Α. Νεοφύτου: Η εξάρτηση από τεχνολογία μπορεί να μειώσει την κριτική σκέψη

Η υπερβολική εξάρτηση από την τεχνολογία μπορεί να μειώσει την ικανότητα κριτικής σκέψης μαθητών και διδασκόντων, ανέφερε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, βουλευτής του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά τη συμμετοχή του σε Διακοινοβουλευτική Συνάντηση στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της βελγικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη και οι μελλοντικές επιπτώσεις της», η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε ο μελλοντικός αντίκτυπος της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της υγείας και της δημόσιας διοίκησης.

Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο συζήτησης για το θέμα της διδασκαλίας στην εποχή της ΤΝ, ο κ. Νεοφύτου επεσήμανε ότι η υπερβολική εξάρτηση από την τεχνολογία μπορεί να μειώσει την ικανότητα κριτικής σκέψης, τόσο των μαθητών όσο  και των διδασκόντων, ενώ υπογραμμίζοντας τη βαρύνουσα σημασία της κριτικής σκέψης στον τρόπο εξέλιξης διαφόρων σημαντικών ζητημάτων, τόνισε ότι το θέμα αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σ. Στεφάνου: Με καλή θέληση και με συγκεκριμένες θέσεις να προσέλθει στη Νέα Υόρκη η Ε/κ πλευρά
Ν. Παπαδόπουλος: Πρέπει να στηρίξουμε τον Πρόεδρο για να διεκδικεί και όχι να προτείνουμε υποχωρήσεις
Κύπρος και Γαλλία υπογράφουν αναβαθμισμένη στρατηγική εταιρική συμφωνία-Προανήγγειλε επίσκεψη Μακρόν ο Πρόεδρος
Αναμένει εισήγηση από Νομική Υπηρεσία για πολλαπλές συντάξεις ο ΠτΔ-«Η Βουλή επέλεξε κάτι διαφορετικό, απόλυτα σεβαστό»
Με εναλλακτικά σενάρια μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Ξεκάθαρος στόχος η επανέναρξη συνομιλίων
Συνεχίζει τις επαφές ο Τατάρ ενόψει της πολυμερούς στη Νέα Υόρκη
Πάει με τις γνωστές προθέσεις στην πενταμερή ο Τατάρ-«Επωφελής συνεργασία σε πρακτικά ζητήματα μέχρι να βρεθεί κοινό έδαφος»
Στήριξη Κύπρου σε στρατηγική Κομισιόν για εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ εξέφρασε ο Υπ. Ενέργειας
Καταγγέλλει πέντε χρόνια απραξίας και εκφράζει χαμηλές προσδοκίες για την πενταμερή ο Έρχιουρμαν
Μια διαφορετική πενταμερή αναμένει ο Τατάρ-«Έχει στην τσέπη του τα θέματα ενέργειας και οδοφραγμάτων»