ΒΙΝΤΕΟ: Εκρήξεις κοντά στον τάφο του Κασέμ Σουλεϊμανί στο Ιράν-Αναφορές για 73 νεκρούς

Εκρήξεις σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης κοντά στο νεκροταφείο όπου είναι θαμμένος ο Κασέμ Σουλεϊμανί στην πόλη Κερμάν στο νοτιοανατολικό Ιράν, όπως ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας, κάνοντας λόγο και για τουλάχιστον 73 νεκρούς.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν με διαφορά 10 λεπτών, ενώ πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στην περιοχή για την τέταρτη επέτειο της δολοφονίας του διοικητή της Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης σε αμερικανική επιχείρηση στη Βαγδάτη. Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο Mehr οι εκρήξεις προκλήθηκαν από μηχανισμούς, οι οποίοι ενεργοποιήθηκαν με τηλεχειρισμό.

Η ιρανική τηλεόραση έκανε λόγο και για τουλάχιστον 173 τραυματίες.

Η κρατική τηλεόραση έδειξε διασώστες της Ερυθράς Ημισελήνου να φροντίζουν τραυματίες στην τελετή, όπου εκατοντάδες Ιρανοί είχαν συγκεντρωθεί για την επέτειο.

"Οι ομάδες μας ταχείας απόκρισης απομακρύνουν τους τραυματίες... Όμως υπάρχουν πλήθη που μπλοκάρουν δρόμους", δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Ρεζά Φαλάχ, επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου στην επαρχία Κερμάν.

Ο Σουλεϊμανί, 62 ετών κατά τη στιγμή του θανάτου του, θεωρούνταν ο κύριος παράγοντας των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ιράν στη Μέση Ανατολή και συμμετείχε επί πολλά χρόνια σε δραστηριότητες σε όλη την περιοχή.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 20 συλλήψεις για τη φονική φωτιά στα Σκόπια-«Όλοι άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο»
Προανήγγειλε επαφές με Πούτιν για την Ουκρανία Τράμπ-Θα συνομιλήσουν την Τρίτη
Βομβαρδίζει τον Λίβανο το Ισραήλ-Υποστηρίζει πως ανταποδίδει τα πυρά
Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από έκρηξη στο διυλιστήριο του Ριαζάν της Ρωσίας
Στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία του Πάπα Φραγκίσκου μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο
Υπόθεση διαφθοράς ερευνούν οι Αρχές για την πυρκαγιά σε Β. Μακεδονία-Εγκαυματίες μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα
Αδιάκοπο σφυροκόπημα των ΗΠΑ στην Υεμένη-Ζητούν από τους Χούθι να υποχωρήσουν
Για τερματισμό κυρώσεων και προμήθεια μαχητικών συζήτησε τηλεφωνικά με τον Τραμπ ο Ερντογάν
Άνδρας έβαλε φωτιά σε γυναίκα μέσα σε τραμ στη Γερμανία-Aνθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του
Πάπας Φραγκίσκος: «Αντιμετωπίζω μια δοκιμασία, είμαι στο πλευρό πολλών άρρωστων αδελφών»