ΒΙΝΤΕΟ: Εκρήξεις κοντά στον τάφο του Κασέμ Σουλεϊμανί στο Ιράν-Αναφορές για 73 νεκρούς

Εκρήξεις σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης κοντά στο νεκροταφείο όπου είναι θαμμένος ο Κασέμ Σουλεϊμανί στην πόλη Κερμάν στο νοτιοανατολικό Ιράν, όπως ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας, κάνοντας λόγο και για τουλάχιστον 73 νεκρούς.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν με διαφορά 10 λεπτών, ενώ πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στην περιοχή για την τέταρτη επέτειο της δολοφονίας του διοικητή της Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης σε αμερικανική επιχείρηση στη Βαγδάτη. Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο Mehr οι εκρήξεις προκλήθηκαν από μηχανισμούς, οι οποίοι ενεργοποιήθηκαν με τηλεχειρισμό.

Η ιρανική τηλεόραση έκανε λόγο και για τουλάχιστον 173 τραυματίες.

Η κρατική τηλεόραση έδειξε διασώστες της Ερυθράς Ημισελήνου να φροντίζουν τραυματίες στην τελετή, όπου εκατοντάδες Ιρανοί είχαν συγκεντρωθεί για την επέτειο.

"Οι ομάδες μας ταχείας απόκρισης απομακρύνουν τους τραυματίες... Όμως υπάρχουν πλήθη που μπλοκάρουν δρόμους", δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Ρεζά Φαλάχ, επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου στην επαρχία Κερμάν.

Ο Σουλεϊμανί, 62 ετών κατά τη στιγμή του θανάτου του, θεωρούνταν ο κύριος παράγοντας των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ιράν στη Μέση Ανατολή και συμμετείχε επί πολλά χρόνια σε δραστηριότητες σε όλη την περιοχή.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Επιχείρηση «Ιστός Αράχνης»-Πώς στήθηκε επί 18 μήνες το σαμποτάζ των Ουκρανών στις ρωσικές βάσεις
Έφυγαν για Κωνσταντινούπολη οι Ρώσοι-Ο Ζελένσκι υποστηρίζει ότι θα στείλει αντιπροσωπεία για τις συνομιλίες
Οι σκληροπυρηνικοί Ultras της Παρί, ο Ζιντάν και το φιάσκο των Αρχών-Οι λόγοι πίσω από τα επεισόδια στο Παρίσι
Σαμποτάζ σε ρωσικές βάσεις από τους Ουκρανούς-Κατέστρεψαν με drone πάνω από 40 μαχητικά
Αυτή είναι η απάντηση των 13 σημείων της Χαμάς που ο Γουίτκοφ χαρακτήρισε «απαράδεκτη»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που όχημα πέφτει πάνω στους οπαδούς της Παρί στη Γαλλία
Τουλάχιστον τρεις νεκροί μετά από πυρκαγιά σε νοσοκομείο του Αμβούργου-Πάνω από 50 οι τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Από εκρήξεις η κατάρρευση των δύο γεφυρών στη Ρωσία-Νεκροί και δεκάδες τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Αιματοβαμμένος τελικός με δύο νεκρούς και 200 τραυματίες-Πάνω από 550 συλλήψεις, χάος στη Γαλλία
ΒΙΝΤΕΟ: Νεκρός 17χρονος στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Champions League-Μαχαιρώθηκε στο στήθος