Στήνει ασπίδα προστασίας στην Αννίτα με φόντο τα πυρά Αβέρωφ ο Κασουλίδης

Παρέμβαση στα όσα συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον ΔΗΣΥ έκανε ο Γιαννάκης Κασουλίδης, ένα στέλεχος που χαίρει μεγάλου σεβασμού στο εσωτερικό του κόμματος. Η παρέμβασή του, μάλιστα, έγινε μόλις μερικά λεπτά μετά την ανακοίνωση του Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος κατηγόρησε την ηγεσία του κόμματος ότι έκανε τους υπονομευτές σημαιοφόρους και λειτουργεί ατύπως ως απάντηση. Ο κ. Κασουλίδης έκανε έκκληση για ενότητα, τονίζοντας ότι «η παράταξη ενωμένη, πρέπει να προχωρήσει μπροστά». Υπέδειξε πως δεν εναπόκειται στη σημερινή ηγεσία να ανατρέψει τις αποφάσεις που προϋπήρχαν και ότι τα μέλη του κόμματος πρέπει να δεχθούν τους κανόνες που θέσπισαν τα συλλογικά όργανα.

«Είναι γεγονός ότι κατά τις τελευταίες προεδρικές Εκλογές η αποστασία δημιούργησε ένα μεγάλο τραύμα και οδήγησε στην ήττα μας. Όμως ο ΔΗΣΥ, ιδρύθηκε για να καλύπτει το μεγαλύτερο κομμάτι της κεντροδεξιάς στην Κύπρο, και βασίζεται στην ιδρυτική Διακήρυξη Αρχών του που είναι επίκαιρες ακόμα και σήμερα. Ο ΔΗΣΥ προορίζεται να παραμείνει και να συνεχίσει την ιστορική πορεία του. Οι κάλπες του προσεχούς Ιουνίου αποτελούν για μας την πρόκληση για να αποδείξουμε ότι επιστρέφουμε πίσω στην παλιά αίγλη του. Είναι στοίχημα για τη σημερινή ηγεσία του, τα

μέλη του και τους υποστηρικτές του», ανέφερε ο κ. Κασουλίδης.

Ακολούθως, σημείωσε πως «αναδείξαμε δημοκρατικά τη νέα ηγεσία του και πρέπει να τη στηρίξουμε και να της συμπαρασταθούμε. Ανέλαβε παραλαμβάνοντας και τις αποφάσεις που προϋπήρχαν αφού μεσολάβησαν μια Παγκύπρια εκλογική συνέλευση και ένα Παγκύπριο Συνέδριο». «Δεν εναπόκειται στη σημερινή ηγεσία να ανατρέψει τις αποφάσεις αυτές. Αποφάσεις που θέλουν να επαναφέρουν την ηρεμία στο κόμμα και να αφήσουν τα τραύματα του πρόσφατου παρελθόντος σαν μια θλιβερή ανάμνηση», τόνισε.

«Τα μέλη του κόμματος πρέπει να δεχθούν τους κανόνες που θέσπισαν τα συλλογικά όργανα. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε χωρίς κανόνες. Ένας από αυτούς τους κανόνες ορίζει πότε καλούνται τα ίδια τα μέλη να πάρουν τις αποφάσεις τους με μυστική ψηφοφορία. Είναι δικαίωμα του κάθε ψηφοφόρου να καθορίσει ο ίδιος τα κριτήρια του, που μπορεί να περιλαμβάνουν τη συνέπεια των υποψηφίων για τη νομιμοφροσύνη προς το κόμμα, την προσφορά τους και τους αγώνες τους», υπέδειξε.

«Τέλος οι υποστηρικτές, οι ψηφοφόροι θα κληθούν ασφαλώς στην κάλπη του κράτους να αποφασίσουν με βάση τα κριτήρια που οι ίδιοι εν τη σοφία τους θα ζυγίσουν. Θα είναι οι τελικοί κριτές. Η Παράταξη ενωμένη, πρέπει να προχωρήσει μπροστά», υπογράμμισε το στέλεχος του ΔΗΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι, λίγο νωρίτερα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είχε δηλώσει ότι «στο κόμμα μας, κατ’ επίκληση της ενότητας βάζουν σημαιοφόρους εκείνους που τορπίλισαν την ενότητα και υπονόμευσαν την παράταξη», παίρνοντας ξεκάθαρα θέση εναντίον της απόφασης του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος να υποστηρίξει την υποψηφιότητα Κωστάκη Κωνσταντίνου στον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης Πάφου.

Επανήλθε ο Τριανταφυλλίδης με σπόντες για το Καταστατικό

Εξαιρετική χαρακτήρισε την παρέμβαση του Γιαννάκη Κασουλιδη ο νομικό σύμβουλος του ΔΗΣΥ, Κρις Τριανταφυλλίδης.

Όπως ανέφερε σε ανάρτηση του στο X ο κ. Τριανταφυλλίδης, η δήλωση είναι «απόλυτα σωστή η διαπίστωση του ότι η αποστασία οδήγησε στην ήττα του Κόμματος στις Προεδρικές Εκλογές».

Παράλληλα πρόσθεσε πως, «πολύ σημαντική και η θέση του ότι στα Κόμματα υπάρχουν κανόνες τους οποίους τα μέλη πρέπει να αποδεχθούν. Ο πιο βασικός κανόνας βέβαια πάνω στον όποιον βασίζονται όλοι οι άλλοι είναι το Καταστατικό του Κόμματος».

Δειτε Επισης

BINTEO: Υπό τον έλεγχο του Ισραήλ το συνοριακό πέρασμα στη Ράφα-Στον αέρα η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου για τους πυροβολισμούς στο Ζακάκι
Συμπλοκή έξω από νυχτερινό μαγαζί στο κέντρο της Λευκωσίας-Εντοπίστηκε πιστόλι
Σε ειδικούς εκλογικούς θαλάμους θα ψηφίσουν τα άτομα σε τροχοκάθισμα στις διπλές εκλογές
Διεθνής αγωνία για τη Ράφα καθώς εντείνονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί
Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο υποστατικό στην Έγκωμη
Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Ράφα, ενώ η πίεση για κατάπαυση του πυρός εντείνεται
Συνελήφθη 21χρονος για τα επεισόδια και τον εμπρησμό περιπολικού στον Ύψωνα
Στην Κύπρο μέχρι τις 14 Μαΐου η Ολγκίν για σειρά επαφών
Αναζητώντας δικαίωση σε ένα ωκεανό αδικίας...