«Τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν σκοτώσει πάνω από 2.000 άνδρες της Χαμάς»

Ο εκπρόσωπος των IDF υποναύαρχος Daniel Hagari δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι τα στρατεύματα των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ μέχρι στιγμής έχουν σκοτώσει πάνω από 2.000 άνδρες της Χαμάς, στη Χαν Γιουνίς της Γάζας. Όπως υποστηρίζει ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ισραηλινού στρατού επί του παρόντος οι μάχες με τους άνδρες της Χαμάς επικεντρώνονται στη Χαν Γιουνίς «που είναι η πρωτεύουσα της Χαμάς στο νότο».

Σύμφωνα με τον Χαγκάρι τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν εστιάσει στο πως να εξουδετερώσουν τους πυρήνες της Χαμάς. Ακόμη προσθέτει πως την περασμένη εβδομάδα σκοτώθηκαν εκατοντάδες μέλη της Χαμάς. Επιπλέον επισημαίνει πως πολλοί διοικητές της Χαμάς σκοτώθηκαν, έφυγαν και παραδόθηκαν στις IDF, ενώ παρέδωσαν σημαντικές πληροφορίες για την οργάνωση. Επιπλέον δηλώνει ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες συνέλαβαν πολλούς ενόπλους της Χαμάς που συμμετείχαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Καταλήγοντας απευθύνεται στους ομήρους της Χαμάς και λέει πως «Αν με ακούτε τώρα, δεν σας έχουμε ξεχάσει, σας σκεφτόμαστε συνέχεια... Υπάρχει μια τεράστια διεθνής προσπάθεια και η δουλειά μας είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να επιστρέψεται όλοι στην πατρίδα».

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε χερσαίες επιχειρήσεις σε μια συνοικία της Ράφα
ΒΙΝΤΕΟ: Σκύλος πηδάει στο ανοιχτό φέρετρο του νεκρού αφεντικού του για μια τελευταία αγκαλιά
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια και χημικά σε συγκέντρωση για τον Ιμάμογλου στο δημαρχείο Κωνσταντινούπολης
Ένας 47χρονος κατηγορείται ότι νάρκωσε και βίασε τουλάχιστον 17 γυναίκες στη Γαλλία παριστάνοντας τον υπνοθεραπευτή
Ο IDF λέει ότι σκότωσε τον επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της Χαμάς στη Γάζα
Απορρίφθηκε η πρόταση για μεταβατική κυβέρνηση που παρουσίασε η αντιπολίτευση στη Σερβία
Διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου συγκρούστηκαν με την ισραηλινή αστυνομία
Μήνυμα Ιμάμογλου από τη φυλακή-«Δεν μπορείτε και δεν πρέπει να μείνετε σιωπηλοί»
Σε λαϊκό προσκύνημα στην Ιταλία το σώμα του 15χρονου «influencer του Θεού»
Για «αυταρχική στροφή στην Τουρκία», μιλά αναλύτρια στη Liberation μετά τη σύλληψη Ιμάμογλου