανάγκη η σύσταση Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Δικαστηρίων»
Ζητά ενότητα ο Μυριάνθους μετά την αποκάλυψη προθέσεων από Διομήδους-«Καταλληλότερος ο Αναστασίου»
Μη παραδοχή απάντησαν σε όλες τις κατηγορίες Νεκτάριος και Πορφύριος
Κατακρεούργησε τη μητέρα του γιατί του είπε πως δεν εργάζεται ο 21χρονος-Έβγαλε βόλτα τα σκυλιά μετά τη δολοφονία
Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελλάδα-Αισθητός και στην Κύπρο, προειδοποίηση για τσουνάμι
Παραδόθηκε στις φλόγες όχημα 27χρονου
Ντρίμπλαραν τα μέτρα της Αστυνομίας στον Πριέτο οι εμπρηστές, δεν στάθηκαν εμπόδιο στους δράστες οι περιπολίες