Μετά το σάλο και τη δίμηνη παύση επιστρέφει στα έδρανα η Ad Hoc για το Δημογραφικό

Μετά το σάλο και τις αντιδράσεις, για τα θέματα που συζητά η Ad Hoc Επιτροπή για το Δημογραφικό πρόβλημα, που κατά κύριο λόγο περιστρέφονται γύρω από το μεταναστευτικό πρόβλημα, το οποίο δεν άπτεται της αρμοδιότητας της, επιστρέφει στις συνεδρίες της και ξεκινά ξανά να μελετά θέματα.

Η Ad Hoc Επιτροπή για το Δημογραφικό την τελευταία φορά που είχε προγραμματισμένη συνεδρία ήταν στα μέσα Νοεμβρίου, ωστόσο αναβλήθηκε μετά από αντιδράσεις που υπήρχαν, ότι η εν λόγω Επιτροπή εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό πρόβλημα. Μάλιστα, για το ζήτημα είχε συγκληθεί εντός Σεπτεμβρίου και η Επιτροπή Επιλογής, η οποία είχε ζητήσει όπως η Ad Hoc Επιτροπή περιορίσει τις συζητήσεις για το μεταναστευτικό.

Εκτός από αυτό, έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι η εν λόγω Επιτροπή, από την φύση της και επειδή δεν έχει αρμοδιότητα για να θεσπίσει οποιοδήποτε νομοθετικό κείμενο, συνεδρίαζε εβδομαδιαία, όπως τις άλλες Επιτροπές και δεν ακολουθεί τη διαδικασία που θα έπρεπε, δεδομένου ότι ως Ad Hoc, έπρεπε να συνεδριάζει σε πιο αραιά διαστήματα, σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Πάντως, μετά την δίμηνη παύση της, η Επιτροπή επιστρέφει και θέτει στο τραπέζι θέματα που αφορούν την υπογεννητικότητα, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες. Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΕΛΑΜ, Λίνος Παπαγιάννης, η Επιτροπή είχε δώσει ένα χρονικό περιθώριο στο Υπουργείο Εργασίας, όπως ενημερώσει για την επόμενη έκθεση για την υπογεννητικότητα στην Κύπρο και πότε θα δημοσιευτεί.

Μέχρι στιγμής, όπως επεσήμανε ο κ. Παπαγιάννης, η Επιτροπή δεν έλαβε οποιαδήποτε απάντηση και προς αυτό το σκοπό, αποφασίστηκε όπως τεθούν προς συζήτηση τα θέματα που αφορούν τις οικογένειες πολυτέκνων και τριτέκνων και να ενημερωθούν κατά πόσο είχαν λάβει την στήριξη που ζήτησαν, τόσο από την νυν Κυβέρνηση, όσο και από την προηγούμενη.

Πάντως, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ενδεχομένως να ενημερωθούν και οι βουλευτές για τις διαβουλεύσεις που είχαν οι οργανώσεις, στο προηγούμενο διάστημα, με τα αρμόδια τμήματα της Κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας.

Αυτό που αποτελεί στοίχημα για την Επιτροπή, είναι κατά πόσο θα περιοριστεί στις αρμοδιότητές της ή αν θα υποκύψει και θα τοποθετηθεί για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Δειτε Επισης

Σε συνεργασία για προστασία του χαλλουμιού ΠΟΠ καλεί το Υπ. Γεωργίας τους αιγοπροβατοτρόφους
Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Προεδρικό οι αιγοπροβατοτρόφοι για επιπλέον γάλα στους τυροκόμους
Μέτρα ΑΗΚ μετά το θάνατο γυπών από ηλεκτροπληξία, ζητούν περιβαλλοντικές οργανώσεις και Υπ. Θήρας
Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ-Μείωση στην Κύπρο
Μη προσβάσιμα τα γήπεδα σε ΑμεΑ, πολλά παράπονα για το στάδιο Άλφαμεγα-Σειρά μέτρων από Λοττίδη
Μεγάλη δεντροφύτευση στη Μοσφιλωτή από την Πράσινη Ασπίδα, μέσο του προγράμματος You Reforest Cyprus
Σε λειτουργία δύο νέα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία
Μικρή αύξηση μεριδίου ηλεκτρικών οχημάτων σε Κύπρο
Αγγίζει τους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι τη Δευτέρα
Εγκατεστημένες κάμερες στα πλείστα ιδιωτικά νηπιαγωγεία-Ζητά τήρηση νόμου για την παρακολούθηση η Ισότητα