Εξήγγειλε αλλαγές στην Αστυνομία ο ΠτΔ-Βγάζει από τα γραφεία 350 μέλη

Ειδικό κεφάλαιο, σε σχέση με την ανάγκη εκσυχρονισμού και την ανασύνταξη του κράτους, συμπεριέλαβε στις εξαγγελίες του για το πρόγραμμα διακυβέρνησης το 2024, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ανάμεσα στους σχεδιασμούς που παρουσίασε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξήγγειλε τον εξορθολογισμό ωφελημάτων κρατικών αξιωματούχων, εκσυγχρονισμός των θεσμών, θέμα για το οποίο έγινε μεγάλη συζήτηση το τελευταίο διάστημα, ενώ ήδη βρίσκονται προτάσεις Νόμου, ενώπιον της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Παρουσιάζει το πρόγραμμα διακυβέρνησης για το 2024 ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

«Το κράτος οφείλει να προσαρμοστεί στις ανάγκες της σημερινής εποχής και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σημείωσε ότι «ο εκσυγχρονισμός και η μετάβαση στη νέα εποχή που όλοι οραματιζόμαστε δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς τους θεσμούς». Αφού τόνισε ότι «είναι η ώρα για τολμηρές θεσμικές μεταρρυθμίσεις» ανακοίνωσε ότι εντός του 2024, σε συνεργασία με τη νομοθετική εξουσία και τους ανεξάρτητους θεσμούς, η κυβέρνηση θα καταθέσει νομοθετικές προτάσεις για ρύθμιση:

-Tου ορίου συνταξιοδότησης και εξορθολογισμού των ωφελημάτων για κρατικούς αξιωματούχους,

-Τη βελτιστοποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο, και

-Θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας της Νομικής Υπηρεσίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

«Την ίδια στιγμή, η ξεκάθαρη μας βούληση για μηδενική ανοχή σε πρακτικές που εκθέτουν την Κύπρο διεθνώς είναι αποδεδειγμένη. Η φήμη και η αξιοπιστία της χώρας μας είναι υπεράνω οποιουδήποτε» υπέδειξε ο Πρόεδρος και ανακοίνωσε ότι εντός του 2024 η κυβέρνηση προχωρά με τη βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου εποπτείας των εταιρειών παροχής διοικητικών υπηρεσιών, μέσα και από την διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, για σύσταση Ενιαίας Εποπτικής Αρχής.

Επιπλέον εξήγγειλε την ενίσχυση των αρμόδιων υπηρεσιών του ασχολούνται με το Οικονομικό Έγκλημα, και επίσπευση, με την συνδρομή ξένων εμπειρογνωμόνων, της ταχείας και πλήρους διερεύνησης υποθέσεων που βρίσκονται ενώπιον των αρμοδίων Αρχών.

Παράλληλα, είπε ότι υλοποιείται μια ολοκληρωμένη εκστρατεία, σε διεθνές επίπεδο, για αποκατάσταση της φήμης της χώρας μας.

Τέλος σε σχέση με την Αστυνομία και το πλήγμα στο κύρος της το τελευταίο διάστημα, ο Πρόεδρος ανέφερε πως, «η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών αποτελεί επίσης βασική υποχρέωση του κράτους». Ανάμεσα σε άλλα, ουσιαστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί η αναδιοργάνωση της αστυνομίας και το νέο πλάνο αστυνόμευσης. H πρώτη γραμμή ενισχύεται, με την αποφόρτιση 350 μελών της Αστυνομίας από γραφειακά καθήκοντα και επικέντρωσή τους σε αμιγώς επιχειρησιακά.

Δειτε Επισης

Αρχίζουν να γράφουν οι κάμερες στα δυο σημεία που τοποθετήθηκαν στο Στρόβολο
Σε εφαρμογή από 1η Μαρτίου το Lobbying υπενθυμίζει η Αρχή κατά της Διαφθοράς
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η 24χρονη Έλλη Στυλιανού στη Βρετανία
Σε κοινή συνισταμένη με Οδυσσέα το προσωπικό της Ελεγκτικής-«Αφήστε μας να εργαστούμε χωρίς περιορισμούς»
Προφυλακίστηκε από το Δικαστήριο ο δεσμοφύλακας για τους εμπρησμούς-Παραδέχθηκε τρεις υποθέσεις
Καταχωρείται μέχρι τις 17 Μάϊου η ένσταση από πλευράς Ελεγκτή-Απαντά επί της ουσίας και προσθέτει αναφορές
Κατηγορήθηκαν γραπτώς τρία πρόσωπα για τη συμπλοκή στον Αστρομερίτη
Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα για υποθέσεις ναρκωτικών
Το σκεπτικό πίσω από τις εισηγήσεις Βαφεάδη για τις κάμερες-Το βελάκι και το άκυρο για χρονοδιακόπτες
«Νομίζω ότι θα ξαναέβρω την ευτυχία μου»-Τα πρώτα λόγια του παππού μετά την αποφυλάκιση